reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
U mnie donoszona będzie pojutrze.
Dzisiaj miałam nieprzespana noc, bo tak bolała mnie głowa i było mi niedobrze, a dzisiaj z kolei ciagle się pocę [emoji28]
Ale jakoś nie czuje, żeby porod się zbliżał... :)

A ja właśnie miałam jakieś dziwne przeczucie że to już ;)

a ja myślę, że możesz już się pomału szykować, dlatego tak dziwnie się czujesz.
Oczywiście jeżeli już byś chciała, to życzę Ci z całego serca żeby to już było to :)

Witam nową mamusię :) Miło, że postanowiłaś się ujawnić :)

@Dita_333 przypomnij mi proszę ile ważył Twój Junior na USG w 33tc? Ciekawa jestem ile przytył przez te około 3 tygodnie :) Wiem, że każde dziecko rośnie w różnym tempie, ale zastanawiam się na co mam się przygotować :D

Męża odprawiłam do pracy, a później krótki spacer po lesie z dziećmi i mamą. Dobrze, że dzieci były z nami, to schylały się po grzybki, bo mi było ciężko heheheh
Mnie cały dzień ćmi krzyż i podbrzusze, ale baaardzo delikatnie. Macicy się przygotowuje :)

Dzięki ;)
Właśnie sama nie wiem czy chciałabym już :) ale jakoś wszystko się wyciszylo.

Gratulacje dla rozpakowanych mam [emoji257][emoji257]
Ja jutro mam lekarza i dowiem sie kiedy przywitamy coreczke. Myślę ze w nastepnym tyg,bo wczoraj zaczelam 38 tydz. Mała nadal uparta bo glowa do gory dlatego chyba cc. Czy ktoras z was z polozeniem miednicowym szykuje sie do porodu sn? Pierwszego urodzilam sn a cc strasznie sie boje.

Na szczęście leżeć nie musiałam, tylko w miarę się oszczędzać. Teraz już zeszło ze mnie ciśnienie bo skończony 34 tydzień to już nieźle[emoji4]
Właśnie jakoś za 3 tygodnie będą ściągać to i szczerze już o tym marzę, bo mała jest nisko głową i uwiera mnie ten krążek jak po nim łepek skacze.

Ze skurczami to u mnie jakaś dziwna historia bo z synkem miałam to samo. Mnóstwo ich jest, wieczorami zazwyczaj regularne co max 6 minut. Ale od 3 dni już bolą miesiączkowo i nic z tym nie zrobię. Póki pessar siedzi to jest ok[emoji6]

A imię... Dobre pytanie[emoji12] chyba stanie na Dorotce

U mnie niestety położenie miednicowe, ale Mała pupą tez nisko.
Od jakiś 2 tygodni tez czuje ten krążek i się w poniedziałek okazało, ze on właśnie już mi prawie nie trzyma i jest jakoś zsuniety i ściągną mi go jutro (36+6), a planowo mieli ściągnąć dopiero za tydzień.

Śliczne imię! :)

Gratulacje dla rozpakowanych mam [emoji257][emoji257]
Ja jutro mam lekarza i dowiem sie kiedy przywitamy coreczke. Myślę ze w nastepnym tyg,bo wczoraj zaczelam 38 tydz. Mała nadal uparta bo glowa do gory dlatego chyba cc. Czy ktoras z was z polozeniem miednicowym szykuje sie do porodu sn? Pierwszego urodzilam sn a cc strasznie sie boje.

Moja tez głowa do góry i niestety cc.
U mnie SN odpada bo to moje pierwsze dziecko, ale Ty jak rodziłas już SN to czasami zgadzają się żeby rodzic o ile dziecko nie jest za duże i jest w ułożeniu posladkowym zupełnym i według głowa nie jest wiele większa niż posladki. Musiałabyś poczytać jakie to są dokładnie wytyczne.
Mi tez mówili ze jakbym już rodziła to mogliby u mnie próbować obrotu zewnetrznego, ale jak pierworodką jestem to nie ma szans :(

urodziłam o 4.55 ..jAklrzyjecjalam mialam 3cm a za h już 7 cm ..tym razem parlam 20 min LOL .. miałam epidural w razie konieczności CC ...ale wszystko szybko poszło...chciałam nacięcie

młody zdrów jak ryba ...właśnie się stołuje i stołuje zachlanny.. jeszcze nie zdążyłam go ubrać

3380 i 54cm długi

ljupi że mam to za sobą !!!! trzymam kciuki za Was dziewczyny!!!

Gratulacje! Dopiero nadrobiłam, a tu takie rewelacje ;)
Odpoczywajcie i dużo zdrówka ;)

A ja właśnie miałam jakieś dziwne przeczucie że to już ;)

Dzięki ;)
Właśnie sama nie wiem czy chciałabym już :) ale jakoś wszystko się wyciszylo.
Niestety naturalnego porodu nie jesteśmy w stanie zaplanować, możemy robić różne cuda na kiju, ale jak dziecko nie jest gotowe to nie wyjdzie i koniec kropka.

@Dita_333 normalnie zazdraszczam, że nie boli Cię psioszka, jakiż to byłby dla mnie luksus gdyby i mi się to przytrafiło [emoji16][emoji16][emoji16] pomarzyć można hehehe

U mnie niestety położenie miednicowe, ale Mała pupą tez nisko.
Od jakiś 2 tygodni tez czuje ten krążek i się w poniedziałek okazało, ze on właśnie już mi prawie nie trzyma i jest jakoś zsuniety i ściągną mi go jutro (36+6), a planowo mieli ściągnąć dopiero za tydzień.

Śliczne imię! :)
No to super, mogłam tego nie wiedzieć[emoji12] dobrze, że mój lekarz nie mówi mi o szczegółach mojej szyjki i pessara bo pewnie teraz bym się denerwowała[emoji23] ostatnio tylko powiedział, że jakby spadł przy tych skurczach to szpital i tyle bo nic więcej nie zrobimy[emoji6] nie biorę tego do siebie bo sporo było takich ciąż podtrzymywanych, które kończyły się wywołaniem[emoji23]

reklama
Do góry