reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Ja mam jutro cc.
Nie dali mi szansy na próbę porodu😭 Dziecko ma niby szacunkowo 4kg, i brzuszek większy od główki. Skurcze mam od 2 dni. Szyjka krótka na 1cm i rozwarcie na 2cm. Czuje ze dałabym radę, ale nikt mi tu nie chce pomóc.
To będzie moja druga cesarka. Bardzo się boję. Jestem smutna, bo jeszcze niedawno dzidzia tylko 3100 i dawali spokojnie szanse próbowac sn.
Łzy mi lecą i jestem zdołowana😭

Ja mam jutro cc.
Nie dali mi szansy na próbę porodu😭 Dziecko ma niby szacunkowo 4kg, i brzuszek większy od główki. Skurcze mam od 2 dni. Szyjka krótka na 1cm i rozwarcie na 2cm. Czuje ze dałabym radę, ale nikt mi tu nie chce pomóc.
To będzie moja druga cesarka. Bardzo się boję. Jestem smutna, bo jeszcze niedawno dzidzia tylko 3100 i dawali spokojnie szanse próbowac sn.
dasz radę! Dam sobie głowę uciąć że waga będzie inna niż szacowana. Wierz mi, jakbym mogła to bym się z Tobą zamieniła na cc. Dla mnie straszne przeżycie, ale skoro wiesz ze dasz radę to upieraj się przy swoim! Trzymam mocno kciukasy za Ciebie ❤️❤️❤️❤️

Ja mam jutro cc.
kochana nie ma szans powalczyć? Wiem, że to wymaga dużo siły i cierpliwości, ale może partner pomoże by przekonać lekarzy? Ja waga też bym się nie przejmowała, poza tym można rodzic większe dzieci po CC również. Bardzo mocno Cię rozumiem i ściskam z całych sił bo też marzę o naturalnym i nie wyobrażam sobie żeby mieli mnie zmusić do CC 😔 ale później sobie myślę, jakkolwiek by się to nie rozwiązało to i tak będzie dobrze, byle maluch już był z nami. Bardzo się martwię teraz przed porodem czy na pewno będzie zdrowe dzieciątko itp 😔 trzymaj się kochana i pamiętaj, jakkolwiek nie urodzisz to powinnaś być z siebie dumna, powtarzam to Tobie i sobie 🙂

kochana nie ma szans powalczyć? Wiem, że to wymaga dużo siły i cierpliwości, ale może partner pomoże by przekonać lekarzy? Ja waga też bym się nie przejmowała, poza tym można rodzic większe dzieci po CC również. Bardzo mocno Cię rozumiem i ściskam z całych sił bo też marzę o naturalnym i nie wyobrażam sobie żeby mieli mnie zmusić do CC 😔 ale później sobie myślę, jakkolwiek by się to nie rozwiązało to i tak będzie dobrze, byle maluch już był z nami. Bardzo się martwię teraz przed porodem czy na pewno będzie zdrowe dzieciątko itp 😔 trzymaj się kochana i pamiętaj, jakkolwiek nie urodzisz to powinnaś być z siebie dumna, powtarzam to Tobie i sobie 🙂
"Walczyć" to za bardzo nie ma jak. Bardzo mnie tutaj straszą, że macica się uszkodzi, że to zagrożenie. Wpisali w grafik i tyle.
Najbardziej boje się komplikacji po zabiegu i bólu. no i tego, że nie będę w stanie zająć się dzieckiem😢

Ja mam jutro cc.
Kochana pomysl sobie , ze już dzisiaj będziesz tulić swoje dziecko…. Nieważne jaka droga przyjdzie na świat, najważniejsze ze zdrowe ❤️

"Walczyć" to za bardzo nie ma jak. Bardzo mnie tutaj straszą, że macica się uszkodzi, że to zagrożenie. Wpisali w grafik i tyle.
Najbardziej boje się komplikacji po zabiegu i bólu. no i tego, że nie będę w stanie zająć się dzieckiem😢
Lekarze wiedza co robić, chcą dla Ciebie i dziecka jak najlepiej. Wiem, ze łatwo mi się mówi, ale za niecały miesiąc i mnie czeka podobne wyzwanie i do tego dnia nie wiem jakim sposobem urodzę, ale nie pozostaje mi nic innego jak zdać się na specjalistów. Co do opieki po CC rozumiem obawy 😕 Ale już postanowione także nastaw się na rychłe przywitanie dziecka, położne i piel pomogą Ci przy opiece, nie martw się

Ja na obserwacji tetna małej od wtorku. I dzisiaj lekarka podjęła decyzję że zapisy ładne, ale podstawa tętna dość niska i nie ma co ryzykować. Stwierdziła że mała gotowa, u mnie 3cm rozwarcia i dość krótka szyjka więc będziemy wywoływać. Czekam właśnie na kroplówkę. Z pomiarów wyszła dzisiaj 3700.

I próbuje się nie stresować :) trzymajcie kciuki dziewczyny!

Dziewczyny nie wiem co robić. Mały ma 3 tygodnie i 3 dni ma straszne kolki podawałam espumisan nie działał podawałam delicol nie działał teraz jesteśmy na sab simplex tez ma bole i płacze... ale chodzi mi o karmienie mały prawie wgl nie spi wgl ... je co 10-15 minut po czym odkladany nie zasypia nadal szuka cyca tjb się nie najadal. Dzis po godzinie na cycyku dałam mu 50 ml mojego mleka w butelce wszystko zjadl ale odłożony do snu nadal płacze pomóżcie bo już nie wytrzymuje
Neurologopeda powiedział że wszystko ok
Co do doradcy nic z tego na ten moment bo jesteśmy na kwarantannie
W nocy spie moze z godzinę

reklama
Dziewczyny nie wiem co robić. Mały ma 3 tygodnie i 3 dni ma straszne kolki podawałam espumisan nie działał podawałam delicol nie działał teraz jesteśmy na sab simplex tez ma bole i płacze... ale chodzi mi o karmienie mały prawie wgl nie spi wgl ... je co 10-15 minut po czym odkladany nie zasypia nadal szuka cyca tjb się nie najadal. Dzis po godzinie na cycyku dałam mu 50 ml mojego mleka w butelce wszystko zjadl ale odłożony do snu nadal płacze pomóżcie bo już nie wytrzymuje
Neurologopeda powiedział że wszystko ok
Co do doradcy nic z tego na ten moment bo jesteśmy na kwarantannie
W nocy spie moze z godzinę
Moja Ala w dzień nie chce spać nigdzie indziej jak w wózku. Może też spróbuj tam usypiac i trochę pobujac. U moich dzieci też dużo daje leżenie na brzuszku. Im więcej tak lezymy tym mniej bólow brzuszka. Usypia też dźwięk suszarki i czajnika.

Do góry