MangoWawa
Fanka BB :)
To moze teraz jak tak ładnie je to przybierze więcej na wadze.. masz w domu wagę, tak? I ile przybrała od wczoraj?
Co do reakcji na mm, to moze akurat to mleko co jej dałaś to nie podpasowalo. Widzisz jak dziewczyny tutaj zmieniają mleka, żeby było dobre.. bo przecież w szpitalu jak podali to nie bylo cyrków?
Super, że jest taka grzeczna i ładnie ci je, i tym bardziej rozumiem twój niepokój dlaczego tak słabo przybiera...
ale moze już powoli waga ruszyła??
Najważniejsze, ze bobas ma pełny brzuszek [emoji5] [emoji480]
A co do wyzerowania piersi... ja tez jak naciskam to zawsze cos poleci, ale... jak synek już sie pręży i zaczyna płakać po półgodzinnym ssaniu, wypluwa pierś i znowu sie na nią rzuca, po czym tak boleśnie płacze i znowu wypływa z wściekłością i łapie i płacz... i odbijanie nie pomaga, spać nie chce i wpycha sobie rączkę do buzi - to jak wtedy naciskam pierś to leci kropla, ale jak próbuje sobie ręcznie ściągnąć pokarm to już więcej niż 5ml nie ściągnę [emoji33]nawet kropli nie mogę uciągnąć [emoji85]
Ale ja to ewenement [emoji23][emoji23]
Cały czas pracuje albo z laktatorem na pobudzenie albo ręcznie, żeby pokarmu nie było mniej. Na pewno jest to pracochłonne, dzień w dzień po kilka razy... Ale nie żałuje [emoji106]dla mnie te dwa miesiące karmienia to i tak długo [emoji16] każdy dzień na wagę złota..
No i pamietajmy... nieważne jak karmimy, ważne, że karmimy [emoji8][emoji16]
Zobacz załącznik 925596
Bo to właśnie tak działa, mleko w piersi nie kończy się, plynie przez cały czas, ten moment o którym piszesz:
jak synek już sie pręży i zaczyna płakać po półgodzinnym ssaniu, wypluwa pierś i znowu sie na nią rzuca, po czym tak boleśnie płacze i znowu wypływa z wściekłością i łapie i płacz.. jest podczas każdego karmienia, mleko z piersi plynie falami, ale te przerwy stają się dłuższe.
Mój też tak się złości, trzeba chwilę przeczekać, uspokoić i dalej przystawiać, mleko znów zaczyna płynąć szybciej. Ja chciałam teraz zarażać, po sesji z młodszym osiągnięciu 100ml mam jeszcze mleko dla starszaka. On chwilę ciągnie prawie na sucho, potem słyszę jak przełtka kilka min i znów na sucho chwilę i znów plynie.