reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Bolą mnie plecy trochę, no i cała się trzęsie! Ciśnie mnie strasznie dziecko na dole, aż cały tylek mam obolaly [emoji23] Miałam kolejny skurcz po 20 minutach. Dalej liczę, no i idę zaraz wody nalac do wanny. Wykapie się, poleze I zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. Tak blagalam żeby to było już bo mi ciężko, a jak przychodzi co do czego to taka nerwowka że głowa mała!

reklama
Bolą mnie plecy trochę, no i cała się trzęsie! Ciśnie mnie strasznie dziecko na dole, aż cały tylek mam obolaly [emoji23] Miałam kolejny skurcz po 20 minutach. Dalej liczę, no i idę zaraz wody nalac do wanny. Wykapie się, poleze I zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. Tak blagalam żeby to było już bo mi ciężko, a jak przychodzi co do czego to taka nerwowka że głowa mała!
Spokojnie, jeśli to już ten czas to z pewnością pójdzie raz dwa i po krzyku[emoji16] czekamy na wieści i trzymamy kciuki![emoji11]

@piorunem gratuluję :)
Właśnie, jak to jest z tymi pozycjami rodzenia? W planie porodu mam możliwość zaznaczenia: Chciałabym mieć możliwość wyboru pozycji w drugim okresie porodu.
Nie wiem, jaka jest najlepsza i czy naprawdę dają jakiś wybór, czy jak już przychodzi co do czego to i tak na plecy kładą...

Mi położna mówiła jak lepiej ;)

Czułam, że coś leci, ale miałam wkładkę, bo brałam luteinę od 3 tygodni. Jak zrobiły mi się mokre 3 wkładki pod rząd to stwierdziłam, że to chyba wody... ;)
Czyli poród zaczął się mimo iż cały czas brałaś luteine?
U mnie w szpitalu nie ma znieczulenia, więc mogę tylko pomarzyć hehehe
Podobno jest gaz rozweselający, ale czytałam różne opinię i raczej się nie zdecyduję.

Czyli poród zaczął się mimo iż cały czas brałaś luteine?
U mnie w szpitalu nie ma znieczulenia, więc mogę tylko pomarzyć hehehe
Podobno jest gaz rozweselający, ale czytałam różne opinię i raczej się nie zdecyduję.

Jakie opinie o gazie słyszałaś? U mnie położna raczej chwalila, mówiła, że taki trochę odlot jest między skurczami i kobieta wtedy odpoczywa/przysypia...

@piorunem gratuluję!

@Dita_333 dobrze, że już w domku:)

Jakie opinie o gazie słyszałaś? U mnie położna raczej chwalila, mówiła, że taki trochę odlot jest między skurczami i kobieta wtedy odpoczywa/przysypia...

@piorunem gratuluję!

@Dita_333 dobrze, że już w domku:)
Że zbiera się na wymioty, kobiety czują się jak pijane, ogolnie taka jakby nieobecność i nieświadomość, ale były też pozytywne.
Z tym, że jak sobie wyobraxiłam, że mam się czuć tak jakbym trzeźwiała, to ja podziękuję [emoji23][emoji23][emoji23]
Wiesz na każdego działa zapewne inaczej.

reklama
Do góry