reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Dita, laktator nigdy nie wyciągnie tyle mleczka ile dziecko :) gdzie nie czytałam to zawsze było napisane, że poprzez odciąganie nie da się zmierzyć ile jest mleka w piersi [emoji848]

Naprawdę? [emoji848]
Ale i tak chyba powinno być tego więcej zebym mogła odciągnąć na czarna godzinę,...teraz to niemożliwe po prostu. Zobaczę co dalej [emoji106][emoji5]

Zazdroszczę Wam tych maluszków :happy: u mnie cisza. W środę idę na wizytę i jestem ciekawa czy Młody został z głową na dole.. Tak się przemieszcza cały czas, że już nie mam pojęcia czy to głowa czy tyłek :-p Rusza się non stop, boję się, że będzie tak samo jak przyjdzie na ten świat. U Was się to sprawdziło - kiedy był aktywny w brzuchu to w tych samych porach jest teraz?

A odnośnie karmienia:
@Dita polecam Ci grupę zamkniętą Karmiące Wrocław na facebooku (chyba nie jesteś z Wrocławia, ale to nie przestępstwo:tak:). Zapisałam się do tej grupy ostatnio i naprawdę dużo fajnych informacji dla siebie wyciągnęłam. Kobiety piszą o swoich problemach i wymieniają się doświadczeniami. Sporo osób jest w tej grupie.

Trzymacie/trzymałyście dzieci do odbicia po karmieniu ?
Dzięki za polecenie grupy [emoji106]
Mój sie ruszał bardzo często.. a pierwsza dobę po wyjściu przespał [emoji23]
Choć w domu już nie jest tak wesolo [emoji16]

W tamtym tygodniu lekarz pobierał mi wymaz gbs. Dostałam dojście do obejrzenia wyniku przez internet. No i wynik jest! Ale co z tego jak napisane jest po 'chinsku'. Czyli tak czy siak musze wysłać męża do przychodni po odbiór.
Może któraś z Was zna ten język? :D
Ale to chyba jakas pomyłka? Wyglada jakby cos im sie popsuło [emoji33]

reklama
A ja wam pokażę jak wyglądają moje nogi i oni uważają że to jest normalne
20181022_194905.jpg
20181022_194722.jpg

Załączniki

• 20181022_194905.jpg
    20181022_194905.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 388
  • 20181022_194722.jpg
    20181022_194722.jpg
    34,4 KB · Wyświetleń: 384
Tak, tez mam te brązowa krechę [emoji5][emoji23]
Używam laktatora ale śmieszną ilość ściągam z niego... mam nadzieje, ze w srodku mam tego mleka sporo sporo więcej [emoji106][emoji5]

Chyba to to [emoji106][emoji33] masz skurcze?

Mi się nie obniżył [emoji5] nawet któraś z dziewczyn (Paulina?) pisała, że wysoko brzuś[emoji85][emoji28]

Niech ten laktator possie nawet jak mało leci..
produkcja mleka odbywa się na bieżąco .. sama to czuję jak napływa w trakcie karmienia ...

tak czy inaczej będzie dobrze:)

@Weronika00 czekamy na wieści hihi

Naprawdę? [emoji848]
Ale i tak chyba powinno być tego więcej zebym mogła odciągnąć na czarna godzinę,...teraz to niemożliwe po prostu. Zobaczę co dalej [emoji106][emoji5]

Dzięki za polecenie grupy [emoji106]
Mój sie ruszał bardzo często.. a pierwsza dobę po wyjściu przespał [emoji23]
Choć w domu już nie jest tak wesolo [emoji16]

Ale to chyba jakas pomyłka? Wyglada jakby cos im sie popsuło [emoji33]
Mi bardzo dał do myślenia ten artykuł jak też już rozpaczałam, że dziecko mi płacze i ciągle chce cycka
Link do: Uniwersalny przyrząd do mierzenia ilości mleka w piersi [emoji106]

@Dita_333 Tak myślę że to pomyłka. Wiedziałam że lekarze piszą niewyraźnie, ale żeby wyniki badań napisane na komputerze też takie byly? :D
@Weronikakrz Jeju.. Masakra. A kremy na opuchnięte stopy coś działają? Niewyobrażam sobie jak muszą takie stopy boleć, bo nigdy nie miałam tak opuchniętych, współczuje.
Bolą najgorzej że ta opuchlizna jest od rana do wieczora już dziś to w męża klapkach pojechałam do sklepu bo wszystkie buty za małe

W tamtym tygodniu lekarz pobierał mi wymaz gbs. Dostałam dojście do obejrzenia wyniku przez internet. No i wynik jest! Ale co z tego jak napisane jest po 'chinsku'. Czyli tak czy siak musze wysłać męża do przychodni po odbiór.
Może któraś z Was zna ten język? :D
Otwieralas na tel i na komputerze? Jak ja otwieram na telefonie to też mi dziwne znaki wychodzą a na komputerze są ok.
A ja wam pokażę jak wyglądają moje nogi i oni uważają że to jest normalneZobacz załącznik 909943Zobacz załącznik 909944
O matko!

reklama
A ja wam pokażę jak wyglądają moje nogi i oni uważają że to jest normalneZobacz załącznik 909943Zobacz załącznik 909944

Czy rano też są opuchnięte, jeżeli nie to wszystko jest ok. Staraj się jak najwięcej odpoczywać nogami w górze i po porodzie wszystko wróci do normy.
Ja miałam takie opuchnięte przed samym i jeszcze bardziej po porodzie, wyglądały jak stopy zawodnika sumo, mniej więcej po tygodniu wróciły do normy:(

Do góry