reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
U mnie tez pierwsza ogólnie druga bo pierwsze poroniłam. Wieczorem wogole jest jak balon [emoji28]
Zawsze można zgonić na wzdęcia [emoji3]. U mnie też jest duża różnica wielkości brzucha między porankiem, a wieczorem, ale to chyba normalne [emoji3526]. Oby tylko dużych upałów nie było przez całe lato, abyśmy w miarę sprawnie mogły funkcjonować [emoji6]

Dziewczyny, mocno widać już u Was brzuszek? U mnie w końcu coś się pojawiło, aż znajomi z pracy uznali, że w końcu brzuch się zaokrąglił, czyli na prawdę jestem w ciąży [emoji3]. Ale to dopiero w tym tygodniu...
U mnie pierwsza ciąża, 21 tydzień - brzuch jest już gigantyczny ...nie wiem co będzie dalej. Ostatnio jak spotkałam znajomą, to myślała że już zaraz rodzę, a to dopiero połowa 😂

Dziewczyny, mocno widać już u Was brzuszek? U mnie w końcu coś się pojawiło, aż znajomi z pracy uznali, że w końcu brzuch się zaokrąglił, czyli na prawdę jestem w ciąży [emoji3]. Ale to dopiero w tym tygodniu...
Mi też się pojawił w tym tygodniu 🙃 Nie mogę przywyknąć to dla mnie nowa sytuacja.

U mnie zupełnie nie było widać a jak zaczal się 19 tc to mam wrażenie że z dnia na dzień jest coraz większy. W sukienkach już widać że to brzuszek ciążowy, w spodniach nadal wyglądam jakbym przytyła :)
U mnie podobnie 😊😊mam wrażenie w kilka dni mi się pokazał. ..ja się śmieje ze od czereśni jak się najem to zaraz brzuszek się powiększa. ..a wogole gdzie idę i mówię że to 19tyd+5 to każdy się dziwnie patrzy na mnie bo za bardzo tez brzuszka jeszcze nie ma 😊😊

Tak wogole dzisiaj byłam na drugich badaniach prenatalnych 19tyd+5 ...potwierdzone - dziewczynka 😍😍😍 usg wszystko wporządku mała ma już 362g ... wszystko z bobaskiem jest dobrze i mam nadzieje ze tak będzie 😊ale co mnie martwi odebrałam wczorajsze wyniki krzywej cukrowej i tu jest słabo bo cukier naczczo 90 po godzinie 203 i po dwóch 163 .... doktor od prenatalnych jak mu pokazałam zaraz chciał mnie skierowanie do szpitala w Poznaniu pisać na ustawienie cukru i na kolejną krzywa. .. trochę slabo bo tak wogole organizm w ciąży prawie wszystko mi odrzucił słodkie mięso .. jak coś mi nie pasuje zaraz mi się niedobrze robi ... najbardziej pasują mi zielone warzywka i kwaśne 😆😆😆

reklama
Dziś mam 19+6. Łożysko mam owszem na przedniej ścianie ale myślicie że jest szansa jeszcze na to, żeby za kilka tygodni były oprócz tego, że wyczuwalne, to widoczne na zewnątrz? 🙂

Do góry