reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja za to sie czuje nienajlepiej. Cisnienie piekne, ale samopoczucie po lekach okropne. Ciagle bym spala, do tego mała daje niezle popalić a moj ma popoludniowki, wiec jestesmy same. Dobrze, ze chociaż ma mi ja kto odebrac z przedszkola, bo ja nie była bym w stanie, a jedna dziewczynka z jej grupy mieszka tuz obok na naszym osiedlu, wiec jej mama mi ją odbiera bez problemu. Boje sie juz za kółko wsiadac przez ta ospalosc po tych tabsach.
Byle by sie ten tydzien jak najszybciej skonczyl, bo pozniej juz moj popoludniami bedzie w domu to bede mogła spać do woli. A i jeszcze chyba mi sie zgaga na sam koniec przyplacze :/ juz czuje takie lekkie pieczenie z żołądka do przelyku.

reklama
Mi przeziębienie chyba przechodzi:)
Polecam zestaw pelavo dla dzieci syropek
Wit c lewoskretna 1000 2xdziennie
Wit D 1000
Apap
Rutinoscorbin
I litry herbaty z miodem cytryna i imbirem
Naprawde żyje;))
Dziś nawet poszlam na paznokcie zrobiłam hybrydke w granacie:) nasrepnym razem zrobie jakieś jasne. Co by sie nie czepiali. Za tydzień ide na pedicure 19 umówilam sie do fryzjera;) kolorek i cięcie odpicuje sie na porodówke;) a od 1 listopada bede czekać na godzine zero hihi w tedy bede biegac z synem za pilka co by szybciej sie wykluc bo tym razem sexem sobie nie pomoge hihi
W niedziele malowanie a w kolejny week złożę kołyske i poustawiam już wszystko jak należy.
Dziś przyszedł laktator i poduszka poporodowa:) to moje ostatnie zakupy były
Laktator mam z NUK - luna elektryczny zobaczymy jak sie sprawdzi cieszę sie ze juz to mam . zastanawiam sie czy pakowac do walizki ale chyba go umyje i butelki i wyparze i zostawie w szafce w domu w razie co mi mama przyniesie. Ale poduszka to mój must have . uratowala mi dupe po pierwszym porodzie;) hihi szczegolnie jak trzeba bylo usiasc na krześle;) w czwartek musze zrobic badania w lab. A w poniedziałek mam wizyte u mojej gin oczywiscie bez usg:( mam nadzieje ze dostane skierowanie na usg;) ale jestem ciekawa jak bedzie wyglądać moj dzidziuś

Ja w pierwszej ciąży miałam ciągle infekcje i ciągle jakieś leki dopochwowe, straszne mnie to denerwowało. W tej miałam raz czy dwa razy po 6 dni, także lepiej.
Ja bezinfekcyjna pierwsza ciąża, i ta jak na razie tez. Ale ja dwa razy w życiu miałam moze [emoji848] chyba złego diabli nie biorą...
Nawet w Egipcie jak byłam - jako jedyna wśród rodziny i znajomych nie miałam Tutenchamona [emoji85]a zdarzylo mi sie połknąć ichnią wodę przy myciu zębów i oblizywałam palce po winogronach czy deserach- bo sie zapomniałam [emoji28] także bakterie mnie nie lubią po prostu [emoji85]

Ja też już mam dosyć tej luteiny. Ale wole ją wkładać niż bym miała już rodzić. Dzisiaj się dowiedziałam że szwagierka która niedawno urodziła robi chrzciny 2.12 a my mamy termin porodu tydzień wcześniej. Troche mnie to zniesmaczyło bo jeśli urodze w terminie to na chrzciny nie pójdziemy.. Nie wiem czy jej powiedzieć delikatnie żeby przesuneła termin czy czekać

Wiesz, myśle jak Mama Zuzi i Antosia. Czasami ustala sie daty bo tak nam akurat pasuje pod dziecko, a ty moze akurat urodzisz 2tygodnie i będziecie mogli pójść, albo i tak nie pójdziecie, bo jak to pięknie koleżanka napisała [emoji23]- choćby skaly sraly to się nie da.
Chyba, że dobrze żyjecie ze sobą to możesz zażartować, że nie wiesz czy będziecie... bo masz podobny termin porodu... może im to wylecialo z głowy?

Ja dziś czuję się dużo dużo lepiej. Jeszcze, żebym w miarę szybko zasnęła to będzie bajecznie. Mąż na nocy w pracy, a dzieci ze mną w łóżku :-)
Zuzie później przeprowadze do jej pokoju, bo we trójkę jest zbyt ciasno

Ja tez dzisiaj jak młoda bogini [emoji23] bez skurczy i biegunki, normalnie dzień rewelka [emoji5][emoji106]

mój miał 4 lata jak Przestał na drzemki w dzień chodzić hahahaha I NIE napisze że potrafił 3 h spać gdzie w nocy spanie było normalne..córa do ok 3 lat ..no takie śpiochy po mamie bo po tacie to napewno nie

zawsze można porozmawiać szczerze tym bardziej jeśli macie bliski kontakt.. przecież to bliska rodzina ale zapewne już termin zaklepany na amen bo chyba wiedzieli kiedy rodzisz także miałabym tego swiadomosc:)
Haha zazdroszczę [emoji23]
Pamietam jak moja siostra czasami przyjeżdżała w odwiedziny albo ja do niej, a ona mówiła - Dzisiaj Mati nie w humorze, bo nie wyspał się na drzemce. Tylko półtora godziny spał [emoji33]
Myślałam, że ją uduszę [emoji23][emoji85][emoji23][emoji85]
Teraz siostra twierdzi, że się doczekam [emoji106]

Ja za to sie czuje nienajlepiej. Cisnienie piekne, ale samopoczucie po lekach okropne. Ciagle bym spala, do tego mała daje niezle popalić a moj ma popoludniowki, wiec jestesmy same. Dobrze, ze chociaż ma mi ja kto odebrac z przedszkola, bo ja nie była bym w stanie, a jedna dziewczynka z jej grupy mieszka tuz obok na naszym osiedlu, wiec jej mama mi ją odbiera bez problemu. Boje sie juz za kółko wsiadac przez ta ospalosc po tych tabsach.
Byle by sie ten tydzien jak najszybciej skonczyl, bo pozniej juz moj popoludniami bedzie w domu to bede mogła spać do woli. A i jeszcze chyba mi sie zgaga na sam koniec przyplacze :/ juz czuje takie lekkie pieczenie z żołądka do przelyku.

A kiedy będziesz mogła zmniejszyć te dawki? Kiedy kontrola?
Taka senność to też nic dobrego, współczuję [emoji53]

Mi przeziębienie chyba przechodzi:)
Polecam zestaw pelavo dla dzieci syropek
Wit c lewoskretna 1000 2xdziennie
Wit D 1000
Apap
Rutinoscorbin
I litry herbaty z miodem cytryna i imbirem
Naprawde żyje;))
Dziś nawet poszlam na paznokcie zrobiłam hybrydke w granacie:) nasrepnym razem zrobie jakieś jasne. Co by sie nie czepiali. Za tydzień ide na pedicure 19 umówilam sie do fryzjera;) kolorek i cięcie odpicuje sie na porodówke;) a od 1 listopada bede czekać na godzine zero hihi w tedy bede biegac z synem za pilka co by szybciej sie wykluc bo tym razem sexem sobie nie pomoge hihi
W niedziele malowanie a w kolejny week złożę kołyske i poustawiam już wszystko jak należy.
Dziś przyszedł laktator i poduszka poporodowa:) to moje ostatnie zakupy były
Laktator mam z NUK - luna elektryczny zobaczymy jak sie sprawdzi cieszę sie ze juz to mam . zastanawiam sie czy pakowac do walizki ale chyba go umyje i butelki i wyparze i zostawie w szafce w domu w razie co mi mama przyniesie. Ale poduszka to mój must have . uratowala mi dupe po pierwszym porodzie;) hihi szczegolnie jak trzeba bylo usiasc na krześle;) w czwartek musze zrobic badania w lab. A w poniedziałek mam wizyte u mojej gin oczywiscie bez usg:( mam nadzieje ze dostane skierowanie na usg;) ale jestem ciekawa jak bedzie wyglądać moj dzidziuś
Tez coraz bardziej mnie ciekawi jak mój synek wyglada [emoji848] szczególnie po porodzie springflower jakoś sobie bardziej uświadomiłam, że w srodku już taki ukształtowany bobas siedzi... I czeka na wyjście, i podkopuje, i sobie odlicza czas kiedy zobaczy mamę z drugiej strony [emoji8][emoji7]

Ja bezinfekcyjna pierwsza ciąża, i ta jak na razie tez. Ale ja dwa razy w życiu miałam moze [emoji848] chyba złego diabli nie biorą...
Nawet w Egipcie jak byłam - jako jedyna wśród rodziny i znajomych nie miałam Tutenchamona [emoji85]a zdarzylo mi sie połknąć ichnią wodę przy myciu zębów i oblizywałam palce po winogronach czy deserach- bo sie zapomniałam [emoji28] także bakterie mnie nie lubią po prostu [emoji85]

Wiesz, myśle jak Mama Zuzi i Antosia. Czasami ustala sie daty bo tak nam akurat pasuje pod dziecko, a ty moze akurat urodzisz 2tygodnie i będziecie mogli pójść, albo i tak nie pójdziecie, bo jak to pięknie koleżanka napisała [emoji23]- choćby skaly sraly to się nie da.
Chyba, że dobrze żyjecie ze sobą to możesz zażartować, że nie wiesz czy będziecie... bo masz podobny termin porodu... może im to wylecialo z głowy?

Ja tez dzisiaj jak młoda bogini [emoji23] bez skurczy i biegunki, normalnie dzień rewelka [emoji5][emoji106]

Haha zazdroszczę [emoji23]
Pamietam jak moja siostra czasami przyjeżdżała w odwiedziny albo ja do niej, a ona mówiła - Dzisiaj Mati nie w humorze, bo nie wyspał się na drzemce. Tylko półtora godziny spał [emoji33]
Myślałam, że ją uduszę [emoji23][emoji85][emoji23][emoji85]
Teraz siostra twierdzi, że się doczekam [emoji106]

A kiedy będziesz mogła zmniejszyć te dawki? Kiedy kontrola?
Taka senność to też nic dobrego, współczuję [emoji53]

Tez coraz bardziej mnie ciekawi jak mój synek wyglada [emoji848] szczególnie po porodzie springflower jakoś sobie bardziej uświadomiłam, że w srodku już taki ukształtowany bobas siedzi... I czeka na wyjście, i podkopuje, i sobie odlicza czas kiedy zobaczy mamę z drugiej strony [emoji8][emoji7]
Nie wiem czy mi będzie w ogóle chciał zmniejszyć, czy nie będzie się bał, że znowu coś skoczy. Kontrole u swojego ginekologa mam za tydzień. Jak nie będzie wyjscia to sie jakos przemecze ten miesiac, ale to bedzie chyba ciezki czas.

Dziewczyny. Rozstępy przy odbycie. Zauważyła któraś z Was u siebie? Bo ja właśnie odkryłam i jestem zdziwiona skąd się tam wzięły...

żebym to ja wiedziała jak mój wygląda..ale tego dowiem się po porodzie bo na razie ciężko mi się obkrecic a co dopiero tam lukac
:-D więc powiedz kochana jak ty to dostrzegłas?????

Wydaje mi się, że większe i w kształcie zamykającej się litery C są wygodniejsze, łatwiej zmienić pozycję do karmienia np. z boku. I mam wrażenie, że obszerniejsze dają jakieś takie większe poczucie bezpieczeństwa :)

Ja tak zwlekam z zakupem biustonoszy do karmienia żeby nie okazało się za miesiąc, że kupiłam za małe. Może już teraz nieco zawyżę rozmiar przy zakupie, sama nie wiem...

Kupujecie też biustonosze do spania? Np. Medela - Bravado.

Teraz rozmiar stanika zmienił mi się o 1 rozmiar, a ostatnio na szkole rodzenia położna powiedziała, że po porodzie rozmiar może zwiększyć się nawet o 2 rozmiary także chyba najlepiej zainwestwoać w dobry, bezszwowy stanik. Obecnie mam 3 sportowe, ale teraz też przymierzam się do zakupu Medela Bravado, aby później już nie martwić się dodatkowo, tylko zająć się maluszkiem :)
Najważniejsze dla mnie to aby stanik był bezszwowy, aby nic mi się nie wrzynało w ciało.

reklama
I jak ci przestają podawać leki to znowu masz skurcze i co? Znowu kroplówka? Czyli cały czas jesteś pod kroplówka w sumie? [emoji53]

Myśle, że gdybym panikowała to wczoraj już po tych skurczach z bólem i biegunkach już bym do szpitala jechała. Ja właśnie zakładam ze to nic takiego, ale o ile łatwiej by mi było gdybym tego nie miała jak w 1.ciàży[emoji85]
Ja nie nowie o analizowaniu czy wkręcaniu sobie, ja po prostu chciałabym nie mieć ani tych wczorajszych skurczy przez godzinę, ani tych biegunek czy czego tam jeszcze...
Dlatego chce 37 tydzień [emoji5][emoji106]spokoj duszy [emoji28]
A dzisiaj np.jest ok i luz blues [emoji16]zobaczę wieczorem [emoji847]
Poza tym u mnie zaczęło sie teraz takie cos. W skończonym 34, a zaraz 35 tydzień - to już chyba bliżej jak dalej.. wcześniej w ogole nie narzekałam. Moze L4 mi nie służy [emoji53][emoji28]

Kochany maz [emoji847][emoji16]

Generalnie większość czasu mam kroplówkę - miałam kilka, później wczoraj o 8 odpięli mi po 23h, ale o 11 już miałam nową do 24... i na razie nie mam.
Mi chyba też L-4 nie służy...

Do góry