reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
U mnie tez pierwsza ogólnie druga bo pierwsze poroniłam. Wieczorem wogole jest jak balon [emoji28]
Zawsze można zgonić na wzdęcia [emoji3]. U mnie też jest duża różnica wielkości brzucha między porankiem, a wieczorem, ale to chyba normalne [emoji3526]. Oby tylko dużych upałów nie było przez całe lato, abyśmy w miarę sprawnie mogły funkcjonować [emoji6]

Dziewczyny, mocno widać już u Was brzuszek? U mnie w końcu coś się pojawiło, aż znajomi z pracy uznali, że w końcu brzuch się zaokrąglił, czyli na prawdę jestem w ciąży [emoji3]. Ale to dopiero w tym tygodniu...
U mnie pierwsza ciąża, 21 tydzień - brzuch jest już gigantyczny ...nie wiem co będzie dalej. Ostatnio jak spotkałam znajomą, to myślała że już zaraz rodzę, a to dopiero połowa 😂

Dziewczyny, mocno widać już u Was brzuszek? U mnie w końcu coś się pojawiło, aż znajomi z pracy uznali, że w końcu brzuch się zaokrąglił, czyli na prawdę jestem w ciąży [emoji3]. Ale to dopiero w tym tygodniu...
Mi też się pojawił w tym tygodniu 🙃 Nie mogę przywyknąć to dla mnie nowa sytuacja.

U mnie zupełnie nie było widać a jak zaczal się 19 tc to mam wrażenie że z dnia na dzień jest coraz większy. W sukienkach już widać że to brzuszek ciążowy, w spodniach nadal wyglądam jakbym przytyła :)
U mnie podobnie 😊😊mam wrażenie w kilka dni mi się pokazał. ..ja się śmieje ze od czereśni jak się najem to zaraz brzuszek się powiększa. ..a wogole gdzie idę i mówię że to 19tyd+5 to każdy się dziwnie patrzy na mnie bo za bardzo tez brzuszka jeszcze nie ma 😊😊

Tak wogole dzisiaj byłam na drugich badaniach prenatalnych 19tyd+5 ...potwierdzone - dziewczynka 😍😍😍 usg wszystko wporządku mała ma już 362g ... wszystko z bobaskiem jest dobrze i mam nadzieje ze tak będzie 😊ale co mnie martwi odebrałam wczorajsze wyniki krzywej cukrowej i tu jest słabo bo cukier naczczo 90 po godzinie 203 i po dwóch 163 .... doktor od prenatalnych jak mu pokazałam zaraz chciał mnie skierowanie do szpitala w Poznaniu pisać na ustawienie cukru i na kolejną krzywa. .. trochę slabo bo tak wogole organizm w ciąży prawie wszystko mi odrzucił słodkie mięso .. jak coś mi nie pasuje zaraz mi się niedobrze robi ... najbardziej pasują mi zielone warzywka i kwaśne 😆😆😆

reklama
Dziś mam 19+6. Łożysko mam owszem na przedniej ścianie ale myślicie że jest szansa jeszcze na to, żeby za kilka tygodni były oprócz tego, że wyczuwalne, to widoczne na zewnątrz? 🙂

Do góry