reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Tydzień temu zwiększył mi dawkę 3x1 luteiny 100. Teraz jestem w 34 tc+0 więc może za tydzień na wizycie też powie, żebym odstawiła??Nie wiem. A Ty w jaki sposób odstawiasz? Od razu przestajesz czy stopniowo zmniejszasz dawkę?
Podobno jak się odstawi lutkę to wtedy szybko zaczyna się akcja porodowa, ale to pewnie wszystko zależy od organizmu kobiety-jak wszystko
Ogólnie jak byłam w szpitalu to mi zmienili z podania dopochwowego na podjęzykowe i brałam 2x dziennie po 2tabletki.
Ostatnie 4 dni brałam 2x po jednej tabletce i od dzisiaj biorę 1tabletke dziennie. Jeszcze mi zostało na 3dni.
Mam nadzieje, że tak szybko ta akcja się u mnie nie zacznie... Niech jeszcze posiedzi ze 2tyg minimum, albo chociaz do czasu jak ściągną mi pessar. I najlepiej, żeby jeszcze do tego czasu się odwróciła w końcu główką do dołu...

reklama
A twoja córeczka jeszcze ma drzemki w dzień? Ile ma lat, przypomnij?
Mój ancymon jakoś półtora roku miał jak zadecydował, że koniec ze spaniem w dzień [emoji33][emoji28][emoji23]pózniej tylko sporadycznie... jestem ciekawa jaki drugi będzie... chyba śpioch [emoji848][emoji16]

Ja nie wiem czy większy czy mniejszy, ale właśnie w pierwszej ciazy bardzo mnie swedzial brzuch, choć rozstępu żadnego nie miałam, ale widocznie tak rósł.. teraz zaś prawie w ogole mnie nie swędzi... naprawdę każda ciąża inna [emoji16]

Moja starsza dwa miesiące temu skończyła dwa lata. Nie śpi już w dzień, ale dziś wstała bardzo wcześnie jak na nią, a wczoraj późno poszła spać, więc stwierdziłam, że pewnie zechce spać. No i tak było. Tyle, że ona chodzi koło 22 spać i koło 10 rano wstaje. Wolałabym żeby chodziła wcześniej spać i wcześniej wstawała, koło 8.

A jeśli chodzi o brzuch to mnie nie swędzi tylko piecze, najgorzej pod biustem. Tylko nie jest w ogóle zaczerwieniona skóra ani nic, nie wiem dlaczego to tak czuje. W poprzedniej ciąży piekło mnie pod biustem, no ale wtedy było lato, więc myślałam że mnie to ominie teraz.

Dziewczyny wyszły mi takie wyniki z krwi, co to może oznaczać?

Morfologia krwi Leukocyty 11,3 tys/µl 4,3 - 10,0

W sensie norma do 10, a ja mam 11,3.

Ostatnia edycja:
@Ewela2805 bo tak czytam, że ładnie posprzątane i zakupy zrobione, i myślałam, że Was jakimś cudem już wypuścili ;) dobry mąż tak btw :tak: trzymajcie się!

@azamamew ja mam całe życie leukocyty poniżej normy, teraz w normie, więc to chyba normalne, że rosną w ciąży ;)

@Mama Zuzi i Antosia ja bym bardzo chciała, żeby odstawienie luteiny powodowało rozpoczęcie akcji u mnie :p niestety nasłuchałam się też i w sumie ginekolog też tak mówił, że po tych wszystkich luteinach i zapobiegaczach zdarza się często przenosić ciążę :-( :( więc jak piszesz, wszystko zależy od organizmu:tak:

Moja starsza dwa miesiące temu skończyła dwa lata. Nie śpi już w dzień, ale dziś wstała bardzo wcześnie jak na nią, a wczoraj późno poszła spać, więc stwierdziłam, że pewnie zechce spać. No i tak było. Tyle, że ona chodzi koło 22 spać i koło 10 rano wstaje. Wolałabym żeby chodziła wcześniej spać i wcześniej wstawała, koło 8.

A jeśli chodzi o brzuch to mnie nie swędzi tylko piecze, najgorzej pod biustem. Tylko nie jest w ogóle zaczerwieniona skóra ani nic, nie wiem dlaczego to tak czuje. W poprzedniej ciąży piekło mnie pod biustem, no ale wtedy było lato, więc myślałam że mnie to ominie teraz.

W ciąży fizjologicznie wzrasta ilość leukocytów, więc nawet do 14,5 tys jest norma. Nic nie martw, ja też za każdym razem mam wynik podwyższony wg norm laboratorium, lecz tam nie uwzględniają ciąży, więc jest wszystko ok [emoji6]

To i tak dobrze, że ci spi 12 godzin [emoji106][emoji5] mój 10 i nie chce więcej... pewnie z wiekiem zacznie mieć problemy ze wstawaniem [emoji23][emoji85]
A w ciąży norma leukocytów jest do 15 tysięcy [emoji5]

@Ewela2805 bo tak czytam, że ładnie posprzątane i zakupy zrobione, i myślałam, że Was jakimś cudem już wypuścili ;) dobry mąż tak btw :tak: trzymajcie się!

@azamamew ja mam całe życie leukocyty poniżej normy, teraz w normie, więc to chyba normalne, że rosną w ciąży ;)

@Mama Zuzi i Antosia ja bym bardzo chciała, żeby odstawienie luteiny powodowało rozpoczęcie akcji u mnie [emoji14] niestety nasłuchałam się też i w sumie ginekolog też tak mówił, że po tych wszystkich luteinach i zapobiegaczach zdarza się często przenosić ciążę :-( :( więc jak piszesz, wszystko zależy od organizmu:tak:
Ach nie niestety, nie wypuszczą napewno.. Ale on już dom przygotował na powrót [emoji4]
W ciąży fizjologicznie wzrasta ilość leukocytów, więc nawet do 14,5 tys jest norma. Nic nie martw, ja też za każdym razem mam wynik podwyższony wg norm laboratorium, lecz tam nie uwzględniają ciąży, więc jest wszystko ok [emoji6]
U mnie też dziś powiedzieli że się podwyższyły i na 3 dni mi Zitromax 500mg dali

@Mama Zuzi i Antosia ja bym bardzo chciała, żeby odstawienie luteiny powodowało rozpoczęcie akcji u mnie :p niestety nasłuchałam się też i w sumie ginekolog też tak mówił, że po tych wszystkich luteinach i zapobiegaczach zdarza się często przenosić ciążę :-( :( więc jak piszesz, wszystko zależy od organizmu:tak:

Właśnie tez słyszałam czy gdzieś czytałam [emoji848], że jak sie bierze luteinę w ciazy to pózniej rożnie z porodem, i można przenosić... Ale.... ile organizmów, tyle reakcji [emoji106]
Niemniej właśnie na forum zdarzają sie takie historie, o których Karolina pisała, ze dziewczyny leżały i brały leki, miały pozakładane pessary i po odstawieniu liczyły na szybka akcję.... i cisza [emoji33] także rożnie bywa. Niemniej uważam, że trzeba słuchać lekarza i robić wg zaleceń... bo co jeśli je się zlekceważy i urodzi dużo za dużo za wcześnie??[emoji33] także lepiej przenosić niż nie donosić nawet do 30 [emoji85]

reklama
Do góry