reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Mi odeszły w szpitalu podczas ktg, też usłyszałam takie głośne pyk i trochę wpłynęło, reszta jak wstałam wezwać położna. Moje wody były przeźroczyste i było ich dużo, jak wstałam to kilka minut się lało.
Teraz też mam więcej wydzieliny, takiej białej i to nie wody.
W aptece są wkładki do sprawdzania czy to wody.

reklama
Mi odeszły w szpitalu podczas ktg, też usłyszałam takie głośne pyk i trochę wpłynęło, reszta jak wstałam wezwać położna. Moje wody były przeźroczyste i było ich dużo, jak wstałam to kilka minut się lało.
Teraz też mam więcej wydzieliny, takiej białej i to nie wody.
W aptece są wkładki do sprawdzania czy to wody.

Chyba co innego całkowite odejście wód, a co innego sączenie...
W aptece do której mam blisko nie mają tych wkładek, a nigdzie dalej sama nie mam jak się ruszyć :(

W aptece do której mam blisko nie mają tych wkładek, a nigdzie dalej sama nie mam jak się ruszyć :(
Może mąż w drodze z pracy kupi Ci te wkładki? Chyba że zaobserwujesz większy wypływ wód to nie czekaj tylko jedź do szpitala.

@Szara20 ja i w tej i w poprzedniej ciazy miałam miałam wrażenie, ze sączą mi się wody. I wtedy i teraz byłam na IP. Sprawdzano mi tymi papierkami pochwę , wkładkę, majtki, zrobiono USG, ale papierek nie odbarwił się, także to nie były wody. To była przezroczysta wydzielina, nie mocz, bezwonna.
Z papierkami był ogromny problem. Objezdzilam pół Warszawy i niestety nawet w hurtowniach nie było. Być może sytuacja się zmieniła, ponieważ to było jakieś 5 tyg temu.
Mojej wydzieliny było jednak więcej, miałam cała wkładkę mokrą.
O sączących się wodach pisała zdaje się @piorunem. Z tego co pamietam kilka wkładek pod rząd zmoczyla.

@Szara20 ja i w tej i w poprzedniej ciazy miałam miałam wrażenie, ze sączą mi się wody. I wtedy i teraz byłam na IP. Sprawdzano mi tymi papierkami pochwę , wkładkę, majtki, zrobiono USG, ale papierek nie odbarwił się, także to nie były wody. To była przezroczysta wydzielina, nie mocz, bezwonna.
Z papierkami był ogromny problem. Objezdzilam pół Warszawy i niestety nawet w hurtowniach nie było. Być może sytuacja się zmieniła, ponieważ to było jakieś 5 tyg temu.
Mojej wydzieliny było jednak więcej, miałam cała wkładkę mokrą.
O sączących się wodach pisała zdaje się @piorunem. Z tego co pamietam kilka wkładek pod rząd zmoczyla.
A no to uskopilas mnie :) To pewnie nie to, chociaz takiej wydzieliny jeszcze w ciązy nie miałam :)
Pewnie faktycznie jakby miały się sączyć to byłyby tego więcej ;)

reklama

Tak, inaczej. To jest taka woda bezbarwna, wypływa przy ruchu, jest jej sporo. Podobno gdy sie stoi przestaje bo głowka dziala jak korek i hamuje wyplyw. Na pewno na Ip mogą sprawdzić czy to wody.

Do góry