MangoWawa
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Rano jak wstaje sa opuchnięte nawet zginąć się nie da jutro mam wizytę u gina to zapytamCzy rano też są opuchnięte, jeżeli nie to wszystko jest ok. Staraj się jak najwięcej odpoczywać nogami w górze i po porodzie wszystko wróci do normy.
Ja miałam takie opuchnięte przed samym i jeszcze bardziej po porodzie, wyglądały jak stopy zawodnika sumo, mniej więcej po tygodniu wróciły do normy![]()
Mi bardzo dał do myślenia ten artykuł jak też już rozpaczałam, że dziecko mi płacze i ciągle chce cycka
Link do: Uniwersalny przyrząd do mierzenia ilości mleka w piersi![]()
Rano jak wstaje sa opuchnięte nawet zginąć się nie da jutro mam wizytę u gina to zapytam
Moja mama jest niska ma 155 cm i rodziła bardzo szybko i spore dzieci siostra pierwszy poród ciężko a drugi w miarę ja pierwsze 7 godzin a drugie 1.5 godziny a teraz zobaczymyDziewczyny,
A czy zaobserwowałyście u siebie, że miałyście podobne porody jak Wasze mamy/siostry?
Czy jeśli np. któraś z nich miała długi/męczący/szybki itd to czy zaobserwowałyście, że same miałyście podobnie, czy Wasze porody były zupełnie, zupełnie inne?
Nie rozumiem macania brzuszka.No właśnie chyba pojedziemy dziś i przenocujemy u teściowej :/ Póki co jestem z mężem ostro pokłócona i nie uśmiecha mi się udawać tam. Ostatnio nie mogę sobie miejsca znaleźć, tam nie będę miała się nawet jak położyć, a jeszcze mnie denerwuje obmacywanie mojego brzucha. Córkę kilka dni temu pogryzły jakieś muszki i ma całą twarz w kropkach, zaraz będzie analiza co jej podać. Więcej lepiej już nie piszę, bo nie chcę marudzić. Jak pojadę nie w humorze to źle się to skończy, jak nie będę rozmawiać będzie źle, a jak coś powiem jeszcze gorzej.
Tak, mieszkam około 35km od Radomia, pracuję w Radomiu.Jesteś spod Radomia?![]()
O mamusiu, a ja marudziłam na swoją opuchliznę, gdzie moja nijak się ma do Twoich stóp-współczuję.A ja wam pokażę jak wyglądają moje nogi i oni uważają że to jest normalneZobacz załącznik 909943Zobacz załącznik 909944
Mi bardzo dał do myślenia ten artykuł jak też już rozpaczałam, że dziecko mi płacze i ciągle chce cycka
Link do: Uniwersalny przyrząd do mierzenia ilości mleka w piersi [emoji106]
Tak, cierpliwości i wiary. Bo ja już wczoraj przekonana byłam po tych 20ml laktatorem, że mam pusto [emoji53] i strach ze głodzę dziecko.. teraz powoli się uspokajam [emoji28] powoli....Dita tydzień po porodzie to pamiętam że laktatorem ściągnęłam mleczka na dno butelki. Miałam jechać na ściągnięcie szwów i nie miałam co dziecku zostawić. Także myślę że wszystko w normie, rozkręci sie. Cierpliwości :*
@Dita_333 Mleka jest dużo więcej w piersiach, dziecko ssie inaczej niż maszyna.
Jeżeli dziecko przybiera na wadze, dużo siusia, to wszystko jest ok. Piersi do odciągania laktatorem trzeba przyzwyczaić i dopiero po jakimś czasie udaje się odciągnąć większe ilości
Dziewczyny,
A czy zaobserwowałyście u siebie, że miałyście podobne porody jak Wasze mamy/siostry?
Czy jeśli np. któraś z nich miała długi/męczący/szybki itd to czy zaobserwowałyście, że same miałyście podobnie, czy Wasze porody były zupełnie, zupełnie inne?
Moja mama we wszystkich 3 ciążach miała skróconą szyjke. Porody dzięki temu poszły jej szybko. Ja też mam problem z szyjką od 6 miesiąca ciąży, teraz już jej prawie nie mam, więc mam nadzieje ze tak jak mamie poród pójdzie w miare gładkoDziewczyny,