reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Mi lekarz kiedyś powiedział, ze nospa skurczów nie wyciszy, ale mniej się je odczuwa. Myśle, ze na porodowe nospa nie zadziała ;p
Może i bliżej do porodu, szczerze już bym chciała, bo plecy i krocze porządnie dają o sobie znać.

Czekam z niecierpliwością na tę historie! :)
tak. wiem że nie zatrzyma i tym bardziej jeśli nie ma potrzeby to lepiej jej nie łykać:)

reklama
Hej, hej[emoji5]
Czekam w kolejce na ściągnięcie szwów, bo je mam, nawet je wymacalam. Śmieszne są. Jakby ktoś mnie nitka jak indyka dziękczynnego zaszył z boku [emoji23][emoji85] dobrze, że nie bolą.. ciekawe czy ściąganie boli...
U mnie życie kręci sie wokół cycka i z Kubusiem na rękach. Niestety chłopak nie jest w stanie po moim mleku dłużej pospać czy nawet poleżeć- chyba ze w moich ramionach. Wiec zeby ty przyjechać musiałam mu dac mm, i wcisnął 50 chyba albo 60. Ale bedzie spał do 14, i moze zdaze dac mu cyca. A na cycku byl o 9.17 do 11 z mała przerwa 15-minutowa. Także ten.. tyle jadł i jeszcze mm do tego... Dziwne. nie wiem jak mam chodzić z nim na spacery i co 15minut cycka wystawiać???[emoji85] trochę za zimno... [emoji53]
Co by nie było, dobrze jest być już po drugiej stronie i zapraszam wasze bobasy tutaj [emoji28][emoji5]

Co do połogu, to tez najpierw sprawdzę co i jak zanim dopuszczę męża[emoji23] żeby mi nic tam nie popsuł [emoji5] ostatnio pamietam, że byłam trochę zestresowana, ale było miło i przyjemnie, choć pózniej dopytywałam męża czy nie mam tam flaka?? Na pewno nie jestem rozciągnięta za bardzo??
Ha! A co on biedny miał powiedzieć???[emoji23] mówił, ze wszystko super i teraz jestem Sexy mama[emoji38][emoji87]
Teraz po porodzie najbardziej przeszkadza mi ten brzuch... ta skóra taka luźniejsza [emoji33] chcę mieć jędrny brzuch!![emoji23]ale wszystko w swoim czasie, tak wiem...

Czekam na was dziewczyny, bo już nie mogę sie doczekać jak bedziemy rozmawiać o bobasach i kupkach[emoji16]

Kelyana
A jak sytuacja u ciebie i córeczek? Dalej w szpitalu?

Któraś z was tu opisywała taka sytuacje, że byłam pewna, że już rodzi... i sie rozeszło. Ludu!!! Współczuje wam strasznie takich akcji. Ja miałam dwie akcje i dwa porody, właśnie bardzo sie bałam takiej sytuacji, że coś sie bedzie działo i będę myślała, że to już.. a tu nic.
Choć teraz tez nie wiem czy nie skończyłoby sie domowym porodem gdyby nie ta krew... [emoji85][emoji33][emoji87] czy pojechalabym do szpitala z takimi skurczami albo nie byłoby za późno [emoji33]

jak śpi 2h po cycusiu to w sam raz..pozatym wszystko z czasem powinno się normować więc może nie wszystko stracone?

mojego musiałam wybudzić wlasnie bo mijały 3 h jak spał a przez żółtaczkę fizjologiczna zależy mi by częściej pił .tak to śpi te 2.5 h do 3 ..

i nie masz tam w środku wiadra wariatko hahaha

mój wczoraj mi brzuszek gładził i mówił jaki fajny mięciutki haha ..Sama patrzę jak z dnia na dzień się zmienia ...Mąż okazuje mi czułość także ja mam to Gdzieś! :)..wszystko z czasem wróci do normy.. ja czuję się sexi ze sobą i nie zmieni tego 3 ciąża! ani kolejne rozstepy

Edytka cierpliwości..będziesz mieć jędrny brzuszek..wszystko w swoim czasie:)

@Dita_333 jak Cię tak maluszek ciumka dużo to zaraz powinno być więcej mleka :) super ze tak dobrze wam się układa w domku.

My nadal w szpitalu, dziś na obchodzie zapowiedzieli mi badania w środę i pani doktor nawet coś wspomniala o wypisie, natomiast widzę ze glownodowodzacemu raczej ten pomysł nie do końca pasuje:D jak dla mnie to chciałabym posiedzieć do połowy przyszłego tygodnia i na pare dni do domu przed cesarka żeby odpocząć. Wtedy już będę w bezpiecznym terminie wiec nawet jak się zacznie wcześniej w domu to dużej różnicy to nie zarobi.

Ogólnie widzę, ze tylko te leki hamują mi skurcze wiec może być tak ze jak je odstawia (musze zapytać kiedy, chyba jak skończymy 37tc) to pójdzie raz dwa i będą wcześniej niż 6:)

ha. zobacz jak długo wytrzymałas. wspaniałe:):)
z tym odpoczynkiem przed CC to bardzo dobry pomysł:)

Hej!
Bolalo sciaganie szwow?

Ja tez bylam dzis sciagac szwy po cc. Balam sie strasznie , ale polozna mnie uspokoila ze nie bedzie tak zle,ze to nie boli, ze bedzie mi wszystko mowic co bedzie robic. Ok mysle,dam rady. Jak cc przezylam to to tez przezyje. No iiii miala racje, nie bolalo tak jak sobie wyobrazalam- poczulam pociagniecie,pieczenie i juz po ufffff. Boze jak ja sie ciesze ze mam to juz za soba!!!! :) :)

Nie bolało w ogole [emoji106]coś jakby dwa razy ukłucia igłą.
Dobrze już mieć to wszystko za sobą, to prawda [emoji5]

Chyba o mnie mówisz :)
Właśnie się boje, ze nie rozpoznam ze to już to. Mąż kilka razy się pytał czy jedziemy do szpitala, a ja mówię ze nie bo nie wiem czy to to, bo raz ten bol jest co 2min, raz co 4min, a czasami rzadziej.
A jak z porodowymi skurczami będę tak zwlekać to jeszcze nie zdążę na tę moją cc i będę rodziła dziecko z położenia posladkowego [emoji28]

Fajnie, ze masz już jakiś rytm karmienia z Kubusiem, ale faktycznie co 15min pierś na spacerze wystawiać to jest ciężko.
Sama zastanawiam się jak to u mnie będzie z tym karmieniem :)

Dlatego dobrze jak wody odchodzą albo czop czy ta krew u mnie.. ewentualnie już regularne skurcze od kilku godzin, pojawiących sie regularnie i coraz częściej [emoji5]

No właśnie chyba pojedziemy dziś i przenocujemy u teściowej :/ Póki co jestem z mężem ostro pokłócona i nie uśmiecha mi się udawać tam. Ostatnio nie mogę sobie miejsca znaleźć, tam nie będę miała się nawet jak położyć, a jeszcze mnie denerwuje obmacywanie mojego brzucha. Córkę kilka dni temu pogryzły jakieś muszki i ma całą twarz w kropkach, zaraz będzie analiza co jej podać. Więcej lepiej już nie piszę, bo nie chcę marudzić. Jak pojadę nie w humorze to źle się to skończy, jak nie będę rozmawiać będzie źle, a jak coś powiem jeszcze gorzej.

A niech debetuja.. skoro to twoje dziecko to nie dasz jej nic czego nie uznasz za słuszne... w ogole co to za rozsądzanie i dywagacje nad lekami dla niej, powiedz, że po ekspertyzę chodzisz do lekarza i już [emoji106]

Wiesz co to był taki raczej wodnisty śluz, także nie wiem. Ja w ogolę myślę, że w 26tc już mi po kawałku odpadał, byłam wtedy nawet na ip, bo cały dzień wylatywał mi brązowy glutek. Sama więc już nie wiem co jest co ;) W każdym razie wróciłam do domu, poszłam siku i na papierze było pełno wodnistego śluzu z nitkami krwi. Jakby była sama krew to już bym biegła do szpitala, ale pomyślałam, że może przez to, że tam mi podotykał (delikatnie mówiąc) to mogło się coś ruszyć ;)

Mój czop teraz to była sama krew dlatego tez bałam się czy wszystko w porządku...
A jak się coś ruszyło to moze akurat.. jakas akcja się rozkręci [emoji106]

Wczoraj porownywalam roz ciuszkow 62 68 i powiem wam ze duzej roznicy nie mialy minimalna... a ze ciiszkow na 62 mam bardzo malo to chyba bede maluszka w 68 ubierac. Straszy syn urodzil sie 2800 lekarz na uzg powiedzial ze ten raczej wiekszy sie urodzi [emoji38][emoji38]

68 to ciuszki dla większego już bobasa [emoji5] powyżej 3 miesiąca [emoji106]
Mój ma 55cm i ciuchy 56 są takie akurat, owszem 62 tez zakładam jak są jakies pilskiej firmy czy po prostu maja rozmiarówkę zawyżona [emoji5]

@Dita_333 jak Cię tak maluszek ciumka dużo to zaraz powinno być więcej mleka :) super ze tak dobrze wam się układa w domku.

My nadal w szpitalu, dziś na obchodzie zapowiedzieli mi badania w środę i pani doktor nawet coś wspomniala o wypisie, natomiast widzę ze glownodowodzacemu raczej ten pomysł nie do końca pasuje:D jak dla mnie to chciałabym posiedzieć do połowy przyszłego tygodnia i na pare dni do domu przed cesarka żeby odpocząć. Wtedy już będę w bezpiecznym terminie wiec nawet jak się zacznie wcześniej w domu to dużej różnicy to nie zarobi.

Ogólnie widzę, ze tylko te leki hamują mi skurcze wiec może być tak ze jak je odstawia (musze zapytać kiedy, chyba jak skończymy 37tc) to pójdzie raz dwa i będą wcześniej niż 6:)

Pewnie leki odstawia ci w 37 tygodniu, i niech się dzieje wola nieba [emoji106][emoji5]

@urs bez tej kłótni nie byłoby lepszych dni także nie raz coś zawsze jest po coś :)
grunt że się teraz do rzeczy układa
a z pralka to oby szybciutko co ja naprawili i abyś przestała martwić się tym że nie jesteś gotowa

Wlasnie siedze i patrze w beben od godziny i czekam czy sie zatnie w trakcie czy juz naprawiona [emoji16]
Mam nadzieje, ze sie uda, bo juz przebieram nogami do prania ubranek [emoji6]

jak śpi 2h po cycusiu to w sam raz..pozatym wszystko z czasem powinno się normować więc może nie wszystko stracone?

mojego musiałam wybudzić wlasnie bo mijały 3 h jak spał a przez żółtaczkę fizjologiczna zależy mi by częściej pił .tak to śpi te 2.5 h do 3 ..

i nie masz tam w środku wiadra wariatko hahaha

mój wczoraj mi brzuszek gładził i mówił jaki fajny mięciutki haha ..Sama patrzę jak z dnia na dzień się zmienia ...Mąż okazuje mi czułość także ja mam to Gdzieś! :)..wszystko z czasem wróci do normy.. ja czuję się sexi ze sobą i nie zmieni tego 3 ciąża! ani kolejne rozstepy

Edytka cierpliwości..będziesz mieć jędrny brzuszek..wszystko w swoim czasie:)

Po mn tylko tak ładnie śpi, do 3 godzin [emoji53] cycka muszę wyciągać co 15 minut i właśnie wizja spaceru jest przerażająca [emoji33][emoji28] chyba ze spi na mnie po cycu [emoji106][emoji23] wtedy spoko [emoji16]
A brzuch pewnie ze będzie sexy... kiedyś [emoji28][emoji85] oby[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Na razie i tak się cieszę, że sie wchłonął już sporo [emoji106] a jak twoj brzuch ?

Wczoraj porownywalam roz ciuszkow 62 68 i powiem wam ze duzej roznicy nie mialy minimalna... a ze ciiszkow na 62 mam bardzo malo to chyba bede maluszka w 68 ubierac. Straszy syn urodzil sie 2800 lekarz na uzg powiedzial ze ten raczej wiekszy sie urodzi [emoji38][emoji38]
A 56 masz? Bo ja to póki co 56 mam i 62 przygotowane. Córcia urodziła się 3220 i 56 cm i na początku nawet te 56 były duże.

reklama
No to teraz chyba czop mi odszedł. Taki glutek śluzowy, brązowy z krwią (sorki za bezpośredniość :D). To będzie chyba to, co?
Może być, że to to :) Zwłaszcza, że zabarwiony. Ja właśnie kilkadziesiąt min temu w drodze do sklepu czułam, że wypływa mi coś bardzo gęstego, wróciłam i zobaczyłam, że to taka wielka gęsta kulka śluzu. Tylko że był biały i bezwonny... też nie wiem, czy to to? Czy brzuch zawsze się obniża? Gin mówiła, że mała jest już nisko główką, ale dno mam jeszcze wysoko. Dziś zaczęłam 39tydz.

Do góry