reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja jeszcze w szpitalu
Biorę ciepły prysznic raz do dwuch dziennie z masażem brzuchola chodzę po schodach zamiast windy czop mi jeszcze nie odszedł a w sobotę termin. Już robię co mogę żeby skurcze były. Brzuch mi twardnieje i czasem skurcz się w dole pojawi [emoji21][emoji21] jutro mają sprawdzić ile jest rozwarcia czy od poniedziałku coś ruszyło.
Dołącz pod prysznicem masaż brodawek:) a schody sobie odpuść, nie pomoże, ewentualnie winda na górę i schodzenie, albo chodzenie po plaskim:)

reklama
Moja córka dzisiaj taką kupę zrobiła, że aż miała caluteńkie plecy brudne po samą szyję. Nie wiem, może pampersa za słabo zapiełam, albo może już rozmiar 1 jest za mały, miałam zmieniać na większy rozmiar jak skończymy tą paczkę. W każdym razie dziecko było wystrojone w sukieneczkę i rajstopy bo tata ma dzisiaj urodziny i nawet zdjęcia nie zdążyłam małej zrobić w tym ubranku, bo gdy ją ubrałam zaczęłyśmy się karmić a później poszła ta wielka niespodzianka. Cóż nie będzie wystrojona bo inne rajstopki na nią nie pasują [emoji6]
Po drugie mała od ponad dwóch godzin teraz nie spała, trochę ją podnosiłam bo marudziła i odniosłam do łóżeczka. Patrzyła się na książeczkę kontrastową i grzecznie leżała, poopowiadalam jej różne rzeczy aż w końcu zaczęła płakać ze zmęczenia. Noszenia nie pomagało więc przystawiłam ją do piersi. Tak zaczęła krzyczeć jakbym ją ze skóry obdzierała. Buzia cała w mleku, z piersi leci ciurkiem a Emilka tylko chciała pociumkać i iść spać. Jejciu, aż dałam jej w końcu smoczka pomimo tego że nie chciałam jej smoczka dawać, lecz nie było już innego wyjścia bo tak płakała. Z tym cumlem zaraz zasnęła i śpi już bez niego. Mam nadzieję, że za bardzo się nie przyzwyczai i na co dzień nie będzie go chciała.

u Mnie w rodzinie są Labki ale typy leniwców hahahah
kocham te psy ... nie dość że są mądre i można je wiele nauczyć to są idealne właśnie dla rodzin z dziećmi ..
minus dla Mnie to sierść:( wrrr
eh i tak trafiłam na maltanczyka :)
ja swoja biorę codzien z Nami na spacer chyba że wiem ..że sklepy muszę zaliczyć i będę sama to wtedy nie a
jak nas deszcz zastaje to Lili siedzi w koszyku od wózka i się wozi cwaniara :-D ....
ona tylko zobaczy że wyciągam chociażby fotelik to się do niego pakuje i wyjść nie chce... mówi.. weź i mnie weź i mnie haha

@springflower a weź spróbuj ogarnąć wyjście z psem ..a nóż się nauczy spacerować koło wózka z Toba grzecznie .. :) może na początek weź męża ale w wersji asekuracyjnej;)

Chodzimy we 4 i jest coraz lepiej, bo ma początku to był szał podekscytowania ;) i tak ogólnie jest ok, boje się tylko sytuacji ze zobaczy kota lub ptaka ;) ale na wiosnę na pewno się ogarniemy

Dziewczyny co może oznaczać zielona kupa jeśli karmie małego piersią? Od kilku dni ma taka co któryś pampers, poza tym zero dolelgliowsci

reklama
U mnie znowu bojowa noc. Mała się obudziła o 6ej i spać nie chciała, nic ja nie bolało ale i nic nie pasowało, bujanie, leżenie, szum, muzyka, światełka, noszenie, no nic wszystkim po 5 minutach się nudzila i tak do 9:30 teraz znów od 14nastej ten sam problem do teraz.... może coś polecicie ???? Bo zwariuje!!

Do góry