Natalia9898
Fanka BB :)
Dziewczyny czy któraś mi powie jak oznaczona jest szyjka macicy ?na usg ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja jem tak garstke dziennie (no chyba ze zapomnę to mam dłuższą przerwę ) ... mi we wcześmiesznych badaniach tez wyszły bakterie w moczu to brałam urosept tak mi zapisał ginekolog ...to są ziołowe tableteczki i jadłam zurawine ...tabletki się skonczyly dawno a zurawine jem do dzisiaj i będę chyba do końca jeść ostatnio bakterii nie miałam już ale za to te ciała ketonowe ....badanie krwi mam ok a z moczem co wyniki coś nie tak ...ale ginekolog na spokojnie ze to nic strasznego zawsze wytłumaczy i ja naprawdę luzujeTak zrobię a są jakieś wskazania co do ilości które warto/można jeść w ciągu dnia?
Moja siostra też tak miała, na usg 1 trymestru łożysko było na przedniej ścianie, a na usg 2 trymestru już było na tylnej ścianie. Szczerze, to ja też trochę liczyłam że u mnie też się przemieści ale w moim przypadku zostało na przedniej ścianie.A juz mam młody zdrowy , tylko zastanawianie jedna rzecz był na usg w 17 tygodniu poznać płeć i bylo napisane łożysko na ścianie przedniej , teraz mam na ścianie tylniej czy to możliwe ?
Przez usg - brzuszkowe lub dopochwowe (częściej drugie). W zależności od sprzętu i cierpliwości lekarza. Mi badano i wyniki były ok 4cm i podobno to prawidłowy wynik.Dziewczyny czy któraś mi powie jak oznaczona jest szyjka macicy ?na usg ?
Tylko usgDziewczyny mam mieć niedługo prenatalne. To będzie 21+4. Oni robią tylko badanie USG czy pobierają też krew do tych prenatalnych?