reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ech jestem po wizycie u gina. Dobrze nie jest :(
Główka małego jest już przy wyjściu, bardzo nisko, aż na usg ciężko było ja zbadać.
Do tego rozwarcie się pojawiło 1-2 cm i ciagle rośnie moje wielowodzie - jest już prawie 25 ( norma 18).
Wielowodzie prawodopodobnie od cukrzycy, powoduje skurcze i prowadzi do porodu przed czasem.

Miesiąca mi nie dają, 2 tygodnie to maks, a tak naprawdę w każdej chwili mogę jechać rodzic :( stresuje się teraz bardzo.

(32 tydzień z om, 33 z usg)
Kurcze żeby sobie minimum te dwa tygodnie posiedział to by było fajnie[emoji848] A nie pewniej czułabyś się w szpitalu? Duży chłopak jest, będzie dobrze [emoji170][emoji847]

reklama
Główka małego jest już przy wyjściu, bardzo nisko, aż na usg ciężko było ja zbadać.
Do tego rozwarcie się pojawiło 1-2 cm i ciagle rośnie moje wielowodzie - jest już prawie 25 ( norma 18).
Wielowodzie prawodopodobnie od cukrzycy, powoduje skurcze i prowadzi do porodu przed czasem.

Miesiąca mi nie dają, 2 tygodnie to maks, a tak naprawdę w każdej chwili mogę jechać rodzic :( stresuje się teraz bardzo.

U mnie też mam aie szykować szybciej. Wody mam ok ale młody główką napiera na wyjście czuć go przy badaniu ja drugi dzien ledwie sie poruszam tak boli.

Oby maluch wytrzymał w brzuszku jak najdłużej! Ja właśnie dokładnie tak czuję odkąd mała się odwróciła główka do dołu.
To czyli wszystko w porządku?
A w którym jesteś tygodniu i od kiedy masz takie uczucie ? (Tzn od kiedy mała się odwróciła główką do dołu?) [emoji4]

Któraś z mam jeszcze tak ma ?

@springflower
Podpowiedział lekarz w jaki sposób możesz przedłużyć czas w dwupaku?
Mam nadzieję, że dzieciątko jeszcze i kilka tygodni posiedzi w Twoim brzuszku!

No właśnie już nie bardzo da się coś zrobić. Dostałam dodatkowo Dupasthon. Dalej nospa, magnez. Ale jak mówiła lekarz to leczenie objawowe a nie przyczynowe.

Do szpitala mam jechać jak tylko będzie się coś działo. Kontrola za 2 tyg i jeśli wód przybyło to szpital na bank. Mam bliziutko do tego szpitala, co jest moim szczęściem( ma najwyższy stopień referencyjności w regionie), gdyby nie to, to pewnie już bym tam musiała być.

No i jutro mam diabetologa, liczę ze da mi insulinę, bo cukry mi się ciagle podwyższają i boje się cokolwiek zjeść żeby te wody nie rosły :(

@Ewela - o dziwo chyba czuje te główkę- jak kucam to mam takie opuchnięte krocze jakby. W sumie takie odczucie mam od jakiegoś czasu. Z doświadczenia - lepiej zgłoś to lekarzowi, lepiej niech Cię dwa razy przebada i nie daj się zbyc.

@majacyr - sterydy na płuca dostałam 2 tyg temu.

Dzięki za wsparcie dziewczyny. Mamy już mocnego kandydata do pierwszego dziecka wątku...:p

To czyli wszystko w porządku?
A w którym jesteś tygodniu i od kiedy masz takie uczucie ? (Tzn od kiedy mała się odwróciła główką do dołu?) [emoji4]

Któraś z mam jeszcze tak ma ?
Jestem w 34 tygodniu (33+6) i mam tak gdzieś od ponad 2 tygodni. Nie wiem czy to w porządku czy nie, bo ostatnie usg to było połówkowe. Mam też dodatkowo bol w kroczu jak trochę pochodzę, polożna stwierdziła tylko ze to główka naciska. Ostatnio jak byłam w szpitalu to badali położenie dziecka ręcznie i lekarka mówiła ze mała jest nisko, pytały jak często są skurcze, bo na ktg trochę się zapisało. Odpoczywam teraz dużo i mam nadzieje jeszcze wytrwać te 3 tygodnie conajmniej.

Mam nadzieję, że maluch jeszcze posiedzi w brzuszku jak najdłużej, ale na tym etapie ciąży poród nie jest jakimś dużym zagrożeniem, bardzo często takie maluchy już same sobie świetnie radzą, a lekarze napewno będą wiedzieć co robić.. nie martw się na zapas, kup jakieś ulubione ciacho, nałóż maseczka na twarz, włącz film lub serial i się odpręż :*
Edit. Ciacho zastąp owocami z niską ilością cukru :)

Spokojnie teraz odpoczywaj i nie stresuj się. Co ma być to będzie nic nie poradzimy. Sporo dziewczyn z listopadowych już urodziło i z dziećmi było ok.
Powiem szczerze że ja już bym chciała urodzić. Jakoś czekam na to kiedy w końcu moja niunie przytule

reklama
No właśnie już nie bardzo da się coś zrobić. Dostałam dodatkowo Dupasthon. Dalej nospa, magnez. Ale jak mówiła lekarz to leczenie objawowe a nie przyczynowe.

Do szpitala mam jechać jak tylko będzie się coś działo. Kontrola za 2 tyg i jeśli wód przybyło to szpital na bank. Mam bliziutko do tego szpitala, co jest moim szczęściem( ma najwyższy stopień referencyjności w regionie), gdyby nie to, to pewnie już bym tam musiała być.

No i jutro mam diabetologa, liczę ze da mi insulinę, bo cukry mi się ciagle podwyższają i boje się cokolwiek zjeść żeby te wody nie rosły :(

@Ewela - o dziwo chyba czuje te główkę- jak kucam to mam takie opuchnięte krocze jakby. W sumie takie odczucie mam od jakiegoś czasu. Z doświadczenia - lepiej zgłoś to lekarzowi, lepiej niech Cię dwa razy przebada i nie daj się zbyc.

@majacyr - sterydy na płuca dostałam 2 tyg temu.

Dzięki za wsparcie dziewczyny. Mamy już mocnego kandydata do pierwszego dziecka wątku...:p

Dziewczyny dobrze piszą, zrób co możesz, czyli nie denerwuj się i wypoczywaj, bierz leki. Może ta insulina pomoże. A dziecię przyjdzie na ten świat kiedy będzie miało ochotę.. dobrze, że i tak już wysoko jesteś w ciazy, zawsze to bezpieczniej [emoji5] trzymam kciuki za ciebie i twoje spieszące sie ma ten świat dzieciatko - niech sobie jeszcze posiedzi w ciepłym brzuszku [emoji106]

Nie mogę uwierzyć, że my się niedługo zaczniemy rozpakowywać [emoji86] dopiero pisałyśmy o testach, pierwszych usg, pierwszych zakupach...

Szok! Ja tez nie wtem jak to minęło... kiedy? [emoji33]

I szczerze to mam stresa przed dzisiejsza wizytą [emoji53] po tych wszystkich przebojach z forum ze skurczami, skracajacymi sie szyjkami, skokami ciśnienia i czym tam jeszcze to zaczynam za bardzo myślec co mój gin mi powie.... Mam nadzieję, że wizyta będzie książkowa i z synkiem wszystko w porządku..
Kto ze mną dzisiaj wizytuje?

Do góry