reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Oj powiem Ci ze ja tez mam momenty zwątpienia, małe marudzą sporo szczególnie wieczorami i czasem mam dość. Jak tylko słyszę pisk jednej to łapie mnie irytacja. Czuje się jak jakaś wyrodna matka...
Pamiętam jak kiedyś jeździłam do siostry która ma bliźniaczki. Ile ona miała przy nich pracy wiecznie ,któraś płakała, jeść, kupę. Podziwiam cię naprawde jesteś super mamą.

U mnie pierwsza noc w domu minęła w miarę dobrze. Mała co3h się budziła w nocy. Po 6zostswilam ja u nas w łóżku i lezelismy prawiedo 9. Mój mąż całą noc prawie czuwał, co mała kwilnie to zerka w łóżeczko. Pomagał mi brać z łóżeczka i przystawiać do piersi bo przez te szwy to jeszcze średnio niektóre czynności wykonuje. Dzwoniła położna i jutro już nas odwiedzi. Ja do pracy może pojadę aby tylko tatuś dał radę z córeczką jak pojadę.

reklama
No właśnie ja się trochę boje przejść na inne, żeby odparzeń nie było.. ale nie mam pojęcia co mogę robić zle podczas zakładania :(

Spróbować możesz różnych firm [emoji106] każda pupcia inna, każda mama poleca inne, a wiadomo, że dzieci są różne i trzeba zobaczyć jak dane dziecko zareaguje na różne marki[emoji5]

@Balonsbalons tak masz rację . też już po ok 1h chciałam małego dostawiać aby nie dłużej bo ciężko było dłużej wytrwać ..wiec wybudzalam małego:)

a ja starszego na dadach wychowałam
używałam firmowych pampersów typu pampers również i fakt cieńsze są:) . lidloskich i spróbowałam tescoskich i nam pasują:)
dupcia piękna! hehe

@Dita_333 wyleczyć odparzenie i spróbuj mąki ziemniaczanej
ja swojego całego obsypuje tym haha ... szczególnie właśnie fałdki przy siusiaki. na nóżkach ale pupcie też .. linomag stosuje czasem na rowek

idziemy po corke do szkoły na pieszo:)
w ogóle dziś zaliczyłam dentystę .. musiałam kanałowo zęba z tyłu leczyć ehhhh

Tak, wiem ze mąka ziemniaczana dobra na pupkę [emoji16]ale pisałam o starszym moim, młodszy na razie pupa jak marzenie, fałdki ok[emoji106]
A ząb już wyleczony?

Żal post
Mam dość :( młody słabo śpi w nocy, a dziś nawet i w dzień... Wali drzemki 5-cio minutowe, chwilę popatrzy w sufit i ryk... Cyca szarpie jak Reksio szynkę i ryk... I tak cały dzień... Dzisiaj mąż chciał przewozić rzeczy do nowego mieszkania, a większość nie spakowana, bo nie mogę dziecka odłożyć... Na obiad kebab i pizza, bo nie ma szans na ugotowanie. Na spacerze dziś nie byliśmy, ja jestem nadal w koszuli nocnej, moje włosy szczotki dziś nie widziały... Mamy dziś ewidentnie słaby dzień :( aaaa mój starszak dziś się żywi sucha bułka, bo to potrafi sam zrobić [emoji85] masakra..
I takie dni sie zdarzają [emoji28] jutro będzie lepiej [emoji106] rozumiem cie doskonale.. ale wiesz jak jest..uroki macierzyństwa
[emoji85]

Oj powiem Ci ze ja tez mam momenty zwątpienia, małe marudzą sporo szczególnie wieczorami i czasem mam dość. Jak tylko słyszę pisk jednej to łapie mnie irytacja. Czuje się jak jakaś wyrodna matka...

Nie wyrodna tylko ludzka!!! To normalne i sie nie obwiniaj sie.. ty jeszcze masz niemowlaka razy dwa- tylko cię podziwiać [emoji8]

@SlodkaM , @MMMagdalena trzymam kciuki za Wasze jutrzejsze wizyty w szpitalu. Ja mam się zgłosić w sobotę rano, bo moja lekarka ma dyżur i powiedziała, że jak będę miała rozwarcie to sobie w weekend "urodzimy". No ale jak nie będzie skurczy, a wszystko na usg będzie w porządku to jeszcze wolę poczekać, może coś samo się zacznie...

Ja mam jutro termin z OM, dzisiaj zaczął odchodzić mi czop rano i teraz, ale nie ma żadnych śladów krwi, więc nie wiem, czy cokolwiek to oznacza. Raczej nie :p

Czyżby coś się działo?[emoji16] trzymam kciuki, żeby to było to i szybko poszło [emoji106][emoji123]

Ciekawe co u @piorunem, dawno się nie odzywała... i @Lovegirl zamilkła...

@SlodkaM , @MMMagdalena trzymam kciuki za Wasze jutrzejsze wizyty w szpitalu. Ja mam się zgłosić w sobotę rano, bo moja lekarka ma dyżur i powiedziała, że jak będę miała rozwarcie to sobie w weekend "urodzimy". No ale jak nie będzie skurczy, a wszystko na usg będzie w porządku to jeszcze wolę poczekać, może coś samo się zacznie...

Ja mam jutro termin z OM, dzisiaj zaczął odchodzić mi czop rano i teraz, ale nie ma żadnych śladów krwi, więc nie wiem, czy cokolwiek to oznacza. Raczej nie :p

Ja tez wolalabym poczekac, aby jakos to wszystko samo sie zaczelo ...

@SlodkaM @folka @MMMagdalena trzymam kciuki, żeby samo się zaczęło!

@Igorowelove no trudno, koniec świata to nie jest. Podejdź do tego tak, że macie dzień dziecka. A młody na pewno zaraz znów będzie grzeczny:) nasz jest marudny i nieodkladalny jak za dużo się dzieje i za dużo jest noszony (babcie). Zaraz będzie nowy dzień i wszystko wróci do normy !

Hej ho
My dziś bez spaceru . maly dzis do popoludnia mial silna potrzebe bycia przyklejonym do mnie... Narazie to cudowne ha ha
Rano byla u nas babeczka z opieki. Na wywiadzie. Zalatwiam sobie wsparcie finansowe na ten czas puki nie mam alimentów. Jestem dobrej myśli
Pochwalila mnie za warunki jakie stworzylam dzieciom;)
Podziwiala malutkiego. Potem jakies pranko znowu tulanko i takie tam nudy.

Ale mamjeden problem
Juz bylam ladnoe zagojona na dole juz praktycznie nie krwawilam. I dzis pomimo porannego prysznica zaraz po śniadaniu siedzac po turecku poczulam nieprzyjemny zapach... Fu serio. Pierwszy raz. Zaden rybi ani nic takiego ale śmierdzi mi tam i miejsce pekniecia mnie zaczelo boleć... Kurde. Podpaska byla czysta ale śmierdziała. Umylam sie kolejny raz bialym jeleniem potem podmylam sie tamtum rosa jak zwykle robie to od porodu 2 razy dziennie.potem osuszylam papierowym tecznikiem popsikalam pierwszy raz tam octaniseptem i chodzilam bez majtek. Teraz poszlam do wc i znow krew. Spoko to moze jeszcze sie pohawiac ale ten zapach tzn fu smrodek i ta bolesność ... Hmm jakies zakazenie mi tamsie zrobilo mimo higieny itp i po takim czasie. Moja gin tylko w poniedzialki przyjmuje. Wiec chyba moge zaczekac do poniedzialku. Kurde ale lipa. Normalnie popsula mi sie grażyna.

Hej
Wiecie co wszystko mnie przerasta sama już nie wiem jak to będzie wyglądać wszystko. Cały ten poród czy mnie złapie nagle czy po malu oznaki będzie dawać dzidziuś. Jeszcze dostałam duże się rozstępy na brzuchu mimo smarowania. Leżę jeszcze w szpitalu dają leki na tarczyce tu holter zastrzyki przeciw zakrzepowe kurczę to moje drugie dziecko mam 28 lat.pierwsze urodziłam jak miałam 18 bez żadnych komplikacji. Sorki dziewczyny ale jakoś takie dzień mam dzisiaj że chętnie bym się rozplakala. [emoji26][emoji26][emoji22]

Ja tak na szybko, bo niedługo jadę na szkołę rodzenia. Lena się nie obróciła, po prostu macica się obniżyła.... Waży ok. 3.200 i nie ma już szans....
A myślałam że jednak się obróciła..... [emoji17][emoji17]
Spróbować możesz różnych firm [emoji106] każda pupcia inna, każda mama poleca inne, a wiadomo, że dzieci są różne i trzeba zobaczyć jak dane dziecko zareaguje na różne marki[emoji5]

Tak, wiem ze mąka ziemniaczana dobra na pupkę [emoji16]ale pisałam o starszym moim, młodszy na razie pupa jak marzenie, fałdki ok[emoji106]
A ząb już wyleczony?

I takie dni sie zdarzają [emoji28] jutro będzie lepiej [emoji106] rozumiem cie doskonale.. ale wiesz jak jest..uroki macierzyństwa
[emoji85]

Nie wyrodna tylko ludzka!!! To normalne i sie nie obwiniaj sie.. ty jeszcze masz niemowlaka razy dwa- tylko cię podziwiać [emoji8]

Czyżby coś się działo?[emoji16] trzymam kciuki, żeby to było to i szybko poszło [emoji106][emoji123]

Ciekawe co u @piorunem, dawno się nie odzywała... i @Lovegirl zamilkła...
Ja też całą obsypuje małą ale pudrem z apteki zwykłym a nie maką
Hej ho
My dziś bez spaceru . maly dzis do popoludnia mial silna potrzebe bycia przyklejonym do mnie... Narazie to cudowne ha ha
Rano byla u nas babeczka z opieki. Na wywiadzie. Zalatwiam sobie wsparcie finansowe na ten czas puki nie mam alimentów. Jestem dobrej myśli
Pochwalila mnie za warunki jakie stworzylam dzieciom;)
Podziwiala malutkiego. Potem jakies pranko znowu tulanko i takie tam nudy.

Ale mamjeden problem
Juz bylam ladnoe zagojona na dole juz praktycznie nie krwawilam. I dzis pomimo porannego prysznica zaraz po śniadaniu siedzac po turecku poczulam nieprzyjemny zapach... Fu serio. Pierwszy raz. Zaden rybi ani nic takiego ale śmierdzi mi tam i miejsce pekniecia mnie zaczelo boleć... Kurde. Podpaska byla czysta ale śmierdziała. Umylam sie kolejny raz bialym jeleniem potem podmylam sie tamtum rosa jak zwykle robie to od porodu 2 razy dziennie.potem osuszylam papierowym tecznikiem popsikalam pierwszy raz tam octaniseptem i chodzilam bez majtek. Teraz poszlam do wc i znow krew. Spoko to moze jeszcze sie pohawiac ale ten zapach tzn fu smrodek i ta bolesność ... Hmm jakies zakazenie mi tamsie zrobilo mimo higieny itp i po takim czasie. Moja gin tylko w poniedzialki przyjmuje. Wiec chyba moge zaczekac do poniedzialku. Kurde ale lipa. Normalnie popsula mi sie grażyna.
Echhh.. A boli czy coś ??

Hej
Wiecie co wszystko mnie przerasta sama już nie wiem jak to będzie wyglądać wszystko. Cały ten poród czy mnie złapie nagle czy po malu oznaki będzie dawać dzidziuś. Jeszcze dostałam duże się rozstępy na brzuchu mimo smarowania. Leżę jeszcze w szpitalu dają leki na tarczyce tu holter zastrzyki przeciw zakrzepowe kurczę to moje drugie dziecko mam 28 lat.pierwsze urodziłam jak miałam 18 bez żadnych komplikacji. Sorki dziewczyny ale jakoś takie dzień mam dzisiaj że chętnie bym się rozplakala. [emoji26][emoji26][emoji22]
To tym bardziej dobrze, że teraz jesteś pod opieką i jak coś będzie działo się będziesz miała szybką reakcję. Szkoda, że tylko jak wyjdziesz przed samym końcem, bo jak już jesteś w szpitalu i z niego wyjdziesz to wraca się z wielkim trudem, życzę żebyś już z dzidziusiem wyszła. Też się boję, ale nie mamy wyjścia, trzeba dać radę ;)
@folka niby czop nic nie znaczy, ale zawsze to jakiś krok do przodu, oznaka zbliżającego się porodu;) może za tym znakiem przyjdą i kolejne i zaraz będziemy się cieszyć Twoim szczęściem :)
@MMMagdalena @folka życzę powodzenia i akcji porodowej jak najszybciej. Sobie życzę przy okazji ;)

reklama
Żal post
Mam dość :( młody słabo śpi w nocy, a dziś nawet i w dzień... Wali drzemki 5-cio minutowe, chwilę popatrzy w sufit i ryk... Cyca szarpie jak Reksio szynkę i ryk... I tak cały dzień... Dzisiaj mąż chciał przewozić rzeczy do nowego mieszkania, a większość nie spakowana, bo nie mogę dziecka odłożyć... Na obiad kebab i pizza, bo nie ma szans na ugotowanie. Na spacerze dziś nie byliśmy, ja jestem nadal w koszuli nocnej, moje włosy szczotki dziś nie widziały... Mamy dziś ewidentnie słaby dzień :( aaaa mój starszak dziś się żywi sucha bułka, bo to potrafi sam zrobić [emoji85] masakra..
Może masz kryzys laktacyjny lub mały ma kolki?
Przetrwasz to. [emoji8][emoji8][emoji8]
Każda matka ma takie dni, tylko nie wszystkie o tym mówią. Napij się melisy [emoji4]
Hej
Płacz, to pomaga. Końcówka ciąży jest bardzo trudna. Jeszcze troszkę i będzie po porodzie. Będziesz ze swoim maleństwem .

Do góry