reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Może być, że to to :) Zwłaszcza, że zabarwiony. Ja właśnie kilkadziesiąt min temu w drodze do sklepu czułam, że wypływa mi coś bardzo gęstego, wróciłam i zobaczyłam, że to taka wielka gęsta kulka śluzu. Tylko że był biały i bezwonny... też nie wiem, czy to to? Czy brzuch zawsze się obniża? Gin mówiła, że mała jest już nisko główką, ale dno mam jeszcze wysoko. Dziś zaczęłam 39tydz.
Rozkreca sie dziewczyny już jutrzejszej nocy pełnia posypia się porody

reklama
Może być, że to to :) Zwłaszcza, że zabarwiony. Ja właśnie kilkadziesiąt min temu w drodze do sklepu czułam, że wypływa mi coś bardzo gęstego, wróciłam i zobaczyłam, że to taka wielka gęsta kulka śluzu. Tylko że był biały i bezwonny... też nie wiem, czy to to? Czy brzuch zawsze się obniża? Gin mówiła, że mała jest już nisko główką, ale dno mam jeszcze wysoko. Dziś zaczęłam 39tydz.
Mi się w pierwszej nie obniżył, ale u mnie nawet na wizycie w dniu terminu lekarz mówił że mały wysoko, szyjka długa [emoji848]
Mój czop też bardziej biały aniżeli przezroczysty [emoji848]

Mi się w pierwszej nie obniżył, ale u mnie nawet na wizycie w dniu terminu lekarz mówił że mały wysoko, szyjka długa [emoji848]
Mój czop też bardziej biały aniżeli przezroczysty [emoji848]
Mi przy pierwszym odchodzilo przy porodzie a brzuch się wogule nieobnizyl do 40 tygodnia miałam wysoko i urodziłam równo co do dnia 40 tyg

Wczoraj porownywalam roz ciuszkow 62 68 i powiem wam ze duzej roznicy nie mialy minimalna... a ze ciiszkow na 62 mam bardzo malo to chyba bede maluszka w 68 ubierac. Straszy syn urodzil sie 2800 lekarz na uzg powiedzial ze ten raczej wiekszy sie urodzi
emoji38.png
emoji38.png

moj ma ok 3400 54 cm I nosi te newborn ..up to one month ..56 w sam raz..te ciuszki 0-3m 62cm o wiele za duże są:)

Mi przy pierwszym odchodzilo przy porodzie a brzuch się wogule nieobnizyl do 40 tygodnia miałam wysoko i urodziłam równo co do dnia 40 tyg
Miałam dokładnie tak samo. Nawet znalazłam ostatnio zdjęcie 2 dni przed porodem to brzuch wyglądał tak jak teraz i tak samo wysoko. Urodziłam 3 dni przed terminem a czopu na oczy nie widziałam[emoji6]

Po mn tylko tak ładnie śpi, do 3 godzin [emoji53] cycka muszę wyciągać co 15 minut i właśnie wizja spaceru jest przerażająca [emoji33][emoji28] chyba ze spi na mnie po cycu [emoji106][emoji23] wtedy spoko [emoji16]
A brzuch pewnie ze będzie sexy... kiedyś [emoji28][emoji85] oby[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Na razie i tak się cieszę, że sie wchłonął już sporo [emoji106] a jak twoj brzuch ?
wchlonal sie o połowę ! śmieszny jest pępek i krecha bo teraz jak brzuszek się zmniejszył pigment jest bardzo brązowy hahah

mały ma tydzień i możliwe że się Babel ogarnie i będzie przesypial dluzej i na spacer jeszcze się zdąży wyjsc..ale kiedy młodemu dajesz mm używaj laktatora w zamian by nie przedłużać odstępu między karmieniami . może to pomoże utrzymać laktacje

wchlonal sie o połowę ! śmieszny jest pępek i krecha bo teraz jak brzuszek się zmniejszył pigment jest bardzo brązowy hahah

mały ma tydzień i możliwe że się Babel ogarnie i będzie przesypial dluzej i na spacer jeszcze się zdąży wyjsc..ale kiedy młodemu dajesz mm używaj laktatora w zamian by nie przedłużać odstępu między karmieniami . może to pomoże utrzymać laktacje

Tak, tez mam te brązowa krechę [emoji5][emoji23]
Używam laktatora ale śmieszną ilość ściągam z niego... mam nadzieje, ze w srodku mam tego mleka sporo sporo więcej [emoji106][emoji5]

No to teraz chyba czop mi odszedł. Taki glutek śluzowy, brązowy z krwią (sorki za bezpośredniość :D). To będzie chyba to, co?

Chyba to to [emoji106][emoji33] masz skurcze?

Mi się nie obniżył [emoji5] nawet któraś z dziewczyn (Paulina?) pisała, że wysoko brzuś[emoji85][emoji28]

Zazdroszczę Wam tych maluszków :happy: u mnie cisza. W środę idę na wizytę i jestem ciekawa czy Młody został z głową na dole.. Tak się przemieszcza cały czas, że już nie mam pojęcia czy to głowa czy tyłek :-p Rusza się non stop, boję się, że będzie tak samo jak przyjdzie na ten świat. U Was się to sprawdziło - kiedy był aktywny w brzuchu to w tych samych porach jest teraz?

A odnośnie karmienia:
@Dita polecam Ci grupę zamkniętą Karmiące Wrocław na facebooku (chyba nie jesteś z Wrocławia, ale to nie przestępstwo:tak:). Zapisałam się do tej grupy ostatnio i naprawdę dużo fajnych informacji dla siebie wyciągnęłam. Kobiety piszą o swoich problemach i wymieniają się doświadczeniami. Sporo osób jest w tej grupie.

Trzymacie/trzymałyście dzieci do odbicia po karmieniu ?

reklama
W tamtym tygodniu lekarz pobierał mi wymaz gbs. Dostałam dojście do obejrzenia wyniku przez internet. No i wynik jest! Ale co z tego jak napisane jest po 'chinsku'. Czyli tak czy siak musze wysłać męża do przychodni po odbiór.
Może któraś z Was zna ten język? :D

Załączniki

• photo_editor_1540229996377.jpg
    photo_editor_1540229996377.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 111
Do góry