reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
A juz mam :) młody zdrowy , tylko zastanawianie jedna rzecz był na usg w 17 tygodniu poznać płeć i bylo napisane łożysko na ścianie przedniej , teraz mam na ścianie tylniej czy to możliwe ?

Tak zrobię :) a są jakieś wskazania co do ilości które warto/można jeść w ciągu dnia?
Ja jem tak garstke dziennie (no chyba ze zapomnę to mam dłuższą przerwę 😂) ... mi we wcześmiesznych badaniach tez wyszły bakterie w moczu to brałam urosept tak mi zapisał ginekolog ...to są ziołowe tableteczki i jadłam zurawine ...tabletki się skonczyly dawno a zurawine jem do dzisiaj i będę chyba do końca jeść 😊😊😊ostatnio bakterii nie miałam już ale za to te ciała ketonowe ....badanie krwi mam ok a z moczem co wyniki coś nie tak ...ale ginekolog na spokojnie ze to nic strasznego zawsze wytłumaczy i ja naprawdę luzuje 😊😊😊

A juz mam :) młody zdrowy , tylko zastanawianie jedna rzecz był na usg w 17 tygodniu poznać płeć i bylo napisane łożysko na ścianie przedniej , teraz mam na ścianie tylniej czy to możliwe ?
Moja siostra też tak miała, na usg 1 trymestru łożysko było na przedniej ścianie, a na usg 2 trymestru już było na tylnej ścianie. Szczerze, to ja też trochę liczyłam że u mnie też się przemieści ale w moim przypadku zostało na przedniej ścianie.

U mnie na usg prenatalnym I trymestru też łożysko było na przedniej ścianie, a teraz na prenatalnych II trymestru już łożysko jest w dnie macicy.

hej dziewczyny wróciłam z wizyty miałam zobaczyć jego buźkę w 4d ale był tak dziwnie ułożony i twarz była zakryta :( szkoda kurcze a poza tym wszystko sprawdzał i jest idealnie 🥰 czy wasze zdjęcia z usg tez są już mało wyraźne ?? nic z tego nie widać na początku było fajnie a teraz od kilku wizyt nic konkretnego 23 tydzień. No i dostałam ochrzan za dużo przytyłam wizyty mamy co 3 tyg ciagle tyłam 1,5kg grzecznie a teraz 3 kg w ciągu 3 tygodni jestem ogólnie niska i przed ciąża się odchudzałam a teraz taki zong.. no nie ukrywam ze teoche sobie pozwoliłam z jedzeniem twraz mam stracha ze do 9 miesiąca to nie wiem ile przytyje 😫 a wy jak??

Dziewczyny mam mieć niedługo prenatalne. To będzie 21+4. Oni robią tylko badanie USG czy pobierają też krew do tych prenatalnych?

reklama
Do góry