reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

@Azamazew ja mam 95 e lub f. Jak nie muszę to nie zakładam stanika czyli przez 3/4 czasu ale w lecie jak zaczęło mnie piec posypałam pod pudrem młodego baby dream i spokój.

@Naan34 super, że wszystko ok.
Ja ostatnio jakoś mało piję jak na mnie.
Muszę chyba też więcej pić.

A co do imion to ja bym chciała syna nazwać Mateusz Gerard. Mężowi Mateusz się podoba, ale nie wiem, czy się zgodzi na drugie imię.

reklama
A moge sie was dziewczyny zapytac jakie imiona wybralyscie?
Wiem, ze juz na pewno bylo, ale przekopac sie przez tyle stron jest dla mnie niemozliwe - w robocie jestem i az tak przeginac nie moge, zeby prawie 2 tyg strony czytac ;)
U nas poki co chyba Leo, ale nic na 100%, jestesmy w czarnej d.....ziurze :)
Mi sie podoba jeszcze Filip, Kuba i Igor, no ale stary wyraza sprzeciw :D
Leon[emoji170]

Ech jestem po wizycie u gina. Dobrze nie jest :(
Główka małego jest już przy wyjściu, bardzo nisko, aż na usg ciężko było ja zbadać.
Do tego rozwarcie się pojawiło 1-2 cm i ciagle rośnie moje wielowodzie - jest już prawie 25 ( norma 18).
Wielowodzie prawodopodobnie od cukrzycy, powoduje skurcze i prowadzi do porodu przed czasem.

Miesiąca mi nie dają, 2 tygodnie to maks, a tak naprawdę w każdej chwili mogę jechać rodzic :( stresuje się teraz bardzo.

(32 tydzień z om, 33 z usg)

@FiLi88 wiesz co wychodzi na to ze w Anglii zupelnie inaczej wyglada NHS niz w Szkocji! Mnie powiedziano, ze do 3go poronienia nie robia i nie zrobia nic.
Jestem caly czas na lekach od mojego gina z Polski. Wszystko jest u nas ok no i posprawdzalam sie prywatnie w Polsce, dlatego bylam dosc spokojna, ale tak- miesiac czasu na dodatkowe usg.
Tez biore zelazo, ale 3 x dziennie bo za kazdym razem mialam go za malo, ale dopiero ostatnio mi je zapisali.
Rozmawialam tsz z polozna nt. Skurczu lydek w nocy i mowie jej o magnesie, na co ona mi ze w ogole co za bzdura ze magnez na skurcze pomaga :D takze kurde ciesz sie, ze dobrze sie Toba zajmuja. Trzymam kciuki bardzo! :)

reklama
Ech jestem po wizycie u gina. Dobrze nie jest :(
Główka małego jest już przy wyjściu, bardzo nisko, aż na usg ciężko było ja zbadać.
Do tego rozwarcie się pojawiło 1-2 cm i ciagle rośnie moje wielowodzie - jest już prawie 25 ( norma 18).
Wielowodzie prawodopodobnie od cukrzycy, powoduje skurcze i prowadzi do porodu przed czasem.

Miesiąca mi nie dają, 2 tygodnie to maks, a tak naprawdę w każdej chwili mogę jechać rodzic :( stresuje się teraz bardzo.

(32 tydzień z om, 33 z usg)
I co na to lekarz?
Może w szpitalu byś miała dobrą opiekę?
A sterydy będziesz miała dawane?
Co powiedział lekarz?

Do góry