Spokojnie, ja też będę miała maleństwo w porównaniu do coniektorych [emoji28] 36 tc i narazie 2,540 i wolno rośnie. A synek 40 tc 3.030 i poszło super gładko więc mam nadzieję że i tym razem będzie super[emoji16]To tylko u mnie taki szczypior? Aktualnie 2900 i mam nadzieję że dużo już nie podrosnie ludze się że pójdzie sprawniej
reklama
Szara20
Fanka BB :)
Dziewczyny. Jeden z najgorszych dni w życiu a to dopiero początek. Przyjeli mnie na oddział co zajęło im pół dnia. Potem podłączyli otc, skurcze są dalej ale zero rozwarcia. Pozwolili mi teraz chwilę odpocząć i chcą założyć balonik a mężowi kazali jechać do domuTragedia..
Niunie, wody odeszly mi o 15, a o 19:14 Teo juz lezal na mnie. Wazy 4140 g. Takze wiekszy od brata o pol kg. Jak przyjechalismy ok 15:30 na sprawdzenie jak sie sprawy maja po odejsciu wod, to bylam pewna ze do domku wrocimy, bo nie bylo zadnych skurczy, albo byly, a ja ich nie notowalam. Polozna poszla zadzwonic do szpitala zeby w razie czego wiedzieli ze moge przyjechac. Zanim wrocila zaczely sie skurcze i poprosilam zeby zobaczyla jak z rozwarciem. Okazalo sie ze jest 4 cm, wiec powiedzialam ze pierwszy porod byl szybki i postanowila mnie jednak zostawic. Maz pojechal po starszego syna do szkoly, dal mu obiadzio i wrocili do mnie. Mialm regularne skurcze i za zaczely sie robic bolesne. Chlopcy wyszli, a ja poszlam pod prysznic baardzo cieply. Kilka skurczy z krzyza i poczulam ze chce przec, wezwalam polozna brzeczykiiem i mowie ze czuje ze przec chce. Zawezwala druga, ta mnie na wyrku zbadala i zaskoczona mowi ze mamy pelne. Wyciagnely sprzet, a ja juz nawet pozycji nie zdazylam zmienic. 5 partych i po robocie. Polozne w szoku, bo jeszcze godzine wczesniej myslaly ze mnie do domu odesla, a ja ostrzegalam ze bedzie szybko
Dzidzio caly czas na cycolu, zamawia sobie mleczko. Czekamy jeszcze chwilke i do domku jeszcze dzis jedziemy. Zycze Wam wszystkim takich porodow
O mamo... aż się wzruszyłam to czytając
Gorące gratulacje !! Piękna waga Teo I Ty to możesz dzieci rodzić!
Takich eskspresowych porodów życzę każdej z nas
@Weronikakrz Gratulacje !!
O której wizyta? Daj znac po jak się sprawy mająJa tez dziś mam wizytę, maja sprawdzić czy moj szczupak trochę w talii nabrał i czy zastawka w serduszku się domknela. No i oczywiście wody bo mam od 7-25, przepływy itd. U mnie dopiero zaczął się 37 tydzień i żadnych oznak zbliżającego się porodu. W pierwszej ciazy coś się działo wcześniej i 33+4 odeszły wody.
Gratuluje @Weronikakrz !
Czemu nie może mieć przy sobie telefonu? W tym autobusie nie moze miec, czy ogólnie cały czas w pracy? Gdzie pracuje Twój mąż?Mój niestety nie, bo pracuje około 80km od domu i jeździ autobusem pracowniczym. A żeby tego było mało, nie może mieć przy sobie telefonu hehehe
Ale z zawiezieniem mnie na porodówke nie ma problemu, bo bratowa czuwa nad tym by brat nawet łyka alkoholu nie wziął do ust gdy mój mąż jest w pracy hehehe
3900? Piękny chłopaczek się szykuje
Trzymam kciuki!Kochane byłam na KTG, skurcze wyszły regularne, główkę czuć nisko i rozwarcie 1 cm. Dostałam skierowanie do szpitala z rozpoczynająca się akcją porodową. Ból jak na okres.. wracam do domu po rzeczy, wcinam i jadę! Trzymajcie kciuki oby to nie fałszywy alarm
Wczoraj byłam w rossmanie, jak podchodziłam do kasy to była jedna kasjerka i już obsługiwała jedną panią. Spokojnie czekałam, nawet nie trwało to długo, może 30s. Podchodze do kasy, pani mnie kasuje i zaczyna przepraszac, ze nie zawołała i że nie zauwazyła :O Mówie, ze spokojnie, nic się nie stało, poza tym i tak już Pani obsługiwała tylko jedną osobę Takze faktycznie rossman pilnuje się jesli chodzi o ciężarne, biedronka mogłaby brać z nich przykład
Dzisiejsza noc była tragiczna... Ja nie wiem czemu, ale jak poprzytulamy się z mezem to zamiast jakiejs akcji porodowej to zaczynam latać co chwile siusiu... Jak połozylismy sie spac o północy tak do 4 rano byłam... 9 razy... (tak, liczyłam). Czyli praktycznie do 4 zero snu, bo co zdazylam przysnąć to zaraz sie budziłam... W rezultacie jak juz zasnelam o tej 4 to tylko jedno siusiu po 7 jak mąż wychodził do pracy i później wstałam po 11
Dzisiaj 39+0 wiec zaczynamy 40tc i nic, ciszaaaaa... Ciagle licze, ze moze jeszcze cos sie zacznie przed tym 05.11...
U mnie 38 termin mam na 9.11 ale na każdym usg czy to w szpitalu czy u lekarza prowadzącego mówią że w dolnej granicy wagowej. Mam nadzieję że to prawda, a nie że się później okaże że prawie 4kgA który masz tydzień? Mój dwa tygodnie temu ważył 2500g. Teraz mam 37+4 i jestem ciekawa ile jutro na wizycie. Na myśli miałam to że już kilka Maluszków nam się urodziło ponad 4kg lub w okolicy.
Sasanka14
Ja się nie sugeruję tymi pomiarami moja córeczka urodziła się 3220g i mam nadzieję że braciszek będzie podobny, chociaż jakie to ma znaczenie przy cesarce... [emoji12]U mnie 38 termin mam na 9.11 ale na każdym usg czy to w szpitalu czy u lekarza prowadzącego mówią że w dolnej granicy wagowej. Mam nadzieję że to prawda, a nie że się później okaże że prawie 4kg
Staram się nie nastawić ważne żeby zdrowa była a ja jakoś sobie poradzęJa się nie sugeruję tymi pomiarami moja córeczka urodziła się 3220g i mam nadzieję że braciszek będzie podobny, chociaż jakie to ma znaczenie przy cesarce... [emoji12]
Sasanka14
No jasneStaram się nie nastawić ważne żeby zdrowa była a ja jakoś sobie poradzę
Listopad to na pewno mój miesiąc więc minimum jedna osoba będzieGratulacje dla kolejnych mamuś, co tu się dzieje... dziewczyny jak tak dalej pójdzie to nie nie będzie komu rodzić w listopadzie
Mama Zuzi i Antosia
Jeszcze nie ma potwierdzenia ten dzień wolny, więc spokojnie.Ja sama nie wiem co myśleć o tym 12. 11 i czy moja pracownica ma mieć wolne czy nie? No bo ja 9.11 cc więc raczej sama nie przyjdę
[emoji16]
@Szara20 mój mąż pracuje na produkcji i w czasie pracy nie może mieć przy sobie telefonu-takie procedury. Ogólnie nam to nie przeszkadza, bo dzwoni do nas na przerwie. A i tak by nie dał rady wrócić szybko do domu w razie W. Na przeciwko mieszka mój brat, więc mamy wsparcie [emoji4]
reklama
Dusia94
Dziewczyny wasze maluszki w brzuchu też są mniej aktywne? Mam 37+2 i coraz częściej panikuje, że coś jest nie tak . Wiem ,że aktywność spada przed porodem ale aż tak ? Czuje tylko delikatne przesunięcia muśnięcia jakby rączką czy nóżką.