reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Trochę poczytałam ale nie wiem co komu pisać. Widzę, że dużo się dzieje. Biedne jesteście Wy dziewczyny, które już w 40 tygodniu a nic się nie dzieje i te u których się niby rozkręca a niby nie [emoji57] mam nadzieje ze u wszystkich jeszcze nie rozpakowanych mam porod przebiegnie krótko i bez bólu, tego Wam życzę!

U nas wszystko dobrze. Wczoraj kolo 17 wyszłysmy do domu. Docieramy się z Malutką. Z karmieniem narazie w porządku, chociaż mała budzi się często a przy jedzeniu przysypia. Dziś była położna akurat ją karmiłam i powiedziała ze jest ok bo przełyka często a to że je krótko a częściej to się z biegiem czasu ustabilizuje. Dziś przed nami pierwsza kąpiel, pewnie będzie dużo krzyku [emoji16]

JuZ w domciu . wspaniałe:)
nie chcesz poczekać z kąpielą by zachować właściwości mazi na skórze dziecka ?
główkę można umyć by pozbyć się pozostałości po porodzie

i może jednak płaczu nie będzie .. :) może jej się spodoba .:) najwazniejsze by po woli malutka woda polewać na początku i by miała się czego złapać hihi

Ja powiedziałam, że nie chcę cesarki w żadnym wypadku. A on powiedział, że w takim razie poleżę sobie kilka dni w szpitalu i zobaczą, jak działa na mnie oksytocyna. Zobaczą. Rozumiesz to? Co ja, królik doświadczalny? Pierwsza ciąża i mam się zniechęcić? Aha...[emoji5]

Bo tak robią, oksytocyna może zadziałać albo nie, skurcze mogą być wystarczające do rozpoczęcia porodu lub nie. Ja miałam wywoływane poród, już prawie miałam wracać na patologie i nagle wody mi odeszły. Zaczelam rodzić.
Gdyby nie to to następnego dnia zdecydowaliby co dalej czy 2 próba z oksytocyną czy cc. To strasznie brzmi, ale tak robią w szpitalach :/

JuZ w domciu . wspaniałe:)
nie chcesz poczekać z kąpielą by zachować właściwości mazi na skórze dziecka ?
główkę można umyć by pozbyć się pozostałości po porodzie

i może jednak płaczu nie będzie .. :) może jej się spodoba .:) najwazniejsze by po woli malutka woda polewać na początku i by miała się czego złapać hihi
A kiedy Ty wykąpałaś synka pierwszy raz? Główkę właśnie wczoraj jej przemyliśmy.

@ONAONAONA dobrze czytasz. Jestem jego pacjentką prywatnie, a on u nas w szpitalu rzadko bywa i swoje kroi... także butem w twarz. A przy porodzie naturalnym, jak go pytałam, to on raczej nie bywa, zależy jak z grafikiem
emoji4.png

ah temu też uczulona jestem i trzymam rękę na pulsie co do takich lekarzy .. nastawionych wyłącznie na zarobek

A kiedy Ty wykąpałaś synka pierwszy raz? Główkę właśnie wczoraj jej przemyliśmy.
po tygodniu. poczytaj o tym .

Wgl pytałam mojego lekarza o ktg jak to jest czy dopiero po terminie się robi czy jak,... A on do mnie ,że on niestety nie ma w gabinecie sprzętu ale jeśli mnie coś niepokoi albo chce to mogę iść do szpitala powiedzieć, że nie czuje ruchów i mi zrobią haha dobry jest no ale nie o to mi chodziło bo tyle to ja wiem [emoji28]
Mi mój lekarz prowadzący zalecił w szpitalu co tydzień po skończonym 38 tygodniu ciąży, ale niektóre szpitale odmawiają, o ile właśnie się nie skłamie, że nie czuje się ruchów. W tym szpitalu, w którym planuję rodzić robią KTG najwcześniej w dniu przewidywanego terminu porodu. W innym szpitalu zrobiłam bez problemu, ale kosztowało mnie to siedzenie 5,5h na izbie przyjęć razem z innymi ciężarówkami...

reklama
Dziewczyny, przez te zachcianki ciążowe to przytyje pod koniec jeszcze 5kg. [emoji85]
Tak mnie nachodzi na wypieki ostatnio. W niedziele piekłam drożdżówki z budyniem, dzisiaj babkę marmurkowa i wyszła tak pyszna ze aż się pochwale :D i nie wiem jak to zrobić, żeby nie zjeść całej na raz [emoji28]

IMG_3448.JPG

Załączniki

• IMG_3448.JPG
    IMG_3448.JPG
    245,2 KB · Wyświetleń: 361
Do góry