jakie cudenko.zakochalam się w tych oczach !
dobrze że już po traumie i jesteście cali i zdrowi..skurcze macicy przy porodzie pozwolą jej się szybciej obkurczac także dziwne że masz tebskurcze a lekarz uważa że A mało obkurczona..napewno będzie dobrze ..
i o co chodzi z tymi kupkami???
że nie brązowe?
mój młody po smolce robil bardziej płynne kupki a teraz już gęściejsze ale Zlozone z grudek co wydaje mi się normalne . kupka wpada w złoty żółty pomarancz
ludzie potrafią wkurzać..i nie przejmuj się ta waga... tyle pracy będzie trzeba włożyć po porodzie że szybko zgubisz
sama nie mogę się doczekać aż zacznę swoje p90x zestaw ćwiczeń na każdy dzień...na razie się
mogę porozcinać by ciało przygotować ..choć w sumie nie wiem jak ja będę choćby skakać prze piersi LOL...
powodzenia.. wysokim ciśnieniem to chyba tylko CC dla bezpieczeństwa co do mamy
Gratulacje!!!!
karasjowa ja tez nie miałam tych skurczy z pierwszym synem .. z córką już miałam po pk 25tyg pierwsze twaednienia skurcze i też się nie raz.zastanawiałam ..czy to normalne no ale wyszło że tak.. a w 3 ciąży to i skurcze od 18tyg jakoś i siara też masakra ..wszystko szybciej także widzisz hahaha
jakbyś chciała być w 3 ciąży to bądź świadoma tego
@Paulaaa25 wiem.ze ciężko było spać bo to przeszłam(spałam na siedząco) ale podobno zapalenie boli sto razy bardziej temu musisz się starać to masować i przystawiać do tej piersi jak najczęściej moZesz ..w różnych pozycjach dotąd a poczujesz że zgrubienie da się docisnąć palcem ..mięknie ..i tylko masować rozgrzaną pierś..rozgrzaną pieluszka
co do laktatora..trudniej będzie ściągnąć mleczko z chorej piersi .dziecko zessie szybko i efektywnie jak laktator to napewno. można ściągać nadmiar i próbować po karmieniu ściągać po karmieniu ale nie wiem czy to też nie bolesne będzie wrr
co do tego ile ściągasz..
przez pierwsze 2 minuty może nie lecieć nic ..
ważne by się nie denerwować rozluźnić .. rozgrzać pierś.. mieć.dziwcko obok..myśleć o karmieniu piersią ...
a kiedy dochodzi stres to ściąganie jest utrudnione
bynajmniej na mnie bardzo działa moje dziecko..hormony
ja ostatnio ściągnęłam w 15min 100ml a wcześniej 60/70 i fakt wciąż coś kapało ale czułam dyskomfort ..lekki bol.i miałam ewidentnie dość LOL...
pozatym ściągalam i nie czułam przybierania mleka a karmiąc młodego jak tylko przystawiam jego usta do piersi to jest takie boom i mleko cieknie kapie... a jak zacznie ssać to już Zaczyna się mega wypływ z którym czasem ciezkp.spbie poradzic także dla mnie duża różnica co do karmienia a sciagania!
ewidentnie młody zjada więcej jak sama ściągnę
bynajmniej tak mysle
i przy pierwszym dziecku nie miałam tyle mleka że mi kapało! a wykarmiłam klocka mimo wszystko!!!
myślę że niepotrzebnie się stresujesz bo wszystko jest tak jak być powinno tylko żeby mama się wyluzowała to byłoby idealnie