reklama
Paulianna89
Fanka BB :)
Gdyby nie nocne karmienia to w zyciu bym nie nadrobiła to co piszecie. Ja od momentu przeprowadzki chodze jak widmo. Trzy dni bylam u mamy bo mąż w mieszkaniu robil poprawki to troche odpoczęłam. Posprzątane, ugotowane, Mały wybawiony przez babcie. Wróciłam i codziennie od 6 do północy na nogach. Choć Mały śpi ładnie to i tak zawsze z rana znajde sobie cos do robienia. W dodatku zaczyna mnie boleć gardło, mam nadzieje że nie zaraże Małego.. Mam problem z lewą piersią, boli mnie w jednym miejscu jakbym się uderzyła gdzieś, ale problem w tym że nie kojarze żebym się tak mocno uderzyła. Jak nie przejdzie będę musiała iść do lekarza, tylko kiedy?... Istny sajgon. Chciała bym siąść już i siedzieć do Nowego roku, a tu jeszcze kupa sprzątania, pierogi do lepienia i kupa gotowania. Podziwiam Was ze jestescie zaradne.
Chciałam pisać na poprzednim karmieniu ale była strona zamknieta. Ładnie forum wygląda, choć jeszcze nie do końca umiem się połapać
Pozdrowienia!
Niedługo będziesz mogła się cieszyć efektami [emoji4][emoji4][emoji4] a to Wy już w Polsce? Bo dobrze kojarzę mieliscie wrócić do PL
Ja mam apkę i nie widzę zmian [emoji16]
Mama Zuzi i Antosia
Dziewczyny co na problemy z pęcherzem przy KP???
Kelyana
Ok rozumiem hm a gadałas z jakimś doradca laktacyjnym? Ja miałam o tyle łatwiej ze moje dość chętnie ssały chociaż jedna dalej płytko łapie i podejrzewam, ze przez to ma takie wzdęcia... na pewno mogę powiedzieć jedno, widzę ogromna różnice w tym jak jedzą teraz a jak jadły 2/3 tyg temu wiec czasem czas i cierpliwość tez maja duże znaczenie. [GROUP=][/GROUP]@Kelyana fajnie, mój nigdy nie chce załapać od początku... zabieram mu w trakcie i to nie zawsze udaje mi się go oszukac
anet88
Nie rozmawiałam. Będę próbowała dalej, a jak nie to się będziemy bujac z nakładkami, trudno.Ok rozumiem hm a gadałas z jakimś doradca laktacyjnym? Ja miałam o tyle łatwiej ze moje dość chętnie ssały chociaż jedna dalej płytko łapie i podejrzewam, ze przez to ma takie wzdęcia... na pewno mogę powiedzieć jedno, widzę ogromna różnice w tym jak jedzą teraz a jak jadły 2/3 tyg temu wiec czasem czas i cierpliwość tez maja duże znaczenie. [GROUP=][/GROUP]
anet88
Najlepiej wysikac infekcje, więc dużo pić i Wit. CDziewczyny co na problemy z pęcherzem przy KP???
Mirakulum
co sie dzieje z tym forum wrrr
kochana tylko ku przestrodze bo wymadrzac sie nie zamierzam narawde i wiem ze jestes bardzo dobra mama!! to od razu zaznacze ale co do czopkow lekow na goraczke bol , najlepiej stosowac je tylko wtedy kiedy jest to naprawde konieczne a stan podgoraczkowy do 38.5 w zaleznosci gdzie mierzona temp ( twoja mala miala normalna temperuature ktora zmienia sie w ciagu dnia,, wieczorm przez hormony jest najwyzsza a po polnocy zaczyna spadac ,,pozatym dzieci maja wyzsza temp od doroslego, poczytaj o tym koniecznie) mozna zbic naturalnymi metodami jak okladami itd ,, stosowalam u synka nie trzeba siegac po paracetamol ktory tez przeciez oddzialowuje na watrobe a widze ze czesto malej te czopki podajesz
( co innego kiedy goraczka rosnie szybko w mgnieniu oka oczywiscie)
leki lekami i choc pisza jakie to one bezpieczne to sama jednak wole siegac w ostatniej ostatecznosci ze tak napisze
teraz w ogole jakies badania wychodza ze parac moze wywolywac astme u dzieci kiedy korzysta sie bardzo czesto masakra ciagle jakies wymysly nowinki ale tak czy inaczej ten malenki organizm musi to przetrawic
poczytaj moze o vibrucolu lek homeopatyczny, osobiscie nigdy ni stosowaam jak i malo co jakchkolwiek lekow na tym etapie dziecka ale moze malej pomoze przy zabkowaniu kolce niepkoju zamast paracetamolu i bylby to najzdrowsze wyjscie dla niej
w ogole dziewczyny ,, ja przy szczepienieu malemu nie podawalam paracetamolu bo podobniez podawanie na zzas aby goraczka nie wystapila obniza ochrone poszczepienna a wy jak robicie???
kurcze caly ten arsennal powinien pomoc jak nic ! z wirusowka mlody powinien sobi poradzic i dopoki osluchowo jest czysto to tez bym walczyla! szybkiego powrotu do zdrowia kochana!!
ja wczoraj gotowanie a dzis lekki porzadki
dzis sie zorientowalam ze nie kupilam prezentu dla NIKOLASA haha zapewne mi to wypomni kiedys
Właśnie nie wiem co się dzieje. Te mleko jest bardzo nie dobre w smaku, sama próbowałam jak woda ze smakiem goryczy. Bo bez laktozy..
Przedwczoraj piła normalnie, wczoraj wróciliśmy z centrum (bo byliśmy po prezenty świąteczne), zostawiłam ja chwilę w maxicosi w domu, później ją rozebralam a ona spocona cała... Przebralam, dałam mleczka nie chciała, strasznie krzyczała, wykapalam ją, dałam mleko, krzyczała. Sprawdziłam gorączkę 37,8, myślę sobie że pewnie przegrzała się trochę... Rozebralam na krótki rękaw i leżała chwilę, oczywiście dalej krzycząc. Spadło do 37,5, dla pewności dałam czopek przeciwbólowy-przeciwgoraczkowy, po godzinie temperatura dalej 37,2 i tak zostało. Więc to raczej nie gorączka bo by czopek zbił ją i się biedulka przegrzała z podwórka do domu z 0 stopni do 23... masakra [emoji17]
Ale to nie zmienia faktu że od 19 do 3ej nad ranem nie chciała jeść i krzyczała strasznie.... O 21 zjadła może 60ml (je normalnie 120). A p 3wj w końcu zjadła całą butlę i zasnęła do 9ej rano aż... Teraz też zjadła i śpi sobie. Coś się rozbudza i pręży dalej..
Rozmawialam ze znajomą, jej córka miała podobnie że podczas jedzenia i po strasznie krzyczała i się przeżyła, wypychajac język. Mówi że pediatry zmieniali mleko i nie pomagało, się wkurzyła, poszła do apteki i wytlumaczyla co jest i dali jej Gaviscon dla dzieci (na kwasy zoladkowe). I jak ręką odjal..
Pójdę dziś i kupię.
Może nie potrzebnie zmieniliśmy mleko na bez laktozy...
kochana tylko ku przestrodze bo wymadrzac sie nie zamierzam narawde i wiem ze jestes bardzo dobra mama!! to od razu zaznacze ale co do czopkow lekow na goraczke bol , najlepiej stosowac je tylko wtedy kiedy jest to naprawde konieczne a stan podgoraczkowy do 38.5 w zaleznosci gdzie mierzona temp ( twoja mala miala normalna temperuature ktora zmienia sie w ciagu dnia,, wieczorm przez hormony jest najwyzsza a po polnocy zaczyna spadac ,,pozatym dzieci maja wyzsza temp od doroslego, poczytaj o tym koniecznie) mozna zbic naturalnymi metodami jak okladami itd ,, stosowalam u synka nie trzeba siegac po paracetamol ktory tez przeciez oddzialowuje na watrobe a widze ze czesto malej te czopki podajesz
leki lekami i choc pisza jakie to one bezpieczne to sama jednak wole siegac w ostatniej ostatecznosci ze tak napisze
teraz w ogole jakies badania wychodza ze parac moze wywolywac astme u dzieci kiedy korzysta sie bardzo czesto masakra ciagle jakies wymysly nowinki ale tak czy inaczej ten malenki organizm musi to przetrawic
poczytaj moze o vibrucolu lek homeopatyczny, osobiscie nigdy ni stosowaam jak i malo co jakchkolwiek lekow na tym etapie dziecka ale moze malej pomoze przy zabkowaniu kolce niepkoju zamast paracetamolu i bylby to najzdrowsze wyjscie dla niej
w ogole dziewczyny ,, ja przy szczepienieu malemu nie podawalam paracetamolu bo podobniez podawanie na zzas aby goraczka nie wystapila obniza ochrone poszczepienna a wy jak robicie???
Hej
Sory że siedze cicho ale byl moment że ilość obowiazkow mnie przerosla. Mały był 3 dni nie do życia. Nie cierpialam go momentami.
Bylo mi mega ciezko siedzialam i plakalam jak on sie darł non stop od 13 do 1 w nocy kuźwa straszne to bylo. Ale mu przeszlo.
Nikodem dziś lepiej nawet udalo sie by cos zjadl uśmiechal sie dzis bo tak tylko lezal i plakal. Mowie wam istny sajgon. Daje mu ibum 3 razy groprinosin tak samo plus syropy na kaszel i 3 razy dziennie inhalacje w dzien z samej soli na noc z berodualem .Pije rumianek i palimy olejki eteryczne. Naturalne z drzewka herbacianego i tymianku bardzo to pomaga. Fakt kaszel ma obrzydliwy ale jak mu nie bedzie pomagac takie leczenie to dopiero poprosze o antybiotyk. Kajtka przystawiam czesto do piersi choc na chwile by sie nie zarazil i sama lykam witaminy i tran . bylam dzis z malutkim na spacerze nikos zostal na godzine sam z bajkami. Tak to jest . w domu caly czas lozko rozscielone. Ale udalo mi sie nadrobic z praniem
kurcze caly ten arsennal powinien pomoc jak nic ! z wirusowka mlody powinien sobi poradzic i dopoki osluchowo jest czysto to tez bym walczyla! szybkiego powrotu do zdrowia kochana!!
dzis sie zorientowalam ze nie kupilam prezentu dla NIKOLASA haha zapewne mi to wypomni kiedys
Ostatnia edycja:
Mirakulum
plus duzo soku z zurawinyNajlepiej wysikac infekcje, więc dużo pić i Wit. C
a na gardelko najlepsze plukanie sola np. a co do tabletek na gardlo to ja zawsze kupowalam propolki , lubie je i moje dzieci tez ! i tak wiekszosc tych tabsow jedynie znieczula gardlo a reszta trafia do zoladka
Propolis (kit pszczeli) – uważa się, że spożywanie przez mamę karmiącą niesie niskie ryzyko dla dziecka. Zawiera ponad 200 substancji mineralnych i biologicznych. Ma miejscowe działanie antybakteryjne i lecznicze. Może indukować reakcje alergiczne szczególnie u osób uczulonych na pyłki roślinne. Należy unikać nakładania go na brodawkę.
Ostatnia edycja:
reklama
co sie dzieje z tym forum wrrr
Moja hv powiedziała ze mała dostanie paracetamol jeszcze przed szczepieniem i ja mam wykupić do domu żeby podać po szczepieniu ale jeszcze się dopytam czy mam podać jak już będzie gorączka czy niezależnie od tego.