reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

@majacyr (chyba że ktoś jeszcze się zna[emoji6]) byłam w aptece i pytałam o te odparzenia (oczywiście mówiłam że mała ma niecałe 3 tyg itp itd) i pani polecila mi Tormen tiol maść i że ona stosowała u swojego niemowlaka bo tak lekarz doradzil i zeszło po 2 dniach. Ale jak tak czytam opinie to trochę niekoniecznie... co myślisz?

reklama
Podziwiam wszystkie mamy bliźniaków... z jednym są przeboje, a co dopiero z dwójka. A powiedz mi, śpią one chociaż o podobnych godzinach? Czy jak jedna śpi to druga urzęduje? :)

Ja wypróbowałam bephanten, ziajke i sudocrem i nie było poprawy. Tu na forum poleciła mi któraś z was mommy kojący krem do pupy i było widać poprawę już po pierwszym użyciu :) a linomag to teraz na codzień używam

My tez mieliśmy badanie moczu do zrobienia... zużyłam 4 woreczki a moczu nie złapałam... w końcu zrobiliśmy tylko morfologię i bilirubine... także powodzenia :D jak Ci się uda to podziel się metoda :D
W dzień raczej spia razem, dziś w nocy tez się budziły razem ale to akurat dla mnie gorzej. W nocy wole każda osobno na śpiocha 10 minut pokarmic i utulić a tak to musiałam męża budzić żeby wziął jedna do siebie bo pierwsza nie zdążyła jeszcze usnąć a już druga się domagała atencji.

Po prostu budzę synia ok godzinę wcześniej, innej opcji nie ma.Powodzenia!No to zmienia postać rzeczy.

A jak po wizycie u lekarza? Bo chyba nie pisałaś...??? To krwawienie to jest już okres?
Zrobił mi jeszcze raz usg, zobaczył tą krew też i mówi że wszystko jest w porządku że on nie widzi problemu wiec może to okres bo 40 dni po porodzie, i dał znowu tabletki na wstrzymanie tego krwotoku ni i jak je ostatnio brałam to wogule przestało lecieć a teraz biorę ale dalej leci tylko w mniejszym stopniu i widać że to okres no i ból jajników doszedł.. Ale jeszcze z 2 dni i chyba wogule zniknie bo już końcówka. No i dał inne tabletki antykoncepcyjne bo mówi że tamte może "za słabe" [emoji848] Także czekam aż ustanie.. Ale już nie cieknie ze mnie jak z kranu tylko jakbym 4 dzień miała okres

@Koka27 rodziłam sn. Ale pzu nie pytało o to także nie wiem czy dla nich to jakaś różnica. Nie zaszkodzi Ci napisać i się zapytać.

Dziś bylismy na pierwszej wizycie u lekarza. Pani doktor powiedziała że mały ładnie wygląda i żeby przyjść pokazać się za jakieś dwa tygodnie. Przytył sobie 350g od momentu wyjścia ze szpitala, czyli 9 dni.

Dziewczyny w czym przechwowujecie odciagniety pokarm? Szukałam dziś specjalnych pojemniczków w aptekach ale nigdzie nie dostałam. Trzymacie mleko w czymś innym niż te pojemniczki i woreczki?

@majacyr (chyba że ktoś jeszcze się zna[emoji6]) byłam w aptece i pytałam o te odparzenia (oczywiście mówiłam że mała ma niecałe 3 tyg itp itd) i pani polecila mi Tormen tiol maść i że ona stosowała u swojego niemowlaka bo tak lekarz doradzil i zeszło po 2 dniach. Ale jak tak czytam opinie to trochę niekoniecznie... co myślisz?
Można stosować ale nie przesadzać. Świetna maść/krem. Brudzi strasznie.

@Koka27 rodziłam sn. Ale pzu nie pytało o to także nie wiem czy dla nich to jakaś różnica. Nie zaszkodzi Ci napisać i się zapytać.

Dziś bylismy na pierwszej wizycie u lekarza. Pani doktor powiedziała że mały ładnie wygląda i żeby przyjść pokazać się za jakieś dwa tygodnie. Przytył sobie 350g od momentu wyjścia ze szpitala, czyli 9 dni.

Dziewczyny w czym przechwowujecie odciagniety pokarm? Szukałam dziś specjalnych pojemniczków w aptekach ale nigdzie nie dostałam. Trzymacie mleko w czymś innym niż te pojemniczki i woreczki?
Tak jest to dla nich roznica, bo jak skladalam wniosek to Pani w oddziale od razu pytala czy bylo CC. Az z ciekawosci zapytalam czy gdybym urodziła naturalnie to by mi sie pieniadze za pobyt nalezaly to powiedziala, że nieni że tylko jesli bylo CC to wyplacaja za pobyt.

reklama
My po wizycie położnej. Od czwartkowej wizyty u pediatry mała przybrała tylko 10g, aż dziw bo dotąd tak ładnie przybierała, a wczoraj była cały dzień na piersi. Pani położna miała akurat okazję by widzieć, że mała jest nieodkładalna.
U pediatry ważona pewnie na jednej wadze, a u położnej na innej wiec nie brałabym tej różnicy pod uwagę. U mnie jak poprzednio była położna w poniedziałek to Alicja ważyła 3780g, a w środę u pediatry (na innej wadze) 3950g, a nie wierze ze tyle przybrała przez 2 dni. Jutro mam wizytę u pediatry to będę porównywać do tej wagi od pediatry, a jak przyjdzie położna to porównać do tej wagi podanej przez polozna. :)

Ja w pojemniczku (takie na 80ml) kiedy nie uzbieram od razu 120ml (a raczej jak ostatnio ściągam po karmieniu to max 60ml), a potem z pojemniczków przelewam do woreczków i do zamrażarki :)

Do góry