reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Nie ja miałam ten cewnik wewnątrz szyjki, a Ty masz lek. Możesz spróbować pochodzić, wejść po schodać, ale zapytaj czy możesz. Czy na ktg jakie skurcze się zapisują? Reguralne?
Trzymam kciuki
Jakieś do 75 były ale czy one regularne to nie wiem, gdzieś co 5 minut, tylko co z tego jak szyjka jeszcze nie otwarta... Nie wiem czekam teraz aż przyjdzie ona o 12nastej i zobaczymy co zadecydują, ten lek i tak dłużej niż 24 godziny nie może być we mnie a mam już go 19 godzin, bo od 16:10 wczoraj

reklama
Jakieś do 75 były ale czy one regularne to nie wiem, gdzieś co 5 minut, tylko co z tego jak szyjka jeszcze nie otwarta... Nie wiem czekam teraz aż przyjdzie ona o 12nastej i zobaczymy co zadecydują, ten lek i tak dłużej niż 24 godziny nie może być we mnie a mam już go 19 godzin, bo od 16:10 wczoraj

Co 5 min i 75 to super, te skurcze powinny przygotować szyjkę. Moja też była pancerna.. czekamy na wieści i mam nadzieję, że szybko się ruszy
Kroplówką z oksytocyn pobudzi skurcze nawet jam wyjdą lek

Ooooo...to ty sławna będziesz [emoji106][emoji16] tez chce zobaczyć te billboardy!!! [emoji8]

Od wody robią się obrzęki?
A ja piję jak smok [emoji28] to ciekawe czy na porodówce będziesz mieć zaskoczenie [emoji85] oby nie! [emoji85][emoji23]
Życzę udanej sesji [emoji847]i czekam na jakas fotkę [emoji106][emoji5]

puchniecie tez od organizmu a nie od ilosci wypitej wody.choc sol to wiadomo ..mozna ogranczyc . organizm zatrzymuje wode przygotowujac sie do porodu a u Mnie jak na razie nic a nic

z corka to juz bylam niezle spuchnieta hehehe

@Ewela2805 bo widzisz jak chce szybcej to bedzie wolniej;) tak to juz jest .... najpierw aby nie urodzic a teraz jak chcesz by to przyspieszyc to wszystko zapieczone hehehe
ale mam nadziee ze sie ruszy i bedziesz mogla urodzic naturalnie:)

ja dzis w nocy wstawalam na siusiu ALE o dziwo zasypialam bardzo szybko wiec noc zleciala mi bardzo dobrze ufffff dobrze ze czasem i takie sie zdarzaja :)

Dziewczyny! Ja dziś bez koszmarów, pospalam konkretnie, cukier rano ok, ale żeby nie było tak różowo, mała słabo się rusza..nie panikuje, czekam. W poprzedniej ciazy to właśnie w tym dniu odeszły mi wody, także odczuwam delikatny stres.
@Ewela2805 spceruj, rób przysiady i wszystko, co Ci przyjdzie do głowy. Może pomyjesz okna na oddziale? ;)
Ja w tej ciazy nie mam obrzęków, w poprzedniej już od 22 tygodnia..

Ja nie wątpię ze sama dasz radę tylko nie widziezialam ze taka opcja istnieje :) chociaż powiem Ci szczerze ze ja już ledwo luteinę wciskam wiec pewnie niezłe akrobacje bym musiała odstawić :D

Na moim porodzie będzie ponoć 10 albo 12 osób :) tyle liczy cała obsługa do cc bliźniaków, wiec już i tak sporo osób mnie zobaczy obnażona. Pocieszam się ze i tak głównie ich interesować będą moje bebechy a nie wielkie uda itp heheh

@emilea nie no to jasne ze cc, pośladkowo to nawet pojedynczej rodzic nie dają jak pierwsza chyba. Ja to to nie wiem co te nasze dzieci :) moje tez tak po 200 gr conajmniej tygodniowo a w brzuchu coraz mniej miejsca. Ostatnio znów mnie zaczęły nawiedzać myśli jak ja będę wyglądać po tej ciąży i ile mi jeszcze ten brzuch rozciągnie ... no ale wiadomo to już ze tak powiem drugi priorytet po dzieciach/.

10-12 osob WOW:D

u tamtej babeczki mialam na mysli ze miala z tyle osob z rodziny lol a reszty nie liczylam lol... na yutube byl ten filmik i znalezc nie moge... calusienka nago piersi dupka wszystko centralnie pokazane hehehehe
taki prywatny filmik to byl i podziwiam za taka odwage oO

ty bedziesz obnazona od pasa w dol tylko przed pracownikami szpitala;0 ale tak jak piszesz... dla nich to naturalne ..operuja codzien ... wiec nie rozkminialabym se nad tym w ogole

jak rodzilam i chdzilam z golym tylkiem po sali miedzy poloznymi to mialam gdzies ze widza i co mysla:) przeciec to ich praca a po wszystkim to maja nastepne ciezarne i oo tak to sie kreci

@mazy kazda ciaza jest inna takze glowa do gory:)

Dzisiaj robiłam ostatnie badania, w tym ten Hbs czy jak tam i muszę mieć chyba oryginał do szpitala? Wtedy będę musiała jechać po wyniki, bo normalnie przez neta sprawdzam i drukuję, a odbieram przy okazji [emoji848]
Pózniej skończyłam do biedy po słodziaka, przy okazji małe zakupy za 60zl [emoji28] oczywiście nikt mnie nie puścił mimo, że stałam w kasie z pierwszeństwem kolejki i miałam niedużo zakupów [emoji18] a w dodatku pierwszy raz zapomniałam PINu do karty [emoji33] na szczęście za drugim razem sobie przypomniałam [emoji28]
Teraz wypadałoby poodkurzać i umyć podłogi i zrobić obiad... ale z młodym na stanie będzie ciężko [emoji848] dobrze, że w poniedziałek do zerowki idzie Haha [emoji16] wyrodna matka ze mnie [emoji16][emoji23]
Nie wiem czy w Biedronce się coś nie pozmienialo, bo mi ostatnio kasjerka powiedziała, że mam podchodzić normalnie od drugiej strony z zakupami i obsłuży mnie bez kolejki, bo takie wymogi :)

reklama
Do góry