reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

A już po paznokciach i jestem w mieście pije kawkę jem śniadanko w kawiarni i jaki przypływ energii mam pogoda dopisuje nic mnie nieboli tylko co trochę na pęcherz ciśnie mała
20181012_104008.jpg

Załączniki

• 20181012_104008.jpg
    20181012_104008.jpg
    72,9 KB · Wyświetleń: 341
reklama
@MangoWawa
Mówiłaś że znasz ten sznurek co mi dali ? Propess 10mg ? Nie wiesz jak przyspieszyć działanie jego? Jak chodzę to chyba mocniejsze mam skurcze, zaraz spróbuje pochodzić tylko ktg odłączą bo leżę od wczoraj 16nastej z tym i mam ciężką szyjke mówi położna, ledwo co drgneła i tylko czubek palca może włożyć, no szok.... I czekamy do 12nastej żeby znowu sprawdzić ją i wtedy zobaczymy co dalej, a chce jakoś to przyspieszyć.....

Boże czemu to zawsze ja muszę mieć jakieś dziwne akcje... no szok. Zawsze to działa a nie mnie nie. Szokm

Poproś o piłkę gimnastyczną i poskacz na niej może pomoże [emoji16] mówią, że w ruchu szybciej akcja się rozkręca [emoji16]

@MangoWawa
Mówiłaś że znasz ten sznurek co mi dali ? Propess 10mg ? Nie wiesz jak przyspieszyć działanie jego? Jak chodzę to chyba mocniejsze mam skurcze, zaraz spróbuje pochodzić tylko ktg odłączą bo leżę od wczoraj 16nastej z tym i mam ciężką szyjke mówi położna, ledwo co drgneła i tylko czubek palca może włożyć, no szok.... I czekamy do 12nastej żeby znowu sprawdzić ją i wtedy zobaczymy co dalej, a chce jakoś to przyspieszyć.....

Boże czemu to zawsze ja muszę mieć jakieś dziwne akcje... no szok. Zawsze to działa a nie mnie nie. Szokm

Będzie dobrze! Widocznie szyjka krótka ale pancerna [emoji28] może spróbuj rozchodzić to, coś sie przyspieszy.. dadzą ci kroplówkę tez, tak? Moze ona przyspieszy akcję[emoji106]

23.10 jest pelnia a wtedy podobno najwięcej dzieci się rodzi... No ale to jeszcze 10 dni:)
@Ewela2805 chodzenie może troszkę pomoże, ale ten lek? chyba sam uwalnia stopniowo jakieś środki i raczej na to wpływu mieć nie będziesz. Na pewno już krócej niż dluzej:) trzymam kciuki!

Niby bliżej pełni, ale u mnie sue nie sprawdziło. Termin miałam na 7.08, pełnia była 02.08, a urodziłam w noc przed nowiem (nów 19.07, poród 18.07). Także teraz nów już był, ja dalej w dwupaku... [emoji23] pierwsza kwarta 16.10, ale to jeszcze dwa dni do donoszonej mo braknie, wiec moze tym razem bliżej pełni urodzę [emoji28]albo po! [emoji85]
Drugi now wypada 7.11!!! O ludu!!!!![emoji16]

Dzien dobry dziewczyny :)

Wczoraj wieczorem też się nie odzywałam, bo byłam na wizycie u mojej ginki i się dowiedziałam, że to już ostatnia wizyta :O Powiedziała, że jak mam mieć robione ktg w tym szpitalu i mam wyznaczony termin cc to jak się nic nie będzie działo to nie muszę już przychodzić i że widzimy się po porodzie.
Moje dziecko dalej uparte, ani nie chciała pokazać twarzy ani znowu płci... Jak powiedziałam, że ostatnie potwierdzenie płci miałam w 21tc to naprawdę długo próbowała coś zaobserwować i nic... Także jeszcze może się okazac, że zamiast córki będzie syn i będzie chodził w różowych ciuszkach :D
Ogólnie Mała waży 2750g, przepływy i łożysko ok, tylko mało już wód płodowych, ale ponoć teraz to już normalne, że jest ich mniej. Kazała tylko dużo pić.

Ja na razie nie mam jakiś duzych obrzekow, ale czuje się jak balonik, a jutro mamy sesję ciązową (miałam mieć za tydzien, ale w zwiazku z tym, ze w poniedzialek ściągają mi pessar to przełozyłam na jutro). I boje się, że na tej sesji wyjdę jak jeden wielki słonik :D

23.10 jest pelnia a wtedy podobno najwięcej dzieci się rodzi... No ale to jeszcze 10 dni:)
@Ewela2805 chodzenie może troszkę pomoże, ale ten lek? chyba sam uwalnia stopniowo jakieś środki i raczej na to wpływu mieć nie będziesz. Na pewno już krócej niż dluzej:) trzymam kciuki!

Ooo 23.10 to ładna data, mogłabym wtedy zacząć rodzić :D

Wiesz jak to jest, im bardziej chcesz tym dłużej czekasz. Musisz jakoś uwieść męża swego, może masz jakieś swoje sposoby na rozgrzanie atmosfery i chłop zapomni o tej główce [emoji16][emoji16][emoji16]
My odliczamy- jeszcze 10 dni i będzie można spróbować seksu, po takim czasie będę jak dziewica heheheW poprzednich ciążach nie puchlam, teraz mi to troszkę doskwiera, ale wiem, że są kobiety, które mają gorzej.

Dziś dzwonił do mnie dyrektor, że będę na bilbordach jako kampania reklamowa naszego sklepu i czy wyrażam zgodę hehe mi to nie przeszkadza, w końcu z firmą należy się utożsamiać [emoji4]

Opryszczka mi wylazła, na szczęście malutka. Muszę ją wyleczyć, bo w poniedziałek dentysta a z opryszczką nic mi nie zrobi.

Z chęcią zobaczyłabym te bilbordy reklamowe :D

Ostatnia edycja:
Wiesz jak to jest, im bardziej chcesz tym dłużej czekasz. Musisz jakoś uwieść męża swego, może masz jakieś swoje sposoby na rozgrzanie atmosfery i chłop zapomni o tej główce [emoji16][emoji16][emoji16]
My odliczamy- jeszcze 10 dni i będzie można spróbować seksu, po takim czasie będę jak dziewica heheheW poprzednich ciążach nie puchlam, teraz mi to troszkę doskwiera, ale wiem, że są kobiety, które mają gorzej.

Dziś dzwonił do mnie dyrektor, że będę na bilbordach jako kampania reklamowa naszego sklepu i czy wyrażam zgodę hehe mi to nie przeszkadza, w końcu z firmą należy się utożsamiać [emoji4]

Opryszczka mi wylazła, na szczęście malutka. Muszę ją wyleczyć, bo w poniedziałek dentysta a z opryszczką nic mi nie zrobi.

Ooooo...to ty sławna będziesz [emoji106][emoji16] tez chce zobaczyć te billboardy!!! [emoji8]

Dzien dobry dziewczyny :)

Wczoraj wieczorem też się nie odzywałam, bo byłam na wizycie u mojej ginki i się dowiedziałam, że to już ostatnia wizyta :O Powiedziała, że jak mam mieć robione ktg w tym szpitalu i mam wyznaczony termin cc to jak się nic nie będzie działo to nie muszę już przychodzić i że widzimy się po porodzie.
Moje dziecko dalej uparte, ani nie chciała pokazać twarzy ani znowu płci... Jak powiedziałam, że ostatnie potwierdzenie płci miałam w 21tc to naprawdę długo próbowała coś zaobserwować i nic... Także jeszcze może się okazac, że zamiast córki będzie syn i będzie chodził w różowych ciuszkach :D
Ogólnie Mała waży 2750g, przepływy i łożysko ok, tylko mało już wód płodowych, ale ponoć teraz to już normalne, że jest ich mniej. Kazała tylko dużo pić.

A jak będę piła więcej to porobią mi się obrzęki :O Co prawda, na razie nie mam jakiś duzych, ale czuje się jak balonik, a jutro mamy sesję ciązową (miałam mieć za tydzien, ale w zwiazku z tym, ze w poniedzialek ściągają mi pessar to przełozyłam na jutro). I boje się, że na tej sesji wyjdę jak jeden wielki słonik :D

Ooo 23.10 to ładna data, mogłabym wtedy zacząć rodzić :D

Z chęcią zobaczyłabym te bilbordy reklamowe :D
Od wody robią się obrzęki?
A ja piję jak smok [emoji28] to ciekawe czy na porodówce będziesz mieć zaskoczenie [emoji85] oby nie! [emoji85][emoji23]
Życzę udanej sesji [emoji847]i czekam na jakas fotkę [emoji106][emoji5]

Hej dziewczyny! Ale widzę się tam dzieje u Was. Ewela trzymaj się dziewczyno, jestem prawie skłonna powiedzieć że zazdroszczę, ja z chęcią bym dzisiaj urodziła! Już mi tylko 29 dni zostało do terminu, ale mam dosyć. Chciałabym się położyć w łóżku komfortowo, nie wstawać na siku milion razy, i moc zawiązać własne buty :D Też mi niby mówią że brzucha nie mam dużego jak na końcówkę, ale ja się czuję jak słoń. Co to tych lozeczek porozkladanych, też muszę swoje zacząć organizować... Jedno biorę od koleżanki (bodajże Next2me się nazywa, to takie doczepiane do łóżka) i trzeba po nie jechać niedługo. Zaś drugie, dzienne, ma mi siostra tatusia z Londynu wysłać na dniach... Ale ubranka już poszykkwalam, poskladalam, posegregowalam co na początek a co na potem. Tak z nudów już takie rzeczy robię :D Dzisiaj starszy synek wraca do domu, był na dwa dni u swojego taty (synka mam z pierwszego związku) więc tej nudy będzie mniej, bo sobie wokół niego będę musiała porobić. Jak jedzie do ojca a mój w pracy, to siedzę sama jak ten palec, ani z łóżka nie chce mi się wyjść! [emoji3]

Ooooo...to ty sławna będziesz [emoji106][emoji16] tez chce zobaczyć te billboardy!!! [emoji8]

Od wody robią się obrzęki?
A ja piję jak smok [emoji28] to ciekawe czy na porodówce będziesz mieć zaskoczenie [emoji85] oby nie! [emoji85][emoji23]
Życzę udanej sesji [emoji847]i czekam na jakas fotkę [emoji106][emoji5]

Nie, w zasadzie robią się od nadmiaru wody przy niewydolnosci nerek albo serca :D Ja to i to mam zdrowe, ale zauwazylam, ze jak wypije w ciazy wiecej to wlasnie jakos grubsza się robie, ale obrzekow jako takich nie mam prawie wcale - czasami wieczorem. Może moje urojenie :D
Pij duzo :) bo w ciazy trzeba :D

Chyba zawału dostane jak mi powiedzą: ,, ale ma Pani pięknego syna" :D

@MangoWawa

Nie ja miałam ten cewnik wewnątrz szyjki, a Ty masz lek. Możesz spróbować pochodzić, wejść po schodać, ale zapytaj czy możesz. Czy na ktg jakie skurcze się zapisują? Reguralne?
Trzymam kciuki

reklama
Do góry