reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
@Balonsbalons tak masz rację . też już po ok 1h chciałam małego dostawiać aby nie dłużej bo ciężko było dłużej wytrwać ..wiec wybudzalam małego:)

a ja starszego na dadach wychowałam
używałam firmowych pampersów typu pampers również i fakt cieńsze są:) . lidloskich i spróbowałam tescoskich i nam pasują:)
dupcia piękna! hehe

@Dita_333 wyleczyć odparzenie i spróbuj mąki ziemniaczanej
ja swojego całego obsypuje tym haha ... szczególnie właśnie fałdki przy siusiaki. na nóżkach ale pupcie też .. linomag stosuje czasem na rowek

idziemy po corke do szkoły na pieszo:)
w ogóle dziś zaliczyłam dentystę .. musiałam kanałowo zęba z tyłu leczyć ehhhh

Ostatnia edycja:
Wróciłam od lekarza. 3 cm rozwarcia żadnych skurczy. Zrobił mi masaż szyjki i jestem ciekawa czy którąś z Was po tym ruszyło? Teraz zaczynają boleć mnie plecy ale to chyba nie ma związku z tym masażem.
Ja miałam masaż w poniedziałek i nic nie ruszyło, potem w piątek podobno dosyć pożądany (aż w szpitalu się śmieli, że mnie gin dobrze wymasowal) i w piątek w nocy dostałam lekkich skurczów i bolesnych. W sobotę wieczorem w szpitalu kolejny niestety juz bolesny masaż, po którym odeszły wody i urodziłam po 5h ;)
I do tego ma gazy jakby jajka jadła.. Brzydko pachną. Nie wiem, może organizm musi się "oczyścić" z tamtego mleka, czekam do piątku bo akurat 3 doby miną to powinno się ustabilizować, tak myślę.. Mam nadzieje ze wymaz nie będzie potrzebny
moja też puszcza siarkowe bąki na kp:szok:

O moja też dziś w nocy taką zrobiła że i w pampersie i poza na plecach i do tego jeszcze przy ściąganiu pampersa przewijak w kupce [emoji28] Po nowym mleczka już coraz lepiej i tak to śpi cały dzień (z przerwami na przebranie i jedzonko), wieczorem i w nocy budzi się bo pierdzi nieprzyjemnym zapachem i boli ją.. później śpi i dziś o 5:30 do 7:30 płacz i krzyk i wszystko na zmianę, boli brzuch bo kopę robi, jak już zrobi to dalej płacze bo brzuch dalej, później znowu głodna choć jadła godzinę temu a dziś jeszcze mleko wylała i już przed 7ą to płakała ze zmęczenia. I tak od 2 dni już, ale przedtem płakała od 4ej do 9ej rano nawet

Myślę że te gazy to że brzuch i organizm się oczyszcza z tamtego mleka nie wiem..
No ale wczoraj była zielona kupa, dziś musztardowa także do przodu, tylko dalej te grudki czy to śluz nie wiem juz sama.. [emoji17]
Ale o niebo lepiej na tym mleczku!! I tamto strasznie smierdzialo tuż po przygotowaniu (jak skisniete zapach mialo..) później i mała tym pachniała.. teraz jest lepiej [emoji4]
super, że mleczko małej służy:-D

Zosia waży 4 kg, robi baaardzo ciężkie pampersy i też używamy pampers Premium care i nie mieliśmy takiej akcji ;) o co chodzi Z tym wywijaniem falbanek? o_O

Weronice chodziło pewnie o kropelki niemieckie sab simpl.ex na kolki czyli odpowiednik espumisanu

a mnie mąż uświadomił zE młoda o 16 kończy bo ma Christmas craft dziś masakra ..a ja już naszykowana do wyjścia wrrrr

@Ewela właśnie ..super że młodej mleczko podchodzi!!! mam nadzieję że pomoże na tyle że nie będzie maleńka cierpieć! trzymam kciuki

ja wam powiem że Espumisan . delicol kupione i leżą .kurza się .. jak młody miał epizod prezenia się i prykania ok 1.5 tyg temu tak cisza !! robi pięknie kupki bez prykania prezenia także mam nadzieję że się ustabilizowało .. oczywiście nie pije mleka krowiego.. i zrezygnowałam z części nabiału która jadłam .. takze grunt że jest dobrze

i dostałam list na szczepienie a wpierw lekarz małego zbada itd .

@mayfly Zosienka duża dziewczynka :) ja jak się urodziłam ważyłam 4kg

Żal post
Mam dość :( młody słabo śpi w nocy, a dziś nawet i w dzień... Wali drzemki 5-cio minutowe, chwilę popatrzy w sufit i ryk... Cyca szarpie jak Reksio szynkę i ryk... I tak cały dzień... Dzisiaj mąż chciał przewozić rzeczy do nowego mieszkania, a większość nie spakowana, bo nie mogę dziecka odłożyć... Na obiad kebab i pizza, bo nie ma szans na ugotowanie. Na spacerze dziś nie byliśmy, ja jestem nadal w koszuli nocnej, moje włosy szczotki dziś nie widziały... Mamy dziś ewidentnie słaby dzień :( aaaa mój starszak dziś się żywi sucha bułka, bo to potrafi sam zrobić [emoji85] masakra..

@Ewelina140690 to prawda świetny film, a ludzie to znieczulica, jak tak na nich patrzę z dystansu to niektórzy są poporostu żałośni
Dziś ktg, dalej wszystko bez zmian, nic do przodu, jutro mam iść do szpitala bo tydzień po terminie.
Lekarz mówi, że jak będę miała skurcze to powinno pójść jak pestka, a coś czuję że będzie inaczej bo jak mówi to zawsze jest na odwrót, może próbuje mnie nastawić :) Miała może któraś przyjęcie do szpitala w piątek i coś robili czy czekalyscie na cokolwiek do poniedziałku?
@urs mam nadzieję, że wszystko ok
@MMMagdalena Ty też jutro do szpitala czy coś zaczęło u Ciebie? :)

@Ewelina140690 to prawda świetny film, a ludzie to znieczulica, jak tak na nich patrzę z dystansu to niektórzy są poporostu żałośni
Dziś ktg, dalej wszystko bez zmian, nic do przodu, jutro mam iść do szpitala bo tydzień po terminie.
Lekarz mówi, że jak będę miała skurcze to powinno pójść jak pestka, a coś czuję że będzie inaczej bo jak mówi to zawsze jest na odwrót, może próbuje mnie nastawić :) Miała może któraś przyjęcie do szpitala w piątek i coś robili czy czekalyscie na cokolwiek do poniedziałku?
@urs mam nadzieję, że wszystko ok
@MMMagdalena Ty też jutro do szpitala czy coś zaczęło u Ciebie? :)

Niestety tez szykuje sie do szpitala, ale mam nadzieje ze po badaniu jak nic sie nie bedzie dzialo to bede mogla wrocic. Slyszalam ze w weekend to i tak robic mi nie beda poza badaniami. Nie lubie szpitali i mam nadzieje ze dlugo tam lezec nie bede musiala

reklama
Niestety tez szykuje sie do szpitala, ale mam nadzieje ze po badaniu jak nic sie nie bedzie dzialo to bede mogla wrocic. Slyszalam ze w weekend to i tak robic mi nie beda poza badaniami. Nie lubie szpitali i mam nadzieje ze dlugo tam lezec nie bede musiala
Kurcze ja cicho liczę, że jednak jak z rana pojedziemy to może dadzą tą kroplówkę na wywoływanie i zacznie się :) Też niepotrzebnie nie chce tam siedzieć ;)

Do góry