reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Bolą mnie plecy trochę, no i cała się trzęsie! Ciśnie mnie strasznie dziecko na dole, aż cały tylek mam obolaly [emoji23] Miałam kolejny skurcz po 20 minutach. Dalej liczę, no i idę zaraz wody nalac do wanny. Wykapie się, poleze I zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. Tak blagalam żeby to było już bo mi ciężko, a jak przychodzi co do czego to taka nerwowka że głowa mała!

reklama
Bolą mnie plecy trochę, no i cała się trzęsie! Ciśnie mnie strasznie dziecko na dole, aż cały tylek mam obolaly [emoji23] Miałam kolejny skurcz po 20 minutach. Dalej liczę, no i idę zaraz wody nalac do wanny. Wykapie się, poleze I zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. Tak blagalam żeby to było już bo mi ciężko, a jak przychodzi co do czego to taka nerwowka że głowa mała!
Spokojnie, jeśli to już ten czas to z pewnością pójdzie raz dwa i po krzyku[emoji16] czekamy na wieści i trzymamy kciuki![emoji11]

@piorunem gratuluję :)
Właśnie, jak to jest z tymi pozycjami rodzenia? W planie porodu mam możliwość zaznaczenia: Chciałabym mieć możliwość wyboru pozycji w drugim okresie porodu.
Nie wiem, jaka jest najlepsza i czy naprawdę dają jakiś wybór, czy jak już przychodzi co do czego to i tak na plecy kładą...

Mi położna mówiła jak lepiej ;)

Czułam, że coś leci, ale miałam wkładkę, bo brałam luteinę od 3 tygodni. Jak zrobiły mi się mokre 3 wkładki pod rząd to stwierdziłam, że to chyba wody... ;)
Czyli poród zaczął się mimo iż cały czas brałaś luteine?
U mnie w szpitalu nie ma znieczulenia, więc mogę tylko pomarzyć hehehe
Podobno jest gaz rozweselający, ale czytałam różne opinię i raczej się nie zdecyduję.

Czyli poród zaczął się mimo iż cały czas brałaś luteine?
U mnie w szpitalu nie ma znieczulenia, więc mogę tylko pomarzyć hehehe
Podobno jest gaz rozweselający, ale czytałam różne opinię i raczej się nie zdecyduję.

Jakie opinie o gazie słyszałaś? U mnie położna raczej chwalila, mówiła, że taki trochę odlot jest między skurczami i kobieta wtedy odpoczywa/przysypia...

@piorunem gratuluję!

@Dita_333 dobrze, że już w domku:)

Jakie opinie o gazie słyszałaś? U mnie położna raczej chwalila, mówiła, że taki trochę odlot jest między skurczami i kobieta wtedy odpoczywa/przysypia...

@piorunem gratuluję!

@Dita_333 dobrze, że już w domku:)
Że zbiera się na wymioty, kobiety czują się jak pijane, ogolnie taka jakby nieobecność i nieświadomość, ale były też pozytywne.
Z tym, że jak sobie wyobraxiłam, że mam się czuć tak jakbym trzeźwiała, to ja podziękuję [emoji23][emoji23][emoji23]
Wiesz na każdego działa zapewne inaczej.

reklama
Do góry