reklama
the_flower
Fanka BB :)
U mnie donoszona będzie pojutrze.
Dzisiaj miałam nieprzespana noc, bo tak bolała mnie głowa i było mi niedobrze, a dzisiaj z kolei ciagle się pocę [emoji28]
Ale jakoś nie czuje, żeby porod się zbliżał...
A ja właśnie miałam jakieś dziwne przeczucie że to już
a ja myślę, że możesz już się pomału szykować, dlatego tak dziwnie się czujesz.
Oczywiście jeżeli już byś chciała, to życzę Ci z całego serca żeby to już było to
Witam nową mamusię Miło, że postanowiłaś się ujawnić
@Dita_333 przypomnij mi proszę ile ważył Twój Junior na USG w 33tc? Ciekawa jestem ile przytył przez te około 3 tygodnie Wiem, że każde dziecko rośnie w różnym tempie, ale zastanawiam się na co mam się przygotować
Męża odprawiłam do pracy, a później krótki spacer po lesie z dziećmi i mamą. Dobrze, że dzieci były z nami, to schylały się po grzybki, bo mi było ciężko heheheh
Mnie cały dzień ćmi krzyż i podbrzusze, ale baaardzo delikatnie. Macicy się przygotowuje
Dzięki
Właśnie sama nie wiem czy chciałabym już ale jakoś wszystko się wyciszylo.
justyna90m
Zaangażowana w BB
Gratulacje dla rozpakowanych mam [emoji257][emoji257]
Ja jutro mam lekarza i dowiem sie kiedy przywitamy coreczke. Myślę ze w nastepnym tyg,bo wczoraj zaczelam 38 tydz. Mała nadal uparta bo glowa do gory dlatego chyba cc. Czy ktoras z was z polozeniem miednicowym szykuje sie do porodu sn? Pierwszego urodzilam sn a cc strasznie sie boje.
Ja jutro mam lekarza i dowiem sie kiedy przywitamy coreczke. Myślę ze w nastepnym tyg,bo wczoraj zaczelam 38 tydz. Mała nadal uparta bo glowa do gory dlatego chyba cc. Czy ktoras z was z polozeniem miednicowym szykuje sie do porodu sn? Pierwszego urodzilam sn a cc strasznie sie boje.
Szara20
Na szczęście leżeć nie musiałam, tylko w miarę się oszczędzać. Teraz już zeszło ze mnie ciśnienie bo skończony 34 tydzień to już nieźle[emoji4]
Właśnie jakoś za 3 tygodnie będą ściągać to i szczerze już o tym marzę, bo mała jest nisko głową i uwiera mnie ten krążek jak po nim łepek skacze.
Ze skurczami to u mnie jakaś dziwna historia bo z synkem miałam to samo. Mnóstwo ich jest, wieczorami zazwyczaj regularne co max 6 minut. Ale od 3 dni już bolą miesiączkowo i nic z tym nie zrobię. Póki pessar siedzi to jest ok[emoji6]
A imię... Dobre pytanie[emoji12] chyba stanie na Dorotce
U mnie niestety położenie miednicowe, ale Mała pupą tez nisko.
Od jakiś 2 tygodni tez czuje ten krążek i się w poniedziałek okazało, ze on właśnie już mi prawie nie trzyma i jest jakoś zsuniety i ściągną mi go jutro (36+6), a planowo mieli ściągnąć dopiero za tydzień.
Śliczne imię!
anet88
@ONAONAONA i @Dita_333 gratulacje! Wspaniałe wieści! Troszku zazdraszczam odpoczywajcie :*
Szara20
Gratulacje dla rozpakowanych mam [emoji257][emoji257]
Moja tez głowa do góry i niestety cc.
U mnie SN odpada bo to moje pierwsze dziecko, ale Ty jak rodziłas już SN to czasami zgadzają się żeby rodzic o ile dziecko nie jest za duże i jest w ułożeniu posladkowym zupełnym i według głowa nie jest wiele większa niż posladki. Musiałabyś poczytać jakie to są dokładnie wytyczne.
Mi tez mówili ze jakbym już rodziła to mogliby u mnie próbować obrotu zewnetrznego, ale jak pierworodką jestem to nie ma szans
piorunem
urodziłam o 4.55 ..jAklrzyjecjalam mialam 3cm a za h już 7 cm ..tym razem parlam 20 min LOL .. miałam epidural w razie konieczności CC ...ale wszystko szybko poszło...chciałam nacięcie
młody zdrów jak ryba ...właśnie się stołuje i stołuje zachlanny.. jeszcze nie zdążyłam go ubrać
3380 i 54cm długi
ljupi że mam to za sobą !!!! trzymam kciuki za Was dziewczyny!!!
Gratulacje! Dopiero nadrobiłam, a tu takie rewelacje
Odpoczywajcie i dużo zdrówka
Mama Zuzi i Antosia
Niestety naturalnego porodu nie jesteśmy w stanie zaplanować, możemy robić różne cuda na kiju, ale jak dziecko nie jest gotowe to nie wyjdzie i koniec kropka.A ja właśnie miałam jakieś dziwne przeczucie że to już
Dzięki
Właśnie sama nie wiem czy chciałabym już ale jakoś wszystko się wyciszylo.
@Dita_333 normalnie zazdraszczam, że nie boli Cię psioszka, jakiż to byłby dla mnie luksus gdyby i mi się to przytrafiło [emoji16][emoji16][emoji16] pomarzyć można hehehe
Gatta92
Zaciekawiona BB
No to super, mogłam tego nie wiedzieć[emoji12] dobrze, że mój lekarz nie mówi mi o szczegółach mojej szyjki i pessara bo pewnie teraz bym się denerwowała[emoji23] ostatnio tylko powiedział, że jakby spadł przy tych skurczach to szpital i tyle bo nic więcej nie zrobimy[emoji6] nie biorę tego do siebie bo sporo było takich ciąż podtrzymywanych, które kończyły się wywołaniem[emoji23]U mnie niestety położenie miednicowe, ale Mała pupą tez nisko.
Od jakiś 2 tygodni tez czuje ten krążek i się w poniedziałek okazało, ze on właśnie już mi prawie nie trzyma i jest jakoś zsuniety i ściągną mi go jutro (36+6), a planowo mieli ściągnąć dopiero za tydzień.
Śliczne imię!
reklama
Mama Zuzi i Antosia
No dziewczyny coś się dzieje? [emoji16][emoji16][emoji16]
Umyłam sobie włosy, no mówię Wam jaki to teraz dla mnie wyczyn [emoji16]
Co i rusz wchodzę na forum sprawdzić czy któraś z Was się rozpakowała, a tu taka cisza.
Umyłam sobie włosy, no mówię Wam jaki to teraz dla mnie wyczyn [emoji16]
Co i rusz wchodzę na forum sprawdzić czy któraś z Was się rozpakowała, a tu taka cisza.