reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Kurcze, ja stosowałam octenisept, od 2 dni jadę spirytusem, bo w ogóle się nie zapowiada, żeby odpadl:(
U mnie odpadł dopiero po jakiś półtorej tygodnia. Chciałam pielęgnować na sucho ale w szpitalu psikali octaniseptem, polozna na wizytach w domu przemywala spirytusem a ja na sucho na codzień. Na pewno odpadnie spokojnie :) jak się nie paprze to nie ma co się martwić.

reklama
Głupie pytanie?:) czy odparzenia powodują siuski czy kupki? Moje małe maja na razie ładna skore, używamy pampersow ale tak się zastanawiam czy to może dlatego ze one robią kupkę co 2-3 dni obie razu są przebierane? Kiedyś się nam zaspało i jedna młoda była w pieluszce chyba od 22 do 5 rano, pielucha posikana i ciężka ale pupę i skore miała suchutka. Powoli w ciągu dnia chce testować inne, miały już te z rossmana i było spoko. Chce tez Lidlowe spróbować.

Super dodalas mi nadzieji bo poki tez nic nie odczowam, poza tym ze tylko przeszkadza przy chodzeniu

To fakt chodzenie i sikanie z tym jest baaardzo nieprzyjemne [emoji85] też miałam założony i też wywołało to u mnie delikatne skurcze, wcześniej nie miałam skurczy więc to już było coś, no i rozwarcie z 1,5cm na 3 przez noc weszło. Później 2 flaszki oksy, przebicie pęcherza i Synuś był z nami [emoji16]

To fakt chodzenie i sikanie z tym jest baaardzo nieprzyjemne [emoji85] też miałam założony i też wywołało to u mnie delikatne skurcze, wcześniej nie miałam skurczy więc to już było coś, no i rozwarcie z 1,5cm na 3 przez noc weszło. Później 2 flaszki oksy i Synuś był z nami [emoji16]

Dziekuje :-)
Co raz wiecej wiary we mnie ze to cos pomoze :-)

u mnie też w szpitalu zalecali wodą z szarym mydłem (lub typowo dziecięcym). Gazik moczyłam w wodzie i nacierałam mydłem a później szorowałam kikuta, następnie czysty gazik tylko namoczony w wodzie i wycierałam to mydło z kikuta. Po tym jeszcze brałam octeciseptem i na koniec gazikiem do sucha. Tak nam zalecali w szpitalu. Od czasu do czasu też przemyłam gazikiem nasączonym spirytem.

wow ile pracy ..a ja tylko przemywalam wokół kikuta tam gdzie skora.potem na sucho przecieralam a kikuta ledwo tknelam:errr:
:-D
tego kikuta też smarujecie alkoholem?
a i jeszcze pieluszkę zawsze wywijalam by kikut nie byl przykryty

@plomyk słyszałam o tych babydream że też dobre są :)

@Balonsbalons ja sprawdziłam też te lupilu i nam jednak podpasowaly pampki z tesco jak na razie ..zobaczymy jeszcze jakie sa inne roozmiary ale tak czy inaczej czy drozsze tańsze wszystkiete jednorazowe pieluchy mają ten sam skład

ja dziś padłam normalnie..nie dość ze w nocy moj Królewicz spal ciągiem 5.5h to od 12 spal twardo jadł i dalej spał..kiedy wrocilam to czulam sie jakbym dziecka nie miala .świrowałam hahah!!! i znów miałam nawał bo jakby wolał spac jak jesc oO
wiec odciagnelam i o dziwo szybciej niż zwykle 90ml ale tym razem nacisnęłam szybsza opcje wiec może temu hmm LOL ( mam 4 prędkości czy tam metody odciągania i korzystałam zawsze z pierwszej bo tamte wydawały mi się brutalne Haha)

dopiero teraz Nam się królewicz ocknął i nie śpi po karmieniu ........

@keylana mój młody spał w sikach samych 5.5h i dupcia wporzadku.. ( wiadomo ze im starsze dziecko to i siczki i kupka inna) i o dziwo nie zrobił kupki tylko kleksa ..najlepsze że poszłam mu ją przewinac..dupcie umyłam ..położyłam nowego pampka a ten zaczął strzelać ..i ostrzelał mnie jak @Balonsbalons podobnie haha makabra ..nawet na wannę doleciały kropki :-D

@MMMagdalena powodzenia !!!.:)

Ostatnia edycja:
U mnie z octaniseptem trzymał się baaaardzo długo! Chyba z 10 dni, zaczęłam używać spirytusu i odpadł na momencie.
My mieliśmy traktować spirytusem, ale w szpitalu wszyscy o tym octenisepcie mówili, albo na sucho i zwatpilam czy spirytus jest dobrym rozwiązaniem. Dopiero położna na wizycie powiedziała, że spokojnie można, bo nawet chirurdzy zalecają. Dziś na wizycie okazalo się, że chyba jednak to zbyt delikatnie robiłam... No nic, kiedyś odpadnie:) hope so:)

reklama
Do góry