reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Czytam że dużo dziewczyn pisze na temat hust teraz. Powiem tylko żeby te które się zastanawiają nie wrzucały od razu milionów w piękne bawełniane husty, nauczycieli itd ponieważ jak nie przypasi Wam albo dziecku, to po prostu pieniądze w błoto wyrzucone... Ja dostałam huste elastyczna po znajomej ale widziałam że można kupić używana na ebay już za £5 więc co to jest, 25pln? Na YouTube obejrzałam jak wiązać i babeczka pod szkołą starszego mi pokazała (to naprawdę jest łatwe jak cholera), i próbujemy. Byliśmy ostatnio w lesie pochodzić to młody mi ponad 2h tak spał, i wyglądał jakby było mu wygodnie. Później po mieście tak przeszłam, w restauracji byłam... Stwierdziłam że w jakąś lepszą i droższa huste zainwestuje jeśli ten nawyk mi zostanie. Jeśli zapomnę po miesiącu i wszystko pójdzie w kat to szkoda mi będzie wywalonej kasy, bo widziałam piękne husty ale po £50-£70, na dodatek z Polski one były więc wyobrażam sobie ile kosztują w złotówkach [emoji849] Taka tylko moja rada [emoji3] Póki co sobie bardzo chwale bo naprawdę jest to duża ulga przy dziecku które chce być noszone, świetnie jest się kawki napić ciepłej z młodym na klacie, nie musząc go wszystkimi konczynami asekurowac [emoji23][emoji3]
Bardziej polecałabym Ci tkane, elastyki są super na początek ale im cięższe dziecię tym trudniej się nosi. Tkane tez bezpiezniejsze dla kręgosłupa i przy większym dziecku jest lżej nosić.

reklama
@Sasanka14 trzymam kciuki żeby synuś szybko wyzdrowiał, żebyście mogli do domku wrócić. Czyli dziś nocka na krześle. Eh... Ale jesteś Super Mama i dasz radę :*

Ja się zaraziłam od męża i siedzę zasmarkana. Modlę się tylko żeby Małgosia się nie zaraziła ode mnie.

Dziewczyny zazdroszczę Wam tego że macie tyle pokarmu. U mnie szału nie ma. Małgosia co prawda ssie, ale kilka minut i zaczyna się wkurzać i odrywać od piersi. Wtedy mąż leci z butelką... Powiedział mi, żebym się w ogóle nie nastawiała, że przejdę na samą pierś, bo to niemożliwe. I że dla niego dziecko jest ważniejsze, a nie to czego ja chcę i że jeszcze ją w nerwicę wpędzę...

Bardziej polecałabym Ci tkane, elastyki są super na początek ale im cięższe dziecię tym trudniej się nosi. Tkane tez bezpiezniejsze dla kręgosłupa i przy większym dziecku jest lżej nosić.
Oj tak, jak najbardziej tak uważam z tym że tak jak mówie, nie chce na razie inwestować w dobra huste jeśli nie wiem czy będę w niej nosić [emoji6][emoji4] Ta elastyczna mam teraz na próbę że tak powiem, jak sie będzie sprawdzać to noszenie to kupię sobie jakąś ładną i porządna [emoji4][emoji4]

Upatrzylam sobie tą, ale nie chce kupować na szybko tylko dlatego że mi się podoba. Jeśli będę się trzymać hustowania do marca, to wtedy sobie kupię [emoji6]
20190104_183542.jpeg
Screenshot_20190104-183417_Chrome.jpeg

Załączniki

• 20190104_183531.jpeg
    20190104_183531.jpeg
    34,1 KB · Wyświetleń: 54
Mówisz żeby zapomnieć o robocie i brać thermomix? [emoji3]
Tu już będę musiała pogadać z narzeczonym [emoji23][emoji23]
Chciałam kupić jakieś sprzęty jeszcze tutaj zanim wrócimy do Polski, trochę upolowalam w black friday a resztę miałam dopiero kupić.
Może rzeczywiście powinnam wziąć pod uwagę ten thermomix [emoji848]

Tak samo ja do tego podeszłam. U nas w Szkocji każde dziecko dostaje paczkę po urodzeniu i jest w niej chusta. Nie jest to droga chusta tkana tylko elastyczna ale na początek na pewno jest dobra. Przynajmniej można sprawdzić czy pasuje nam i dziecku.

Kochana zdecydowanie thermomix, a teraz przy dziecku to juz w ogole. Wszystkie przetwory, zupki, deserki robisz taz do kilku sloiczkow wekujesz i pozniej jak znalazl. Ja juz zaczelam słoiczki male zbierac. Ale jak wy niebawem zjechac chcecie, to kup go w pl. Wychodzi taniej to po raz, po dwa latwiej z gwarancja, no i nie trzeba kombinowac z wtyczka. Teraz czesto sa promocje i np dostep do cookido na rok za darmo daja, a to fajna sprawa jest. Ja nie uzywam chipa poki co, nie wykupiwalam dostepu, ale w pl u znajomej gotowalam z tym i mega przydatne, a o gotowej liscie zakupow w tel juz nie wspomne.

@Sasanka14 trzymam kciuki żeby synuś szybko wyzdrowiał, żebyście mogli do domku wrócić. Czyli dziś nocka na krześle. Eh... Ale jesteś Super Mama i dasz radę :*

Ja się zaraziłam od męża i siedzę zasmarkana. Modlę się tylko żeby Małgosia się nie zaraziła ode mnie.

Dziewczyny zazdroszczę Wam tego że macie tyle pokarmu. U mnie szału nie ma. Małgosia co prawda ssie, ale kilka minut i zaczyna się wkurzać i odrywać od piersi. Wtedy mąż leci z butelką... Powiedział mi, żebym się w ogóle nie nastawiała, że przejdę na samą pierś, bo to niemożliwe. I że dla niego dziecko jest ważniejsze, a nie to czego ja chcę i że jeszcze ją w nerwicę wpędzę...

Kochana, maz zafundował Ci zimny prysznic. Widocznie Cie zna i wie, ze tylko tak postawi Cie do pionu i wyleczy. Jestes najwspanialsza mama na swiecie dla Małgoni, a to ze rzeki mleka nie ma, no coz, czasami tak juz jest i to nie jest absolutnie Twoja wina. Moze np masz waskie kanaliki, albo jakies inne powody dlaczego tak jest, a nie inaczej. No i tylko spokoj nas uratuje, nie ma innej opcji.

A ja dzis podalam ta cholerna wit D.... zas masakra byla. Przysypial ok 18, ale tylko jak brzunio mu masowalam. Lezal taki placek w lozeczku. Nalalam nam wody do wanny, wykapalismy sie w ciepliznie, polezal na mnie na brzuszku i teraz zasypia cycajac juz na spokojnie bez wykopow i nerwow. Troszke to za wczesnie na spanie nocne, ale trudno, nie bedzie mi sie Teololo meczyl. Najwyzej sobota wczesniej sie dla nas zacznie, albo piatek potrwa dluzej, zycie ;)

@Ewela2805 ja bym nie kupowala kolejnego bujaczka, tylko skonsultowala sie z dobrym fizjoterapeta dzieciencym i osteopata. Moze mala ma jakies napiecie miesniowe, albo inne cos. Ja bym nie stymulowala dodatkowo tylko wlasnie szukala co to moze byc.
@Weronikakrz u Ciebie z tego co pamietam byl osteopata, widzisz jakas roznice ??
Racja, ja juz zapomnialam ale polozna z naszym synem tez wowczas wyslala nas do osteopaty, ktora go ponaciskala tu i tam, niby mial troche napiecia ale nie kazala wiecej przyjezdzac, byla to tylko jedna wizyta.
Sprobuj, moze u Was to cos powazniejszego.
My tez chwytalismy sie wszystkiego

Racja, ja juz zapomnialam ale polozna z naszym synem tez wowczas wyslala nas do osteopaty, ktora go ponaciskala tu i tam, niby mial troche napiecia ale nie kazala wiecej przyjezdzac, byla to tylko jedna wizyta.
Sprobuj, moze u Was to cos powazniejszego.
My tez chwytalismy sie wszystkiego
Może poprostu ma taki "charakter" nasza mała, ale warto spróbować a może akurat pomoże.. Mam nadzieje [emoji120] Teraz weź i znajdź osteopata dziecięcego dobrego tutaj.. No masakra

reklama
A ile h opóźnienia masz? Bierzesz dwuskładnikowe tabletki?
Godzin? Hmmm...... Głupio mówić, ale dostałam okresu a raczej po ciąży mam krwotoki podczas okresu gdzieś około 20ego grudnia (nie jestem pewna)
A skończył mi się gdzieś 26 grudnia, nie wiem bo i Święta, Nowy Rok, mała non stop płacze i ja prsemeczona i zapomniałam. I właśnie usiadłam i mówię kuzwa tabletka, ja patrzę a nie wyciągnęłam następnej plakietki.... Powinnabylam rozpocząć ją 28 grudnia.
Teraz nie wiem czy brać? Czy to bezpieczne.....
A biorę tabletki GRACIAL, nie wiem czy one dwuskladnikowe czy jakie, ginekolog mi przepisał

Do góry