reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Aha wszystko mleczne było fu, plucie po ścianach mlekiem, kaszkami, zupkami mlecznymi, bawarka, twarożkiem :) moja mama myślała ze osiwieje. Jedyne co mi wchodziło to serek homo waniliowy:)
uuuu to twoja mama miała z Tobą ciekawie :-D

co do ruchow...więcej było przeciagania jak solidnych kopniaków które zdarzały się czasem raz dziennie ..a czasem go zAczepialam aby pobrykal jak kiedyś dla uspokojenia

reklama
Wgl pytałam mojego lekarza o ktg jak to jest czy dopiero po terminie się robi czy jak,... A on do mnie ,że on niestety nie ma w gabinecie sprzętu ale jeśli mnie coś niepokoi albo chce to mogę iść do szpitala powiedzieć, że nie czuje ruchów i mi zrobią haha dobry jest no ale nie o to mi chodziło bo tyle to ja wiem [emoji28]

Kochane byłam na KTG, skurcze wyszły regularne, główkę czuć nisko i rozwarcie 1 cm. Dostałam skierowanie do szpitala z rozpoczynająca się akcją porodową. Ból jak na okres.. wracam do domu po rzeczy, wcinam i jadę! Trzymajcie kciuki oby to nie fałszywy alarm [emoji3]

Trzymam kciuki za szybka akcje porodowa [emoji106][emoji5]

Kciuki!

Ja się wylezalam na ktg, jakieś małe skurcze się pisały, teraz czekam do lekarza. Rodzinka mi się powiększy [emoji23] Siostrę męża tu spotkałam i jej córka na dzień dobry mi powiedziała, że MAMA TEŻ MA W BRZUCHU DZIDZIUSIA [emoji23][emoji7]
Haha to ci bratanica może wykrzyczała tajemnicę, co??[emoji23][emoji8]

Z jednej strony chciałabym to przeżyć... Może nic przyjemnego ale uczucie po musi być piękne. No i obecnosc męża... Niestety i wtedy i teraz cc ze wskazań i jak tylko rozpoczelo się rozwarcie to brali mnie na stół.

Ja z obu porodów najbardziej miło wspominam właśnie ten moment jak chłopaki wyskoczyły z brzucha i krzyczały, a jak dali od razu na brzuch - takich jeszcze w mazi i od razu się uspokajali.. a ja w szoku i jednocześnie pełna miliona uczuć, że takie cuda nosiłam w brzuchu - myśle, że te uczucia wzbierają w każdej matce czy rodziła SN czy CC[emoji106][emoji5]

Już po wizycie, mały waży ok 3900[emoji23][emoji23][emoji23]
Szyjka krótka, palec wchodzi, główka nisko. Mam przyjść za tydzień, chyba że urodze hehehe

Oj, duze te donoszone dzieciaczki [emoji28][emoji16] jak szyjka krótka to cos już się dzieje?? Miękka jest?? Mówił coś czy masz jeszcze czop czy już nie?[emoji848]

Wgl pytałam mojego lekarza o ktg jak to jest czy dopiero po terminie się robi czy jak,... A on do mnie ,że on niestety nie ma w gabinecie sprzętu ale jeśli mnie coś niepokoi albo chce to mogę iść do szpitala powiedzieć, że nie czuje ruchów i mi zrobią haha dobry jest no ale nie o to mi chodziło bo tyle to ja wiem [emoji28]

Ja nie doczekałam sie ktg w żadnej ciazy bo mój kieruje dopiero po terminie...

Ja z obu porodów najbardziej miło wspominam właśnie ten moment jak chłopaki wyskoczyły z brzucha i krzyczały, a jak dali od razu na brzuch - takich jeszcze w mazi i od razu się uspokajali.. a ja w szoku i jednocześnie pełna miliona uczuć, że takie cuda nosiłam w brzuchu - myśle, że te uczucia wzbierają w każdej matce czy rodziła SN czy CC[emoji106][emoji5]

Oj, duze te donoszone dzieciaczki [emoji28][emoji16] jak szyjka krótka to cos już się dzieje?? Miękka jest?? Mówił coś czy masz jeszcze czop czy już nie?[emoji848]
No wykrzyczała [emoji23] aż musiała szwagierka USG pokazać [emoji23] kropek 16 mm [emoji7]

A w ogole zapomniałam sie pochwalić, że jestem zakochana w moim wózku [emoji7] jest piękny to swoją drogą[emoji23][emoji5] ale ma świetna duża gondole, niby jest ciężki ale tego W OGÓLE nie czuć - na krawężnikach czy przeszkodach podbija sie lekko, łatwo sie prowadzi, to nakrycie na gondole ma takie przedłużenie jakby wiało, żeby zasłonić dziecko[emoji33][emoji106], torba jest duża i mega pakowna pod wózkiem i zamykana! Po prostu naprawdę co idę na spacer to sie nim zachwycam [emoji7][emoji16]
Także jestem bardzo zadowolona [emoji5][emoji106]

Dusia masz już wybraną położna? Generalnie zwykle to położna robi ktg i ma sprzęt u siebie. Moja teraz akurat jest przy gabinecie mojego gina więc ona robi a dodatkowo on analizuje. Natomiast w pierwszej ciąży gina miałam w innym mieście a u nas w szkole rodzenia chodziłam na ktg. I jeden i drugi lekarz praktykowal że ktg robimy po skończonym 36 Tc przynajmniej co tydzień. Ktg daje bardzo dużo informacji. Jeśli jeszcze nie wybrałaś położnej to podzwon i zapytaj które mają ktg a jeśli już masz wybrana to dzwoń i pytaj czy mają możliwość zrobić bo często nawet jeśli sama nie ma to gdzieś kieruje. I ktg w ramach opieki położnej właśnie jest na NFZ.

Tak to jest wspaniałe uczucie jak kładą maluszka przy buzi po cc. Ale domyślam się jaka to musi być euforia po tak ogromnym wysiłku wziąć to maleństwo i w końcu moc spokojnie oddychać... :)

A w ogole zapomniałam sie pochwalić, że jestem zakochana w moim wózku [emoji7] jest piękny to swoją drogą[emoji23][emoji5] ale ma świetna duża gondole, niby jest ciężki ale tego W OGÓLE nie czuć - na krawężnikach czy przeszkodach podbija sie lekko, łatwo sie prowadzi, to nakrycie na gondole ma takie przedłużenie jakby wiało, żeby zasłonić dziecko[emoji33][emoji106], torba jest duża i mega pakowna pod wózkiem i zamykana! Po prostu naprawdę co idę na spacer to sie nim zachwycam [emoji7][emoji16]
Także jestem bardzo zadowolona [emoji5][emoji106]
Zdjęcia ze spaceru prosimy. Mało nam Kubusia dałaś :)

reklama
Dusia masz już wybraną położna? Generalnie zwykle to położna robi ktg i ma sprzęt u siebie. Moja teraz akurat jest przy gabinecie mojego gina więc ona robi a dodatkowo on analizuje. Natomiast w pierwszej ciąży gina miałam w innym mieście a u nas w szkole rodzenia chodziłam na ktg. I jeden i drugi lekarz praktykowal że ktg robimy po skończonym 36 Tc przynajmniej co tydzień. Ktg daje bardzo dużo informacji. Jeśli jeszcze nie wybrałaś położnej to podzwon i zapytaj które mają ktg a jeśli już masz wybrana to dzwoń i pytaj czy mają możliwość zrobić bo często nawet jeśli sama nie ma to gdzieś kieruje. I ktg w ramach opieki położnej właśnie jest na NFZ.
Po co wgl wybierać położną? [emoji44]

Do góry