reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Poczytałam Was, choć mam jakieś 2 dniowe zaległości.
Z powodu tych codziennych wizyt u specjalistów rozbity każdy dzień i czas za szybko płynie.
Za namową pediatry na 1 dzień zrezygnowałam całkowicie z pieczywa i młody na serio się uspokoił itd.
Ciężko mi bez pieczywa tym bardziej, że mam męża piekarza i zapachy świeżego pieczywa od rana do wieczora i w nocy też.
Przypuszczam, że nie jest kwestia samego pieczywa bo jadłam w szpitalu i było ok.
Tylko tych dodatków, ulepszaczy.
Pomimo tego że w domu sporo pieczywa poprosiłam córkę żeby mi kupiła bułkę i było ok.
Czyli coś w męża piekarni dodają co szkodzi małemu.

Ktoś urodził przez te 3 dni?
Jak tak to gratuluję
A może nie możesz zbyt świeżego jeść? Mi położna dała taką rozpiskę co nie jest zalecane i właśnie jest o świeżym pieczywie.
My dzisiaj miesiąc kończymy :) Polinka to pieszczoch, pomału już ogarniam jej humory. W dzień śpi różnie albo wystarczą jej drzemki przy cycku, w nocy zasypia najczęściej ok 22, śpi do 1-2, a później budzi się ok 5:30 i jeszcze zasypia do tej 8. Jakoś tam leci :)

Załączniki

• IMG_20181202_111950.jpg
    IMG_20181202_111950.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 90
u Mnie w rodzinie są Labki ale typy leniwców hahahah
kocham te psy ... nie dość że są mądre i można je wiele nauczyć to są idealne właśnie dla rodzin z dziećmi ..
minus dla Mnie to sierść:( wrrr
eh i tak trafiłam na maltanczyka :)
ja swoja biorę codzien z Nami na spacer chyba że wiem ..że sklepy muszę zaliczyć i będę sama to wtedy nie a
jak nas deszcz zastaje to Lili siedzi w koszyku od wózka i się wozi cwaniara :-D ....
ona tylko zobaczy że wyciągam chociażby fotelik to się do niego pakuje i wyjść nie chce... mówi.. weź i mnie weź i mnie haha

@springflower a weź spróbuj ogarnąć wyjście z psem ..a nóż się nauczy spacerować koło wózka z Toba grzecznie .. :) może na początek weź męża ale w wersji asekuracyjnej;)

Dzis przeszłam pierwsze stresy z małą. Przy pielęgnacji patrzę a ona na piersi na guza. Wyczuwalne spore takie. Już stres nas ogarną bo coś nie tak. Popatrzyłam w necie , przyjechała moja mama okazało się że tak może być. A z tego guzka wylatuje "mleko czarownic " . Pierwsze dziecko a tu takie cyrki że człowiek naprawdę jest tym przerazony.

Dzis przeszłam pierwsze stresy z małą. Przy pielęgnacji patrzę a ona na piersi na guza. Wyczuwalne spore takie. Już stres nas ogarną bo coś nie tak. Popatrzyłam w necie , przyjechała moja mama okazało się że tak może być. A z tego guzka wylatuje "mleko czarownic " . Pierwsze dziecko a tu takie cyrki że człowiek naprawdę jest tym przerazony.
O kurcze, też bym była przerażona. Moja miała guzka na szyi, ale akurat byliśmy na USG główki po tym porodzie kleszczowym i pani mówiła że to węzeł chłonny powiększony i to normalne. Jak mały to się nie przejmować. Już zniknął. Niby dużo rzeczy wydaje się być normą, ale jak chodzi o takie maleństwo to strach.

Ja jeszcze w szpitalu
Biorę ciepły prysznic raz do dwuch dziennie z masażem brzuchola chodzę po schodach zamiast windy czop mi jeszcze nie odszedł a w sobotę termin. Już robię co mogę żeby skurcze były. Brzuch mi twardnieje i czasem skurcz się w dole pojawi [emoji21][emoji21] jutro mają sprawdzić ile jest rozwarcia czy od poniedziałku coś ruszyło.

tak. karmisz piersią to od twoich hormonów jak dobrze pamiętam i chyba lepiej to wyciskac? . u mojej młodej zauważyłam biała wydzielinę w narządów płciowych co przeszło z czasem

reklama
tak. karmisz piersią to od twoich hormonów jak dobrze pamiętam i chyba lepiej to wyciskac? . u mojej młodej zauważyłam biała wydzielinę w narządów płciowych co przeszło z czasem
Mama właśnie mówiła żeby przy kąpieli przy ciepłej wodzie wycisnąć bo niedawno znajoma tak miała z swoją małą. Ale taki stres nas ogarnął że już zastanawiałam żeby na pogotowie jechać...

Do góry