reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

My juz od 5 dni w domciu. Mam nadzieje ze nie zapesze, ale noce mi super przesypia. Budzi sie regularnie co 2,5 - 3 godz do jedzenia. Moja mama mi bardzo pomaga. Jeden dzien ja ja kapie a drugi ona. Akurat dzis babci kolej. Babciusia wnusie wykapala, wypachnila, wybrala piekne ciuszki do spania a 5 min pozniej zaczely sie mega pierdy....,heheheheh...... kupa byla wszedzie, na nozkach, na pleckach az po same pachy. Ach, jak sie cieszylam ze to nie moja kolej bo bym musiala ja przebierac,heheheh

reklama
A jak sobie radzisz z psem i dzieckiem? Bo ja z moim póki co nie wychodzę. Nie ogarnęłabym wozka i energicznego labka. Mój narzeczony wychodzi z nim przed praca i po.

Kelyana, jak dla mnie kupki odparzaja. Ja używam pieluszek z lidla i biedronki (bo rosnanna mam daleko) i powiem Ci ze są duże lepsze niż oryginalne pampersy. ( ale chyba nie miałam tych premium care)
Nie radzę sobie z nimi razem ;) Mój mąż ma jeszcze opiekę na mnie i jak wychodzimy na spacer to razem. Ja z wózkiem, on z psem. Ode mnie pies ma na razie tylko głaskanie.

Moja córka dzisiaj taką kupę zrobiła, że aż miała caluteńkie plecy brudne po samą szyję. Nie wiem, może pampersa za słabo zapiełam, albo może już rozmiar 1 jest za mały, miałam zmieniać na większy rozmiar jak skończymy tą paczkę. W każdym razie dziecko było wystrojone w sukieneczkę i rajstopy bo tata ma dzisiaj urodziny i nawet zdjęcia nie zdążyłam małej zrobić w tym ubranku, bo gdy ją ubrałam zaczęłyśmy się karmić a później poszła ta wielka niespodzianka. Cóż nie będzie wystrojona bo inne rajstopki na nią nie pasują [emoji6]
Po drugie mała od ponad dwóch godzin teraz nie spała, trochę ją podnosiłam bo marudziła i odniosłam do łóżeczka. Patrzyła się na książeczkę kontrastową i grzecznie leżała, poopowiadalam jej różne rzeczy aż w końcu zaczęła płakać ze zmęczenia. Noszenia nie pomagało więc przystawiłam ją do piersi. Tak zaczęła krzyczeć jakbym ją ze skóry obdzierała. Buzia cała w mleku, z piersi leci ciurkiem a Emilka tylko chciała pociumkać i iść spać. Jejciu, aż dałam jej w końcu smoczka pomimo tego że nie chciałam jej smoczka dawać, lecz nie było już innego wyjścia bo tak płakała. Z tym cumlem zaraz zasnęła i śpi już bez niego. Mam nadzieję, że za bardzo się nie przyzwyczai i na co dzień nie będzie go chciała.
U mnie moja mama wciska dziecku smoczek co chwilę. Mówiłam jej, że nie chcę dawać na codzień, a ona swoje, że nie może dziecko ciągle mi wisieć na piersi i że ja dostawałam smoczka. Tylko, że ja jadłam sztuczne z butelki.

@Paulianna89 nawet ketonal mozna. Polecam artykuł u mamy ginekolog nt. lekow podczas kp. Jest tam podana strona na ktorej mozna sprawdzic czy dany lek (a dokladnie substancje czynna, bo wiadomo sa rozne nazwy i producenci) mozna stosowac podczas kp.
Laktacyjny leksykon leków. Polecam. Ja już korzystałam.

Z labkiem może być ciężko na początku. Ja wczoraj się wybrałam z moim na wieczorny z spacer z jedna w chuście :) zapielam bluzę męża, oversize kozuch mała dostała czapkę i poszłyśmy. Fakt faktem na 5 minut bo mój nie cierpi zimna ale fajnie było.
Jaką masz chustę?
Planuje kupić bo Mati nie odkładalny prawie i nic nie da zrobić w domu

Aaa. Zapomniałam zapytać. Dziewczyny z obwodem pod biustem 65 - gdzie kupiłyście stanik do karmienia? Mi żebra zeszły znowu do 65 i nie mam pomysłu jak to ugryźć. Tylko przez internet znalazłam jakiś sklep, ale stanik za 130zł bez mierzenia boję się kupić. Ale jak będzie trzeba to kupię i będę się bawić w odsyłanie najwyżej...

@ONAONAONA Czasem pisałaś, że czujesz jak Ci mleko wzbiera. To takie uczucie jakby ściskało w piersiach? Od paru dni tak mam i jak odsłaniam wtedy stanik to kapie.

Aaa. Zapomniałam zapytać. Dziewczyny z obwodem pod biustem 65 - gdzie kupiłyście stanik do karmienia? Mi żebra zeszły znowu do 65 i nie mam pomysłu jak to ugryźć. Tylko przez internet znalazłam jakiś sklep, ale stanik za 130zł bez mierzenia boję się kupić. Ale jak będzie trzeba to kupię i będę się bawić w odsyłanie najwyżej...

@ONAONAONA Czasem pisałaś, że czujesz jak Ci mleko wzbiera. To takie uczucie jakby ściskało w piersiach? Od paru dni tak mam i jak odsłaniam wtedy stanik to kapie.
Nie wiem.jak to wygląda z kosztami wysyłko, z UK do Polski, ale zerknij na ebay. Do 10 15 funtów są całkiem fajne (50-70 zł), a nieraz są i ciut taniej np za 7.

Ja kupiłam coś w stylu sportowych, z odpinanymi ramiączkami i spisują się wyśmienicie, nic nigdzie nie ugniata.

Kochane moje mam kilka stron do nadrobienia. Jak będę w domu to myślę, że dań jeszcze radę nadrobić. @folka @MMMagdalena jak poszło? :) jak była pediatra na drugi dzień to okazało się, że ma wpisane jako powód węzeł na pepowinie, cieszę się że miałam zbyt duże bóle by to zrozumieć na porodówce podwójnie się cieszę, że z nami jest. Położna sama widząc moje bóle podała mi gaz i to mega pomagało, jakby nie komplikacje pomogły by mi wytrwać.
Dziewczyny orintujecie się jak to jest z PZU po cesarce? Czy należy mi się karta apteczna, która jest w teorii dostępna po operacji? No bo wiem, że za operacje nie bo wiadomo za urodzenie, ale właśnie zastanawiałam się jak z kartą apteczna

Kochane moje mam kilka stron do nadrobienia. Jak będę w domu to myślę, że dań jeszcze radę nadrobić. @folka @MMMagdalena jak poszło? :) jak była pediatra na drugi dzień to okazało się, że ma wpisane jako powód węzeł na pepowinie, cieszę się że miałam zbyt duże bóle by to zrozumieć na porodówce podwójnie się cieszę, że z nami jest. Położna sama widząc moje bóle podała mi gaz i to mega pomagało, jakby nie komplikacje pomogły by mi wytrwać.
Dziewczyny orintujecie się jak to jest z PZU po cesarce? Czy należy mi się karta apteczna, która jest w teorii dostępna po operacji? No bo wiem, że za operacje nie bo wiadomo za urodzenie, ale właśnie zastanawiałam się jak z kartą apteczna
Tak, nalezy sie :) plus za pobyt w szpitalu powinnas normalnie otrzymać pieniądze. Gdybyś rodzila sn to bys nie otrzymala, nstomiast jesli się mialo CC to wyplacaja za kazdy dzien.

@SlodkaM Najlepiej jak napiszesz do pzu i się dowiesz czy Twój pakiet obejmuje karte apteczną. Na stronie pzu jest czat ze spacjalistą, podajesz dane i Ci sprawdzają co tylko chcesz. Ja pytalam o rekompensate za pobyt w szpitalu, bo będąc w 30tc dostałam pieniążki. Niestety teraz za 9 dni mi się nie należy, bo "urodzenie dziecka to nie choroba ani nieszczęśliwy wypadek".

reklama
@SlodkaM Najlepiej jak napiszesz do pzu i się dowiesz czy Twój pakiet obejmuje karte apteczną. Na stronie pzu jest czat ze spacjalistą, podajesz dane i Ci sprawdzają co tylko chcesz. Ja pytalam o rekompensate za pobyt w szpitalu, bo będąc w 30tc dostałam pieniążki. Niestety teraz za 9 dni mi się nie należy, bo "urodzenie dziecka to nie choroba ani nieszczęśliwy wypadek".
A rodzilas sn czy przez CC, bo nie pamietam?

Do góry