reklama
Ada od 3 tygodni ma wiecznie ręce w buzi. Taki etap - poznaje swoje ciało i zaczyna ogarniać że to jej ręceDziewczyny mam pytanie moja Sandra ma 3 miesiące cały czas wkłada rękę do buzi gryzak i czasem poplakuje możliwe że np swedza ją dziąsła? Co myślicie?
Podobnie robi moja Bianka od jakiegoś miesiąca, a 25 skończy 4 miesiące. Taki etap poznawczy. Czasem tak głęboko włoży rączkę, że ma odruch wymiotny. Jedynie co, to muszę przemywać buzie kilka razy dziennie, bo ślina podrażnia i robią się krostki, po tum smaruję bephantenem.Ada od 3 tygodni ma wiecznie ręce w buzi. Taki etap - poznaje swoje ciało i zaczyna ogarniać że to jej ręce
Dokładnie - czasem aż się jej uleje tak głęboko pcha paluchy. Dodatkowo co uda jej się złapać (zabawka czy pielucha) tak samo do buźki. Ja mam wiecznie oslinione ramiona i ręce jak ją noszę. Też przemywam wodą ale bepanthen sobie daruję bo nie jest tak źlePodobnie robi moja Bianka od jakiegoś miesiąca, a 25 skończy 4 miesiące. Taki etap poznawczy. Czasem tak głęboko włoży rączkę, że ma odruch wymiotny. Jedynie co, to muszę przemywać buzie kilka razy dziennie, bo ślina podrażnia i robią się krostki, po tum smaruję bephantenem.
anet88
Fanka BB :)
A propos bepanthenu... Wczoraj właśnie dziewczynom pisałam, że zgapilam patent od męża, że wyciskam trochę i 'odkładam' tak jakby na wierzch dłoni i jak małego smaruje to z tej dłoni biorę. Dodam, że nie używam go za każdym razem tylko po kupie i na noc. Bepanthen baby, data ważności ok a na dłoni w tym miejscu odkładania kilka dni temu zrobiło mi się takie suche, czerwone miejsce, jak liszaj czy coś. Nie swędzi, nic się z tym nie dzieje. Od wczoraj posmarowalam kilka razy maxibiotic i jest lepiej. Mężowi nic się nie zrobiło takiego... Ja nie mam jakiejś wrażliwej skóry. U nas Bepanthen idzie w odstawke.
U mnie duet bepanthen (na noc i po kupie)i pampers premium care są idealne. Mała nigdy nie miała żadnego odparzenia na dodatek jak mąż się oparzył to bepanthen super pomógłA propos bepanthenu... Wczoraj właśnie dziewczynom pisałam, że zgapilam patent od męża, że wyciskam trochę i 'odkładam' tak jakby na wierzch dłoni i jak małego smaruje to z tej dłoni biorę. Dodam, że nie używam go za każdym razem tylko po kupie i na noc. Bepanthen baby, data ważności ok a na dłoni w tym miejscu odkładania kilka dni temu zrobiło mi się takie suche, czerwone miejsce, jak liszaj czy coś. Nie swędzi, nic się z tym nie dzieje. Od wczoraj posmarowalam kilka razy maxibiotic i jest lepiej. Mężowi nic się nie zrobiło takiego... Ja nie mam jakiejś wrażliwej skóry. U nas Bepanthen idzie w odstawke.
Mnie jeszcze nigdy Bephanten nie zawiódł przy żadnym dziecku, pewnie masz bardzo wrażliwą skórę. Ja smaruje przy każdej zmianie pieluszki.A propos bepanthenu... Wczoraj właśnie dziewczynom pisałam, że zgapilam patent od męża, że wyciskam trochę i 'odkładam' tak jakby na wierzch dłoni i jak małego smaruje to z tej dłoni biorę. Dodam, że nie używam go za każdym razem tylko po kupie i na noc. Bepanthen baby, data ważności ok a na dłoni w tym miejscu odkładania kilka dni temu zrobiło mi się takie suche, czerwone miejsce, jak liszaj czy coś. Nie swędzi, nic się z tym nie dzieje. Od wczoraj posmarowalam kilka razy maxibiotic i jest lepiej. Mężowi nic się nie zrobiło takiego... Ja nie mam jakiejś wrażliwej skóry. U nas Bepanthen idzie w odstawke.
Moje małe szczęście dziś kończy 4 miesiące/ jak ten czas leci.
reklama
Mirakulum
Fanka BB :)
Ja mam takie doświadczenia że jak tylko konczyla sie faza częstych kupek tak krem szedł w odstawkę .z resztą w okresie częstych kupek bo one są najczeszyn winowajca odparzen zmienialam często pieluszki .mus to mus..
jakis czas temu małemu smarowalam jeszcze linomagiem w rowku na noc bo kleksa potrafił zrobić a on juz długo pieluszkę jak ma założoną o 21 świeżą tak i do 10rano w niej jest a teraz już nie smaruje bo nie robi klekos w nocy i Nie ma zadnych odparzen. Używam samej mączki ... I używam pampkow z Tesco czyli tansze od oryginalnych
Nie moje dziecko nie ma krokodylej skóry hahaha
pragne tylko uświadomić że pieluszki chronią przed sikami i wbrew pozorom te kremy nie są niezbędne nawet przy tańszych pieluszkach
Napiszę też że chusteczek z wodą używam tylko by zebrać nadmiar kupki z pleców a tak w domu myjemy zawsze pupke w wodzie .. czuje sobą że tak usuwam cały mocz zewsząd .
Wcześniej używałllismy pampkow .Lidla i miałam też parę oryginalnych pampersów z Ta siateczka i wnerwiala mnie ta siateczka bo kupka przyklejała się do Pupy i robiła jakże fajny wzór na skorze dziecka oO . Potem spróbowałam tens Tesco i super. Nam podpasowaly
W ogóle z tymi pampersami to jak z autami. Jak się zacznie od wyższej półki to z przyzwyczajenia lekkiej jazdy ciężko przesiąść się na coś dużo tańszego i twardszego choć 'jezdzi'
jakis czas temu małemu smarowalam jeszcze linomagiem w rowku na noc bo kleksa potrafił zrobić a on juz długo pieluszkę jak ma założoną o 21 świeżą tak i do 10rano w niej jest a teraz już nie smaruje bo nie robi klekos w nocy i Nie ma zadnych odparzen. Używam samej mączki ... I używam pampkow z Tesco czyli tansze od oryginalnych
Nie moje dziecko nie ma krokodylej skóry hahaha
pragne tylko uświadomić że pieluszki chronią przed sikami i wbrew pozorom te kremy nie są niezbędne nawet przy tańszych pieluszkach
Napiszę też że chusteczek z wodą używam tylko by zebrać nadmiar kupki z pleców a tak w domu myjemy zawsze pupke w wodzie .. czuje sobą że tak usuwam cały mocz zewsząd .
Wcześniej używałllismy pampkow .Lidla i miałam też parę oryginalnych pampersów z Ta siateczka i wnerwiala mnie ta siateczka bo kupka przyklejała się do Pupy i robiła jakże fajny wzór na skorze dziecka oO . Potem spróbowałam tens Tesco i super. Nam podpasowaly
W ogóle z tymi pampersami to jak z autami. Jak się zacznie od wyższej półki to z przyzwyczajenia lekkiej jazdy ciężko przesiąść się na coś dużo tańszego i twardszego choć 'jezdzi'
Ostatnia edycja: