FiLi88
Fanka BB :)
Ja tam wolę kompromisy - bałabym się, że mąż by mi wyskoczył z jakimś imieniem później, które bardzo by mi się nie podobało, a nie miałabym już nic do gadaniaA przy kompromisie to zazwyczaj udaje się znaleźć jakieś imie, które podoba się obojgu
A pod koniec ciąży nie robią jakiegoś usg żeby zobaczyć jak jest dziecko położone? I żeby skierować na CC? Jak mnie ostatnio lekarz najpierw ręcznie badał to stwierdził, że chyba jednak mała się obróciła i główka nisko, a za chwile na usg wyszło, że to jednak dalej pupa... Czy może robią usg po prostu przy przyjeciu do szpitala i jak jest położenie miednicowe to wtedy cc?
Ja od dzisiaj w bezpiecznym terminie - ciąża donoszona37+0
Mogę rodzić
![]()
Polozna maca tylko brzucho, one maja taka wprawe, ze doskonale wyczuwaja kazda czesc ciala, pozniej jak przyklada detektor zeby posluxhac serduszka to trafia za pierwszym razem, wiec dobrze maja fach w lapkach. Natomiast kobiety z polozeniem miednicowym maja wykonywane dodatkowe usg i kwalifikacje do CC, tak samo jak kobietu po 40 roku zycia tez sa inaczej traktowane. Przy przyjeciu do szpitala jesli wszystko orzebiega fizjologicznie, tetno jest ok nie robia usg.
@Balonsbalons
I jak?
Przeszło??? Daj znac...
Oj, dobrze ze zrobiłaś ten GBS. Ty byłaś czujna, oni mniej, ale teraz już wszystko pod kontrola [emoji5]
Mój grzeczny jak twój [emoji23] i tez 4kupy strzelił, choć moze właściwie 5, bo jaj już raz go zapinalam w suchego pampersa to zaczął robić następna Haha byłam świadkiem produkcji [emoji38]
Na razie ssie.. zobaczymy [emoji5]
Czekam na info... takie oczyszczanie się organizmu tez sie często zdarza przed porodem [emoji848][emoji5]a w druga stronę cię goni?
W druga strone nie, ale wczoraj 3 razy poszla dwoja, wiec pewnie nie bardzo ma z czego pogonic.
Na razie wszystko sie wyciszylo, chlopaki odstawieni, a ja postaram sie przespać, bo oczy same sie zamykaja