Sasanka14
Fanka BB :)
Jeśli chcesz trzymać dziecko w domu to nie szczepić ale jeżeli chcesz żeby chodziło do przedszkola itd to nie wyobrazam sobie nie szczepić... Bo to zagrożenie dla Twojego dziecka ale i dla otoczenia.... Ja już przy szczepieniach córki bilam się z wątpliwościami... Ale postanowiłam ufać mojej lekarce a także mojej koleżance która jest lekarzem. Ona sama swoje dziecko szczepi na wszystko. Moja córka źle znosił szczepienia, zawsze była gorączka i okropny płacz w nocy po... Ale wierzę że wybrałam mniejsze zło.Tez mialam takie zdanie w tym temacie, ze jak bylismy my szczepieni to i zaszczepie swoje dzieci. O wiele inaczej do tego podchodze jak jestesmy przed samymi szczepieniami. Nikt nie chce aby przez nie stalo sie cos naszym kruszynkom. Dlatego tez co raz wiecej interesujemy sie tym tematem. Czytamy rozne informacje. Rozmawiamy z lekarzami na ten temat ale sa rozne opinie. Wszyscy udzielaja info ale sami tez nie maja 100% pewnosci ze wszystko bedzie dobrze u kazdego ( m.in. NOP).
Odgornie sa zalecenia aby szczepic ale ostatecznie to my podejmujemy decyzje i jestesmy za to odpowiedzialni i pozniej niestety zostajemy z tym praktycznie sami w razie komplikacji