@majacyr (chyba że ktoś jeszcze się zna[emoji6]) byłam w aptece i pytałam o te odparzenia (oczywiście mówiłam że mała ma niecałe 3 tyg itp itd) i pani polecila mi Tormen tiol maść i że ona stosowała u swojego niemowlaka bo tak lekarz doradzil i zeszło po 2 dniach. Ale jak tak czytam opinie to trochę niekoniecznie... co myślisz?
reklama
Kelyana
Fanka BB :)
W dzień raczej spia razem, dziś w nocy tez się budziły razem ale to akurat dla mnie gorzej. W nocy wole każda osobno na śpiocha 10 minut pokarmic i utulić a tak to musiałam męża budzić żeby wziął jedna do siebie bo pierwsza nie zdążyła jeszcze usnąć a już druga się domagała atencji.Podziwiam wszystkie mamy bliźniaków... z jednym są przeboje, a co dopiero z dwójka. A powiedz mi, śpią one chociaż o podobnych godzinach? Czy jak jedna śpi to druga urzęduje?
Ja wypróbowałam bephanten, ziajke i sudocrem i nie było poprawy. Tu na forum poleciła mi któraś z was mommy kojący krem do pupy i było widać poprawę już po pierwszym użyciu a linomag to teraz na codzień używam
My tez mieliśmy badanie moczu do zrobienia... zużyłam 4 woreczki a moczu nie złapałam... w końcu zrobiliśmy tylko morfologię i bilirubine... także powodzenia jak Ci się uda to podziel się metoda
azamamew
My po wizycie położnej. Od czwartkowej wizyty u pediatry mała przybrała tylko 10g, aż dziw bo dotąd tak ładnie przybierała, a wczoraj była cały dzień na piersi. Pani położna miała akurat okazję by widzieć, że mała jest nieodkładalna.
Ewela2805
Zrobił mi jeszcze raz usg, zobaczył tą krew też i mówi że wszystko jest w porządku że on nie widzi problemu wiec może to okres bo 40 dni po porodzie, i dał znowu tabletki na wstrzymanie tego krwotoku ni i jak je ostatnio brałam to wogule przestało lecieć a teraz biorę ale dalej leci tylko w mniejszym stopniu i widać że to okres no i ból jajników doszedł.. Ale jeszcze z 2 dni i chyba wogule zniknie bo już końcówka. No i dał inne tabletki antykoncepcyjne bo mówi że tamte może "za słabe" [emoji848] Także czekam aż ustanie.. Ale już nie cieknie ze mnie jak z kranu tylko jakbym 4 dzień miała okresPo prostu budzę synia ok godzinę wcześniej, innej opcji nie ma.Powodzenia!No to zmienia postać rzeczy.
A jak po wizycie u lekarza? Bo chyba nie pisałaś...??? To krwawienie to jest już okres?
Pauliska757
@Koka27 rodziłam sn. Ale pzu nie pytało o to także nie wiem czy dla nich to jakaś różnica. Nie zaszkodzi Ci napisać i się zapytać.
Dziś bylismy na pierwszej wizycie u lekarza. Pani doktor powiedziała że mały ładnie wygląda i żeby przyjść pokazać się za jakieś dwa tygodnie. Przytył sobie 350g od momentu wyjścia ze szpitala, czyli 9 dni.
Dziewczyny w czym przechwowujecie odciagniety pokarm? Szukałam dziś specjalnych pojemniczków w aptekach ale nigdzie nie dostałam. Trzymacie mleko w czymś innym niż te pojemniczki i woreczki?
Dziś bylismy na pierwszej wizycie u lekarza. Pani doktor powiedziała że mały ładnie wygląda i żeby przyjść pokazać się za jakieś dwa tygodnie. Przytył sobie 350g od momentu wyjścia ze szpitala, czyli 9 dni.
Dziewczyny w czym przechwowujecie odciagniety pokarm? Szukałam dziś specjalnych pojemniczków w aptekach ale nigdzie nie dostałam. Trzymacie mleko w czymś innym niż te pojemniczki i woreczki?
Mama Zuzi i Antosia
Można stosować ale nie przesadzać. Świetna maść/krem. Brudzi strasznie.@majacyr (chyba że ktoś jeszcze się zna[emoji6]) byłam w aptece i pytałam o te odparzenia (oczywiście mówiłam że mała ma niecałe 3 tyg itp itd) i pani polecila mi Tormen tiol maść i że ona stosowała u swojego niemowlaka bo tak lekarz doradzil i zeszło po 2 dniach. Ale jak tak czytam opinie to trochę niekoniecznie... co myślisz?
Tak jest to dla nich roznica, bo jak skladalam wniosek to Pani w oddziale od razu pytala czy bylo CC. Az z ciekawosci zapytalam czy gdybym urodziła naturalnie to by mi sie pieniadze za pobyt nalezaly to powiedziala, że nieni że tylko jesli bylo CC to wyplacaja za pobyt.@Koka27 rodziłam sn. Ale pzu nie pytało o to także nie wiem czy dla nich to jakaś różnica. Nie zaszkodzi Ci napisać i się zapytać.
@Ewela2805 jak mała po nowym mleczku? Minelo juz troche odkad zmieniliscie. Jak brzuszek i robienie samej kupki, lepiej troche?
reklama
Szara20
U pediatry ważona pewnie na jednej wadze, a u położnej na innej wiec nie brałabym tej różnicy pod uwagę. U mnie jak poprzednio była położna w poniedziałek to Alicja ważyła 3780g, a w środę u pediatry (na innej wadze) 3950g, a nie wierze ze tyle przybrała przez 2 dni. Jutro mam wizytę u pediatry to będę porównywać do tej wagi od pediatry, a jak przyjdzie położna to porównać do tej wagi podanej przez polozna.My po wizycie położnej. Od czwartkowej wizyty u pediatry mała przybrała tylko 10g, aż dziw bo dotąd tak ładnie przybierała, a wczoraj była cały dzień na piersi. Pani położna miała akurat okazję by widzieć, że mała jest nieodkładalna.
@Koka27 rodziłam sn. Ale pzu nie pytało o to także nie wiem czy dla nich to jakaś różnica. Nie zaszkodzi Ci napisać i się zapytać.
Ja w pojemniczku (takie na 80ml) kiedy nie uzbieram od razu 120ml (a raczej jak ostatnio ściągam po karmieniu to max 60ml), a potem z pojemniczków przelewam do woreczków i do zamrażarki