anitowa
Zaciekawiona BB
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja teraz miałam termin na 13, równo tydzień wcześniej młodzież chciała wyjść
Poprzednie porody mniej więcej tak samo, czyli około tydzień wcześniej.Wiesz co w domu wydawało mi się, że są czyste, ale po przebiciu pęcherza poleciały zielone. Nie wiem co jest przyczyną. W każdym bądź razie będzie przebadany wzdłuż i wszerz w związku z tym i bardzo dobrze.
Tomuś tydzień wcześniej ważył na usg 3900, urodził się 3800 g i 59 cm. Czyli w miarę ok z pomiarów.
Ja już wykąpana, wysikana. Troche piczka szczypie, bo jest otarta. Ale żadnych pęknięć ani rozcięcia.
W ogóle na sam koniec to miałam wrażenie, że rodze dupą a nie psioszką. I na 100 % zrobiłam im dwójkę hehehe
Młody pocycał i śpi.
Jutro po południu przyjedzie mąż, teraz pojechał do pracy na noc.
W ogóle to grzeczny ten mój junior. Chciałam zacząć rodzić po wyszykowaniu dzieci do szkoły, żeby poród był w ciągu dnia i żeby mąż mnie zawiózł. Wszystko się ułożyło tak jak chcieliśmyczasami nawet z planów coś wyjdzie.
Ja tak tylko na szybko, doczytywac będę innym razem. O 17:20 na świat przyszła Emilka, 3360g i 53 cm. Skurcze zaczęły się o 21 Caly czas mialam skurcze krzyżowe. Poród SN, bez znieczulenia. Trochę pękłam i mnie nacieli ale nawet nie wiem ile mam szwów. Emilka ma płyn w płucach, dostałam ją tylko na minutkę i zabrali ją na patologie noworodka i ciężko mi z tym że nie mam jej przy sobie, nie przystawialam jej do piersi itp ale wiem że musi być teraz pod opieką. Jutro mąż ma przywieźć laktator i mam zacząć działać. Idę teraz odespać bo całą noc nie spałam.
Gratuluję WamJa tak tylko na szybko, doczytywac będę innym razem. O 17:20 na świat przyszła Emilka, 3360g i 53 cm. Skurcze zaczęły się o 21 Caly czas mialam skurcze krzyżowe. Poród SN, bez znieczulenia. Trochę pękłam i mnie nacieli ale nawet nie wiem ile mam szwów. Emilka ma płyn w płucach, dostałam ją tylko na minutkę i zabrali ją na patologie noworodka i ciężko mi z tym że nie mam jej przy sobie, nie przystawialam jej do piersi itp ale wiem że musi być teraz pod opieką. Jutro mąż ma przywieźć laktator i mam zacząć działać. Idę teraz odespać bo całą noc nie spałam.
Ja dziś zdolowana. Noc co chwila na cycku to kazali nie dokarmiac . Potem wizyta jedna, druga, także karmienie z godzinnym poślizgiem I ulewala prawie wszystko. Drugie karmienie słabo, ciągle od nas czegoś chcą, chcą wykąpać wiec nie karmić, czekam godzinę ich nie ma w końcu karmie a ona już zmęczona usypia. Mało co zjadła, przychodzą chcą kąpać, kapcie tylko powoli. Kolejne karmienie, godzina czasu wybudzanie na wszelkie sposoby, apatyczna. W końcu wołam by mi pomogli. Przy pani troche je, ona idzie ktoś stuknal na korytarzu wypuszcza ssutek i lipa. Próbuje włożyc nawet jak włożę to trzyma w buzi i nie ciągnie. Znów wołanie pani, ona idzie przychodzi druga trzeba dać antybiotyk , welfron zły trzeba ja zabrać i nowy dać. Przywożą ja i juz nie je. Chce mi się wyć, mam pokarm, bo oceniły tak pielęgniarki, bo już mam twarde piersi. A moje dziecko mało co dziś jadło. To jest straszne. Oby w nocy znów była bardzo aktywna jak ostatnio, tyle że ja już się slaniam na nogach bo prawie nic nie śpię od porodu.
My walczymy o laktacje caly czas a tu brak. Pije herbatki, przystawiam malego, ale on z cyca zrobil sobie smoka. Pociagnie chwile i zasypia. Pracuje laktatorem i dupa. I tak musze dokarmic. Nie znam uczucia twardych piersi. Maly w szpitalu wiszac tylko na cycu spadl ponad pol kilo. I mialam opcje dokarmiac go zeby mogl sie opalac i zeby dalej nie spadal albo wisiec na cycu i pewnie do dzis bym tam siedziala. I jeszcze te pytania zewszad czy karmie. Nie, kuzwa glodze go.
Dziewczyny melduję się ze szpitala . Po 19 jak gotowałam makaron zaczęły odchodzić mi wody[emoji28] ,zadzwoniłam do szpitala kazali przyjechać. Zrobili ktg ale z tego stresu nie wiem jak wyszło nawet [emoji85] usg lekarz powiedział,że dobrze wygląda i nie powinnam w nocy urodzić no ale zostaje w szpitalu mała waga 2800 wyszła . Rozwarcie na fotelu 1 palec tylko więc pewnie się poręcze trochę. Skurczy w domu nie czułam żadnych teraz są jakieś ale do wytrzymania zaraz mam zamiar liczyć.
Oby szybko się rozkreciło i bolało tylko troszkęDziewczyny melduję się ze szpitala . Po 19 jak gotowałam makaron zaczęły odchodzić mi wody[emoji28] ,zadzwoniłam do szpitala kazali przyjechać. Zrobili ktg ale z tego stresu nie wiem jak wyszło nawet [emoji85] usg lekarz powiedział,że dobrze wygląda i nie powinnam w nocy urodzić no ale zostaje w szpitalu mała waga 2800 wyszła . Rozwarcie na fotelu 1 palec tylko więc pewnie się poręcze trochę. Skurczy w domu nie czułam żadnych teraz są jakieś ale do wytrzymania zaraz mam zamiar liczyć.