reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Kurczę dziewczyny chce już urodzić boję się tego bólu no ale i tak mnie nie ominie [emoji28] od niedzieli 37 tyd więc zacznę więcej się ruszać i sprzątać na wszystkich świętych [emoji16] ale powiem wam, że jakoś nie chciałabym ani 1 ani 2 listopada urodzić A Wy ?

Ja myślałam o tym, żeby faktycznie tak wywołać poród, skoro nic innego nie działa. Ale mama mówiła, żebym tak nie robiła, bo potem nie będę miała siły rodzić. Sama sprzątała i gotowała jak szalona a potem mnie w Niedzielę Wielkanocną nie miała siły rodzić, ponad 20h rodziła.

reklama
@@dusia94 ja mam termin na 8 grudnia ale mysle ze w szpitalu wczesniej sie znajde tak pod koniec listopada. Tez mi ciezko juz chodzic poszlam dzisiaj do sklepu i musialam sie zatrzymac tak mi maly dal popalic... pcha sie w te kanaly jak by mu zle bylo w brzusiu [emoji3][emoji3] jutro ide do lekarza a we wtorek uzg chyba zrobie jak mi da skierowanie bo znajac mojego gina to sparwdzi szyjke i powie ze wszystko jest ok. Wedlug miesiaczki to mam 36 t a wedlug uzg skonczony 34 a on do mnie przy ostatniej wizycie ze to statnie uzg juz bedzie. To sie zdziwi bo ja zazadam jeszcze jedno uzg . Maly glowka puka mnie mnie dosc mocno w kanal rodny lapia mnie skurcze narazie delikatne ale bolace.... moze i nic sie dzieje ale wole to sprawdzic. Wogole maly tetaz jak sie wierci to boli... [emoji21][emoji21][emoji21][emoji21]

A w ogóle to byłam dzisiaj w pracy ale i tak nic nie załatwiłam bo kadrowa wcześniej wyszła miała wyjsć o 13, byłam przed w pol do i już jej nie było [emoji33]
W każdym razie gratulowali mi i takie tam, no i usłyszałam wiele komplementów [emoji28] ze szybko doszłam do siebie i nie mam brzucha , choć blada jestem i chyba zmęczona [emoji85]od razu zaszłam po synka do przedszkola [emoji3] a pani przedszkolanka śmiała sie ze już w formie jestem [emoji125]‍♀️[emoji847][emoji51]

A w ogóle to byłam dzisiaj w pracy ale i tak nic nie załatwiłam bo kadrowa wcześniej wyszła miała wyjsć o 13, byłam przed w pol do i już jej nie było [emoji33]
W każdym razie gratulowali mi i takie tam, no i usłyszałam wiele komplementów [emoji28] ze szybko doszłam do siebie i nie mam brzucha , choć blada jestem i chyba zmęczona [emoji85]od razu zaszłam po synka do przedszkola [emoji3] a pani przedszkolanka śmiała sie ze już w formie jestem [emoji125]‍♀️[emoji847][emoji51]
Brawo Ty!

A sączyly się może którejś z was w poprzednich ciążach wody?
Już drugi raz dzisiaj mam mokre majtki (specjalnie po pierwszym razie nie zalozylam wkladki), ale sa to takie małe plamy, wielkosci moze 2x3cm.. I rano malo plamka na jasny róz zabarwiona... Ogólnie jest to raczej bezwonne i na pewno nie jest to mocz, ani śluz...
Zadnych innych objawów nie mam... Chyba przejde sie do apteki blisko i zapytam czy mają te papierki, które wykrywają czy to są wody...

Już drugi raz dzisiaj mam mokre majtki (specjalnie po pierwszym razie nie zalozylam wkladki), ale sa to takie małe plamy, wielkosci moze 2x3cm.. I rano malo plamka na jasny róz zabarwiona... Ogólnie jest to raczej bezwonne i na pewno nie jest to mocz, ani śluz...
Zadnych innych objawów nie mam... Chyba przejde sie do apteki blisko i zapytam czy mają te papierki, które wykrywają czy to są wody...
Ja nie wiem czy to wody czy sluz czasem jak usiade to mam takie wrazenie ze mi cos polecialo patrze a to takie biale na majtkach... ale to chyba sluz.

Ja nie wiem czy to wody czy sluz czasem jak usiade to mam takie wrazenie ze mi cos polecialo patrze a to takie biale na majtkach... ale to chyba sluz.
To moje to teraz taka typowa woda, nie wygląda to kompletnie na śluz..
Dzwoniłam do tej apteki blisko, nie mają ani tych testów, ani papierków lakmusowych. Załozyłam swieze majtki, jak cos sie znowu pojawi to jak mąż wróci z pracy o 18 to podjedziemy do tego szpitala co mam rodzić, zeby skontrolowali.

Ja wczoraj wsadziłam ostatnią luteinę, a dzisiaj z godzine temu zaczęło mnie kuć w pochwie jak na okres i cały czas mam parcie na pęcherz. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy to efekt odstawienia luteiny
mnie w pochwie kuło i podczas brania luteiny i np. wczoraj wieczorem jak oglądałam tv.
Ale wiesz, każdy organizm reaguje inaczej, więc u Ciebie faktycznie mógło mieć na to wpływ odstawienie leków

@anet88 jak nie minie po ciepłej kąpieli to zadzwonie. @MamaZuziiAntosia tak, rodze też w szpitalu w Krakowie, mam nadzieję,że dojadę :)
Podziwiam, że zdecydowałaś się rodzić w szpitalu tak oddalonym. Życzę Ci aby wszystko potoczyło się po Twojej myśli :*

Z tymi wodami to sama nie wiem jak to jest. Przy drugim porodzie mi odeszły w domu, ale nie pamiętam jak ja czułam to wylatywanie. Napewno usłyszałam jak mi pękł worek owodniowy. u mnie były zielone...:/
@Igorowelove bierz dziś chłopa w obroty niech wspomoże tą pełnie :)

@Dita_333 super, że dobrze się czujesz. W pracy i w przedszkolu byłaś już ze swoim młodszym narybkiem.

reklama
Pełnia jest dzisiaj od godziny 18.47, więc czekam która z Nas potwierdzi regułę o porodzie w pełnię :D

Jeśli chodzi o ubrania to chodzę w spodniach dresowych i w leginsach na zmianę. Mam ciążowe 3 pary dżinsów, ale mam wrażenie, że uciskam w nich Maleństwo tak czy siak, więc nie noszę. Przydadzą się na później.

@LassHa mi po poniedziałkowym badaniu szyjki wyleciał czop, bo gin tak daleko tam gmerał, żeby rozwarcie sprawdzić. Także możliwe, że coś tam Tobie też poruszył :/

A o tym wolnym 12. mówiły mi Mama i Babcia, ale nadal nie czaję dlaczego jest wolne. I czy to tylko jednorazowe czy tak już będzie co roku?
Wolne 12ego z tego co zrozumiałam w tym roku ze względu na 100 lecie odzyskania przez Polskę niepodległości.

Do góry