reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Jak dopiero o 6się obudziła to nie jest tak źle.
Mój ostatnio robi sobie około dwugodzinne przerwy w spaniu w nocy. Wczoraj to go wzięłam do siebie (bo mąż na nocce był) i tak sobie pindział a ja drzemałam. Komfortowo nie było.
I tak jak dziewczyny piszą, tylko tu cierpliwość pomoże. Z dziećmi wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie.Ja też mam brzuch i duży apetyt. Nie będę ograniczać jedzenia ani wprowadzać diet. Teraz najważniejsze jest abym miała siłę i pokarm dla synka. Mąż ciągle chodzi za mną i mówi, że go bardzo pidniecam, więc ten brzuch mam w poważaniu. Przyjdzie czas to zniknie.
O 6ej tylko że od 2ej do 4:30 było to samo.... Później przysnela i od 6ej znowu

Mam pytanie do dziewczyn które miały szyte krocze. Boli Was blizna?
Ja ciagle ja czuje, jest wyraźnie zgrabiona i różowa, nie wiem czy to normalne. Minęło już 9 tygodni of porodu.
Na wizycie u gina zapomniałam zapytac:/

Musi odespać swoje harce :D u nas zazwyczaj tak jest ze jeden dzien bardziej marudny a jeden spokojny (w którym bobas ładuje baterie ;))
U mnie jest ona taka bialawa, delikatnie różowa, ale słabo widać. Ale nie czuje nacięcia, ostatnio po stosunku tylko co pisałam to czułam jakby miała mi psioszka wypaść albo miałabym znowu rodzic. Ale po godzinie przeszło. Teraz mamy znów abstynencja bo okres mam.. (powoli się kończy) także zobaczymy ale to raczej przejściowe

U mnie tez takie dni bywają. Tylko ze ja mam razy dwa. Wczoraj laski dawały w dupę od 15 ciagle darcie i cycek co 20 minut podmiana dziecka... ja widzę ze moje to leniuszki. Póki leci z cyca łatwo to jedzą a jak trzeba zacząć ciągnąć mocniej to się zaczyna cyrk. Myślałam ze mało mam pokarmu ale jak ścisne sutka to strzyka na pół metra... ile mam cierpliwość to je dostawiam ale koło 23 wysiadam, tankuje je butla żeby mieć chwile chociaż na sen. Musze popracować trochę jeszcze z laktatorem żeby tego mleka było więcej bo w dzień raczej nie mam uczucia napełnienia, po nocy owszem.
Podziwiam wszystkie mamy bliźniaków... z jednym są przeboje, a co dopiero z dwójka. A powiedz mi, śpią one chociaż o podobnych godzinach? Czy jak jedna śpi to druga urzęduje? :)
Dziewczyny, jak z odparzeniami? Położna kazała linomagiem Ale mam wrażenie że nie pomaga... Może po prostu mączka ziemniaczana? Chusteczek nie używam... A może to na pampersy uczulenie? Mieliśmy Premium Care i było spoko a jak mamy te zwykle zielone to cyrki są... A może zbieg okoliczności [emoji848][emoji52] mała w nocy nie chciała spać Ale nie płakała tylko jak się najadla to leżała i patrzyła na nas i się uśmiechała więc zabawnie [emoji4] ogólnie jest kochana Ale wiadomo że czasem brakuje cierpliwości mając jeszcze dwulatka w domu... jak to mój mąż lubi powiedzieć (co bardzo mnie wkurza!) - nikt nie mówił że będzie łatwo... [emoji26]
Ja wypróbowałam bephanten, ziajke i sudocrem i nie było poprawy. Tu na forum poleciła mi któraś z was mommy kojący krem do pupy i było widać poprawę już po pierwszym użyciu :) a linomag to teraz na codzień używam

A wygodne są te freya? Mnie to zawsze coś uwiera albo jest niewygodne. Nie lubię staników :p

Powodzenia na wizycie :) my byliśmy na 9.00. Półtorej godziny... Mała głodna, już już mieliśmy iść do domu to 20min wypisywała mężowi opiekę... Mamy skierowanie na badanie moczu, morfologię i bilirubinę :/ będzie zabawa z tym moczem... Pewnie nie będzie jej się chciało sikać jak jej przykleję ten woreczek.
My tez mieliśmy badanie moczu do zrobienia... zużyłam 4 woreczki a moczu nie złapałam... w końcu zrobiliśmy tylko morfologię i bilirubine... także powodzenia :D jak Ci się uda to podziel się metoda :D

No wlasnie u nas cala noc padalo i teraz tez pada. Zastanawiam sie czy odebrac jak zawsze w poniedzialki o 16 po korektywie czy isc wczesniej po obiedzie to jeszcze tak ciemno nie bedzie.
Ja w alternatywie mam auto, ale jechac pod to nasze przedszkole mo sie zbytnio nie usmiecha. Teraz z nimi razem musze miec dostep do auta z obu stron, a pod naszym przedszkolem jest problem z parkowaniem i czasem trzeba sie jedna strona przykleic do zywoplotu, a wtedy fotelika z malym juz nie wyjme a w aucie go tez samego nie zostawie. My zaraz sie chyba bedziemy zbierac, mlody pojadl, trochepo jedzeniu odpoczal, takze stargam wozek na dol i bede go ubierac.

Kochane moje mam kilka stron do nadrobienia. Jak będę w domu to myślę, że dań jeszcze radę nadrobić. @folka @MMMagdalena jak poszło? :) jak była pediatra na drugi dzień to okazało się, że ma wpisane jako powód węzeł na pepowinie, cieszę się że miałam zbyt duże bóle by to zrozumieć na porodówce podwójnie się cieszę, że z nami jest. Położna sama widząc moje bóle podała mi gaz i to mega pomagało, jakby nie komplikacje pomogły by mi wytrwać.
Dziewczyny orintujecie się jak to jest z PZU po cesarce? Czy należy mi się karta apteczna, która jest w teorii dostępna po operacji? No bo wiem, że za operacje nie bo wiadomo za urodzenie, ale właśnie zastanawiałam się jak z kartą apteczna
U nas też był węzeł
Mamy cudowne dzieci
received_2131731250478033~2.jpeg

Załączniki

• received_2131731250478033~2.jpeg
    received_2131731250478033~2.jpeg
    536,5 KB · Wyświetleń: 489
Ja w alternatywie mam auto, ale jechac pod to nasze przedszkole mo sie zbytnio nie usmiecha. Teraz z nimi razem musze miec dostep do auta z obu stron, a pod naszym przedszkolem jest problem z parkowaniem i czasem trzeba sie jedna strona przykleic do zywoplotu, a wtedy fotelika z malym juz nie wyjme a w aucie go tez samego nie zostawie. My zaraz sie chyba bedziemy zbierac, mlody pojadl, trochepo jedzeniu odpoczal, takze stargam wozek na dol i bede go ubierac.
Ja ewentualnie mam autobus. Pogoda sie poprawila i cieplutko. Teraz jestesmy na spacerku :)
Wroce zjem obiad i zobacze o ktorej mala wstanie bo po spacerze zawsze jeszcze spi jakis czas.
U nas też był węzeł
Mamy cudowne dzieci
Zobacz załącznik 921713
Ekstra fotka haha dobrze ze sie nic zlego nie stalo przez ten supel

My tez mieliśmy badanie moczu do zrobienia... zużyłam 4 woreczki a moczu nie złapałam... w końcu zrobiliśmy tylko morfologię i bilirubine... także powodzenia :D jak Ci się uda to podziel się metoda :D
:o a my kupiliśmy 1 woreczek :o chyba dokupimy zawczasu... Pamiętam, że moja mama łaskotała moją siostrę nad woreczkiem. Ale to nie musi zadziałać...

Dziewczyny a wiecie może jak to jest z pieniędzmi z PZU za urodzenie dziecka jeśli opłaciłam tylko 8skladek, czy mi się należy? Moja księgowa coś mówiła że musi być pełne 9.
Pewnie chodzi o tzw. karencję, czyli okres w którym mimo płacenia składek, ubezpieczyciel nie jest zobowiązany do zapłaty świadczenia. Ma to uchronić ubezpieczyciela przed takimi sytuacjami jak zakup ubezpieczenia na życie (a w konsekwencji wypłata świadczenia) już ze świadomością, że jest się w ciąży. 9 składek kojarzy mi się właśnie z 9 miesiącami ciąży, czyli tak pod karencję. Na pewno dostalaś do swojej polisy Ogólne Warunki Ubezpieczenia, zerknij co tam jest na temat karencji, wyłączeń odpowiedzialności i urodzenia dziecka :)

reklama
Cześć i czołem! ;)
my dzis o 13 mamy wizytę u pediatry. Mała popsuła mi idealny plan, bo miała obudzić się godzinę przed wyjściem, pokarmic, a potem zasnąć w wózeczku i zostać przetransportowana do przychodni. No ale zasnęła pół godziny temu po 2h walki o sen... Teraz jak ją obudzę przed wyjściem będzie afera, że głodna i zła, o założeniu czapki i kombinezonu już nie wspomnę ;(

Czy doświadczone mamy mają jakieś patenty na wyjście z domu z dzieckiem o konkretnej godzinie, a nie wtedy, kiedy bobas chce? Bo ja mam wrażenie, że jak moja Zosia nie śpi, to je albo marudzi/płacze...
Po prostu budzę synia ok godzinę wcześniej, innej opcji nie ma.
Hej. My w szpitalu. Rozwarcie na 2 palce, mały podobno około 3 kg. Będą czekać dzień, dwa jak nie to będą wywolywac. Coś marudzą na temat mojej miednicy także nie wiadomo czy nie będzie cesarki
Powodzenia!
O 6ej tylko że od 2ej do 4:30 było to samo.... Później przysnela i od 6ej znowu
No to zmienia postać rzeczy.

A jak po wizycie u lekarza? Bo chyba nie pisałaś...??? To krwawienie to jest już okres?

Do góry