FiLi88
Fanka BB :)
Ja tam wolę kompromisy - bałabym się, że mąż by mi wyskoczył z jakimś imieniem później, które bardzo by mi się nie podobało, a nie miałabym już nic do gadania A przy kompromisie to zazwyczaj udaje się znaleźć jakieś imie, które podoba się obojgu
A pod koniec ciąży nie robią jakiegoś usg żeby zobaczyć jak jest dziecko położone? I żeby skierować na CC? Jak mnie ostatnio lekarz najpierw ręcznie badał to stwierdził, że chyba jednak mała się obróciła i główka nisko, a za chwile na usg wyszło, że to jednak dalej pupa... Czy może robią usg po prostu przy przyjeciu do szpitala i jak jest położenie miednicowe to wtedy cc?
Ja od dzisiaj w bezpiecznym terminie - ciąża donoszona 37+0 Mogę rodzić
Polozna maca tylko brzucho, one maja taka wprawe, ze doskonale wyczuwaja kazda czesc ciala, pozniej jak przyklada detektor zeby posluxhac serduszka to trafia za pierwszym razem, wiec dobrze maja fach w lapkach. Natomiast kobiety z polozeniem miednicowym maja wykonywane dodatkowe usg i kwalifikacje do CC, tak samo jak kobietu po 40 roku zycia tez sa inaczej traktowane. Przy przyjeciu do szpitala jesli wszystko orzebiega fizjologicznie, tetno jest ok nie robia usg.
@Balonsbalons
I jak?
Przeszło??? Daj znac...
Oj, dobrze ze zrobiłaś ten GBS. Ty byłaś czujna, oni mniej, ale teraz już wszystko pod kontrola [emoji5]
Mój grzeczny jak twój [emoji23] i tez 4kupy strzelił, choć moze właściwie 5, bo jaj już raz go zapinalam w suchego pampersa to zaczął robić następna Haha byłam świadkiem produkcji [emoji38]
Na razie ssie.. zobaczymy [emoji5]
Czekam na info... takie oczyszczanie się organizmu tez sie często zdarza przed porodem [emoji848][emoji5]a w druga stronę cię goni?
W druga strone nie, ale wczoraj 3 razy poszla dwoja, wiec pewnie nie bardzo ma z czego pogonic.
Na razie wszystko sie wyciszylo, chlopaki odstawieni, a ja postaram sie przespać, bo oczy same sie zamykaja