reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

@springflower to super, że jesteście już w domu.
A powiedz mi jak kwestia karmienia u Was wygląda?

A ja się muszę wyżalić.
Mąż był dziś dla mnie opryskliwy, nie chciał mnie do samego szpitala podwieźć tylko żebym zasuwała kilometr.
W końcu mnie podwiózł,ale wypominał, że na bramce przy wjeździe 2zł zapłacił.
Olaboga.
Potem jak od młodego wrócił stwierdził, że zabraknie pokarmu dla małego a w ogóle to mi zaraz się skończy mleko.
A w ogóle to ***** nie laktator kupiłam.
Ja mówię, że mi i tak wypominał, że drogo to za 114zł to co on by chciał za takie pieniądze?
No i mu zapowiedziałam, że muszę o lepszej mocy kupić, bo tu po 40minutach elektrycznym jeszcze ręcznym 20-30ml wyciągnę.
O wszystko miał pretensje.
Na fb napisałam, że poszukuję torby z wkładem chłodzącym to mi jedna napisała czy nie lepiej by było jakbym w szpitalu świeże sciągała.
Nosz kur..a za jednym zamachem siądę i odciągnę 300-400ml?
Poza tym kto daje ludziom prawo do oceny mnie?
Ja nie pytam, co dla Matiego najlepsze, bo to wiem. Tylko zapytałam o torbę termo.

Te które urodziły a ściągają mleko z jakich laktatów korzystacie? Ile Wam zajmuje odciąganie?

@MMMagdalena za 732zł?
Zapomnij.
On to mi wypomina ten co kupiłam, że za drogi.

W ogóle to mi trochę przykro bo nie podziękował mi za poświęcenie dla Matiego.
Ani kwiatów ani pocałuj mnie w d...e
Ech...
Oj Majeczko współczuję Ci stresu... Jak on na Ciebie z buzia to Ty powinnaś na niego z większą, a nawet jeśli focha strzeli i się nie będzie odzywał to tyle spokoju będziesz miała. Takie opryskliwe zachowanie u niego z tego co piszesz to nie pierwszy razy więc jak dla mnie nie ma dla usprawiedliwienia. A jak będzie żałował na lepszy laktator to powiedz mu ze później będzie dawał na mm[emoji39] najpierw może też poczytaj opinie za czym kupisz kolejny laktator bo zamiast wydawać kasę na te tańsze, to byś już miała jeden porządny [emoji17] kochana nie masz sobie nic do zarzucenia, robisz wszystko dla swojego Mateuszka i dzięki Twojemu poświęceniu Mały sobie tak dobrze radzi[emoji847][emoji8]

reklama
@Kredka_na_baterie już wczoraj mąż był zły, że mnie wypuszczają ze szpitala jakby to była moja wina.
Wściekł się bo czekał na mnie prawie godzinę,bo przed wyjściem jeszcze chciałam odciągnąć mleko.
Całą drogę do domu mi wypominał, że jakby wiedział to przez ten czas by pojechał do gazownika, bo przeze mnie z niczym się nie może wyrobić.
Potem mi robił wyrzuty, że nie sprzątam tego co przywiozłam ze szpitala.
A ja musiałam się położyć.
Poszedł do pracy i nawet nie docenił tego, że kuchnię posprzątałam.

Przy starszych dzieciach mało się nie zesrał z radości, zero wymówek i radość.
A teraz ciągle coś.
Czekam aż mi powie,że to wszystko przeze mnie bo się uparłam na tą ciążę.
A on przecież mówił, że jesteśmy za starzy.

Mam nadzieję, że jednak zgaga przestała Cię męczyć.
Fajnie, że już kończycie przygotowania.

@azamazew ogólnie mój mąż wychowany tak, że dzieli na sprawy męskie i damskie.
Tyle że by chciał abym była jak jego babcia, czyli pracowała, zajmowała się dziećmi i domem a jak wraca z pracy to jeszcze mu usługiwać.
A ja wychodzę z założenia, że jest równouprawnienie i korona mu z głowy nie spadnie.
Choć się buntuje to staram się podzielić obowiązkami.

Mój mąż też okropnie chrapie i mnie wkurza tym.

majacyr@ Przykro, że tak Cię potraktował, ale daj mu trochę czasu, nie daj się sprowokować. Faceci są jednak z innej planety, mimo że to Wasze trzecie dzieciątko to dla niego nowa sytuacja. Mój też nerwowy, szczególnie jak ma wolne a trzeba pojechac do miasta, wiadomo że są korki itd. pustej drogi nie zamówię przez neta, bo akurat trzeba szybko zajechać usg itp. ile się da, załatwiam sama.

@majacyr ten Twój mąż to gbur nad gbury... Olej gościa i w tej sytuacji kup właśnie drogi laktator i zapłać jego karta. Powiedz mu że też coś może dołożyć do poświęcenia dla Matiego a nie tylko Ty!

@Balonsbalons nie płacz kochana, kto wie może później ta rozprawa to lepiej.

Piszecie o rozstepach, moim zdaniem to tylko genetyka. Nie mam ani jednego, w pierwszej ciąży też nie miałam. W pierwszej ciąży smarowałam się regularnie teraz może przez całą ciążę z pięć razy, serio!

@Balonsbalons olałabym go tak jak on to zrobil. Tatus sie znalazł ..Ech faceci to mysla ze mogą byc i znikac ,badz pojawiac sie kiedy im sie podoba. Niech zna swoje miejsce .

@Sasanka14 no to prawda ciekawe czy wyjdzie mi ich więcej czy tyle co mamie i zostanie na takim etapie jak jest ;)

Jak dobrze ze następne dziecko bedzie dopiero za 5 lat ta perspektywa mnie nastraja ze mała sie odchowa,ja wroce do formy do pracy ,odzyje - malutka z nami swiata trochę zwiedzi i bedzie jakos to szlo ;)
Ciaza jest super do 6 mc hahah i uważam ze pozniej to juz kwestia przetrwania niz cudownego stanu hehe
Ciagla toaleta ,ciagle jedzenie ,brak oddechu ,ścisk w brzuchu ,brak snu ,i u nie których brak seksu , życia towarzyskiego-swobodnego wyjścia w miejsce gdzie jest muzyka piwo kregle hehe
Ja juz czekam na wyjście malej ,tak bardzo chcialabym odzyskać sprawność intelektualną i fizyczną hahah

@Balonsbalons olałabym go tak jak on to zrobil. Tatus sie znalazł ..Ech faceci to mysla ze mogą byc i znikac ,badz pojawiac sie kiedy im sie podoba. Niech zna swoje miejsce .

@Sasanka14 no to prawda ciekawe czy wyjdzie mi ich więcej czy tyle co mamie i zostanie na takim etapie jak jest ;)

Jak dobrze ze następne dziecko bedzie dopiero za 5 lat ta perspektywa mnie nastraja ze mała sie odchowa,ja wroce do formy do pracy ,odzyje - malutka z nami swiata trochę zwiedzi i bedzie jakos to szlo ;)
Ciaza jest super do 6 mc hahah i uważam ze pozniej to juz kwestia przetrwania niz cudownego stanu hehe
Ciagla toaleta ,ciagle jedzenie ,brak oddechu ,ścisk w brzuchu ,brak snu ,i u nie których brak seksu , życia towarzyskiego-swobodnego wyjścia w miejsce gdzie jest muzyka piwo kregle hehe
Ja juz czekam na wyjście malej ,tak bardzo chcialabym odzyskać sprawność intelektualną i fizyczną hahah
Czekasz na wyjście małej, a nie boisz się porodu? Ja to z jednej strony czekam na jej wyjście, żeby wreszcie przestała mnie boleć noga, ale z drugiej strony chciałabym to odwlec, bo boję się cięcia ;) Ty tak nie masz? To tylko ja jestem tchórzem? :p na szczęście zostały mi jeszcze niecałe 2 tygodnie, żeby zdecydować kiedy chcę być cięta ;)
Co do rozstępów to ja mam już poorany cały brzuch pod pępkiem i na obu bokach + piersi, ale tu są w miarę cienkie. Nie wiem czy jest sens iść na jakiś zabieg, bo to pewnie wyjdzie bardzo drogo przy mojej ilości i szerokości rozstępów, a przy następnej ciąży znowu mi skóra popęka. Muszę się zastanowić... Nie wiesz ile takich zabiegów trzeba zrobić?

@Dita_333 - śniłaś mi się! Byłam u Ciebie w domu i miałaś bardzo dużo rzeczy ;) Byłam bardzo niekulturalna i nie polubiłaś mnie ;)

Mi pomogło wejście w tryb zadaniowy - od jednego odciągania, do kolejnego plus wizyty w szpitalu. Zajmowało to cały dzień i nie miałam czasu na tęsknotę.

A teraz jesteśmy już w domu razem <3 Jasio ze szpitala wyniósł w miarę regularne pory jedzenia co ok. 3 h i to, że nic mu nie przeszkadza. Można wiercić, śpiewać, tłuc talerze - nic nie robi na nim wrażenia :)
Jest super! Cudowny mamy czas:)
Ale czeka nas teraz maraton po przychodniach... Kontrola u pediatry, okulisty, audiologa, kardiologa, neurologa, poradni wczesnej interwencji i poradni patologii noworodka. Ufff, lekko nie będzie.

W ogóle na karcie wypisowej jest informacja, że mój poród trwał 3,4 h, a sama druga faza... 4 minuty! Wiedziałam, że bylo krótko, ale nie sądziłam, że aż tak :D
Och to cudowne dzieciatko [emoji4] co innego jak by budzil sie co chwile i trzeba by bylo na palchach chodzic [emoji38][emoji38]

reklama
Do góry