reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Mi pasuje Kubuś, Jakub... ale przeszkadza mi, że u nas blisko jeden taki łobuz mieszka, bezpańskie dziecko, którym rodzice sie sie interesują [emoji53]i się waham [emoji20]

Kapalam się ale nie macalam[emoji28] nie bolało, siusiu tez zaliczone dwa razy bez bólu i problemu...ale na bank mi szyła coś na dole, bo za długo to trwało [emoji848]
Brzuch mam wg mnie duży [emoji53] Sama skóra ale jest [emoji20]z pierwszym chyba byłam zgrabniejsza po... za to rozstępu żadnego [emoji5]

To życzę porodu na środę [emoji5] moze sie zgadzać z Sarą [emoji5][emoji16]

Czyzby coś sie działo ?[emoji848]

Ja nie wiem czy budzić mojego spiocha.. raz go przebrałam bo sie pytają czy mama przebierała, to nawet jakoś nie protestował.. poszłam sie kapać bo nie była teściowa akurat ze szwagierka i jak wrocilam dalej spał [emoji86] nawet jak sie obudził to sobie pooglądał tu i tam i dalej spi,, Boże, takiego dzieciaka nie miałam [emoji33]ale nie zapraszam... ale budzić go i przystawiać? Czy na śpiocha? I tak jakby jedna chętniej ssie... druga nie za bardzo...to samo było ze starszym [emoji53] ta druga pierś ma chyba mniejszy sutek, nie wiem [emoji53] boje sie powtórki z historii....
Kubuś- ładnie, podoba mi się [emoji4] no ale jak się źle kojarzy to nie wiem.
Dobrze, że nic Cię tam nie boli ani nie ciągnie. Nic tylko rodzic dzieci [emoji14] taki grzeczniutki maluszek, super! Spróbuj może najpierw na śpiocha przystawić a jak nie załapie to obudź [emoji4] to dopiero kilka godzin, nauczy się ssać i z jednej i drugiej, nie martw się na zapas.

Cześć dziewczyny:) można dołączyć?
Od jakiegoś czasu podczytuję Was troszkę i teraz postanowiłam się ujawnić;)
Termin porodu mam na 24 listopada. W domu mam 2 synków- 4 i 2,5 roku. Teraz czekam na dziewczynkę:D
Mam założony pessar, młodszy syn urodził się w 35 tygodniu, a teraz juz w 24 tygodniu miałam rozwarcie na 1cm.

Gratuluję wszystkim rozpakowanym- te listopadowe dzieci strasznie niecierpliwe- ja też juz codziennie walczę ze skurczami, ale mam nadzieję, że jeszcze trochę wytrzymam w dwupaku;)

@Paulaaa25 ja oczywiście tez przebieram już nóżkami, ale mając wcześniaka w domu, wiem ile to było nerwów, stresu. Termin mam dopiero na 26.11 wiec cieszę się z każdego kolejnego dnia w dwupaku:)
@Dita_333 moi rodzice zawsze powtarzali, żebym im Tomasza nie przyprowadziła do domu, bo nasz sąsiad- Tomasz- idiota biegał ciagle z siekiera po okolicy za synem. Patologia. Jak to w życiu bywa- mój mąż to Tomasz. Dla mojej mamy Tomuś, dla dzieci Ciumcio:) nikt go nie kojarzy z tamtym człowiekiem.
To będzie Twój Bubuś, No ale musisz sama się do tego przekonać;)

Donoszona będzie jutro :) ale jakoś dziwnie się czuję, kłopoty żołądkowe, uderzenia gorąca na zmianę z dreszczami, ale nie wiem co o tym myśleć. To raczej nie są oznaki porodu.

U mnie donoszona będzie pojutrze.
Dzisiaj miałam nieprzespana noc, bo tak bolała mnie głowa i było mi niedobrze, a dzisiaj z kolei ciagle się pocę [emoji28]
Ale jakoś nie czuje, żeby porod się zbliżał... :)

Termin porodu mam na 24 listopada. W domu mam 2 synków- 4 i 2,5 roku. Teraz czekam na dziewczynkę:D
Mam założony pessar, młodszy syn urodził się w 35 tygodniu, a teraz juz w 24 tygodniu miałam rozwarcie na 1cm.

Gratuluję wszystkim rozpakowanym- te listopadowe dzieci strasznie niecierpliwe- ja też juz codziennie walczę ze skurczami, ale mam nadzieję, że jeszcze trochę wytrzymam w dwupaku;)

Cześć :D
Fajnie, ze teraz dziewczynka! Masz już wybrane imię? :)
Ja tez jestem z tych z pessarem, ale jutro już mi go ściagają :) ostatnie 2 miesiące to było non stop leżenie, tez miałaś reżim łóżkowy? :)
Kiedy będą sciagac Ci pessar? Pewnie dopiero za jakieś 3tyg? :) Walcz z tymi skurczami, walcz! Niech jeszcze malutka posiedzi w brzuszku :)

Wow :) Dziewczyny co się tu dzieje :tak:

Edytka, Karolina GRATULACJE :):):)

Ja od 22 do 3 nad ranem miałam jakieś skurcze, ale wszystko ucichlo. Teraz brzuch jak kamień i lekki ból krzyża.

Miłego słonecznego dnia :)

Donoszona będzie jutro :) ale jakoś dziwnie się czuję, kłopoty żołądkowe, uderzenia gorąca na zmianę z dreszczami, ale nie wiem co o tym myśleć. To raczej nie są oznaki porodu.
a ja myślę, że możesz już się pomału szykować, dlatego tak dziwnie się czujesz.
Oczywiście jeżeli już byś chciała, to życzę Ci z całego serca żeby to już było to :)

Witam nową mamusię :) Miło, że postanowiłaś się ujawnić :)

@Dita_333 przypomnij mi proszę ile ważył Twój Junior na USG w 33tc? Ciekawa jestem ile przytył przez te około 3 tygodnie :) Wiem, że każde dziecko rośnie w różnym tempie, ale zastanawiam się na co mam się przygotować :D

Męża odprawiłam do pracy, a później krótki spacer po lesie z dziećmi i mamą. Dobrze, że dzieci były z nami, to schylały się po grzybki, bo mi było ciężko heheheh
Mnie cały dzień ćmi krzyż i podbrzusze, ale baaardzo delikatnie. Macicy się przygotowuje :)

Cześć :D
Fajnie, ze teraz dziewczynka! Masz już wybrane imię? :)
Ja tez jestem z tych z pessarem, ale jutro już mi go ściagają :) ostatnie 2 miesiące to było non stop leżenie, tez miałaś reżim łóżkowy? :)
Kiedy będą sciagac Ci pessar? Pewnie dopiero za jakieś 3tyg? :) Walcz z tymi skurczami, walcz! Niech jeszcze malutka posiedzi w brzuszku :)
Na szczęście leżeć nie musiałam, tylko w miarę się oszczędzać. Teraz już zeszło ze mnie ciśnienie bo skończony 34 tydzień to już nieźle[emoji4]
Właśnie jakoś za 3 tygodnie będą ściągać to i szczerze już o tym marzę, bo mała jest nisko głową i uwiera mnie ten krążek jak po nim łepek skacze.

Ze skurczami to u mnie jakaś dziwna historia bo z synkem miałam to samo. Mnóstwo ich jest, wieczorami zazwyczaj regularne co max 6 minut. Ale od 3 dni już bolą miesiączkowo i nic z tym nie zrobię. Póki pessar siedzi to jest ok[emoji6]

A imię... Dobre pytanie[emoji12] chyba stanie na Dorotce

reklama
Do góry