reklama
Ewela2805
Fanka BB :)
Hmm.. teraz to już sama nie wiem, powinnam do lekarza chyba przedzwonic bo ja byłam w sobotę, to mówił że mała główką w dole, ale mnie gdzieś od niedzieli boli i puchnie w tym miejscu, a lekarz co prawda nie sprawdzał mi ręcznie więc nie wiem co i jak.. jedynie to usg mi robił i mówi że mała już do dołu i nisko bo nawet te usg nisko robił.. I dał mi następne spotkanie za 3 zamiast za 4 tygodnie. Ja tak się obawiam bo on coś mało roztropny jest ostatnio mój lekarz, i umówiliśmy już poród w sobotę tylko bo ja chcę żeby on odbierał.Jestem w 34 tygodniu (33+6) i mam tak gdzieś od ponad 2 tygodni. Nie wiem czy to w porządku czy nie, bo ostatnie usg to było połówkowe. Mam też dodatkowo bol w kroczu jak trochę pochodzę, polożna stwierdziła tylko ze to główka naciska. Ostatnio jak byłam w szpitalu to badali położenie dziecka ręcznie i lekarka mówiła ze mała jest nisko, pytały jak często są skurcze, bo na ktg trochę się zapisało. Odpoczywam teraz dużo i mam nadzieje jeszcze wytrwać te 3 tygodnie conajmniej.
Magda.Scotland
Zaciekawiona BB
@Frosty
ja mam wizyte z polozna za tydzien i potem po kolejnych 2 tygodniach, czyli 36 tc - jesli wtedy maly nadal bedzie ulozony miednicowo, wg. jej recznego sprawdzenia to dostaje skierowanie na usg - jesli pozycja sie potwierdzi to konsultacja z lekarzem nt. mozliwego sposobu dostarczenia, tutaj juz mi powiedziano, ze pierworodka nie ma opcji porodu SN, wiec albo CC albo obrot zewnetrzny.
Takze zobaczymy zxa 3 tygodnie, a moze maly zrobi psikusa i obroci sie przed CC
ja mam wizyte z polozna za tydzien i potem po kolejnych 2 tygodniach, czyli 36 tc - jesli wtedy maly nadal bedzie ulozony miednicowo, wg. jej recznego sprawdzenia to dostaje skierowanie na usg - jesli pozycja sie potwierdzi to konsultacja z lekarzem nt. mozliwego sposobu dostarczenia, tutaj juz mi powiedziano, ze pierworodka nie ma opcji porodu SN, wiec albo CC albo obrot zewnetrzny.
Takze zobaczymy zxa 3 tygodnie, a moze maly zrobi psikusa i obroci sie przed CC
To jesteśmy w podobnej sytuacji, u mnie za niecałe 3 tygodnie okaże się co dalej. Super jakby się nasze maluszki odwróciły, zaoszczędziłoby to stresu [emoji4] W Pl też u pierworódki wchodzi w grę tylko cesarka. U mnie nie było mowy o obrocie zewnętrznym, to jest chyba spore ryzyko i się od tego odchodzi.
Ewela2805
Daj znać po wizycie, napewno wszystko w porzadku,trzymam kciuki! :-*Dziewczyny dobrze piszą, zrób co możesz, czyli nie denerwuj się i wypoczywaj, bierz leki. Może ta insulina pomoże. A dziecię przyjdzie na ten świat kiedy będzie miało ochotę.. dobrze, że i tak już wysoko jesteś w ciazy, zawsze to bezpieczniej [emoji5] trzymam kciuki za ciebie i twoje spieszące sie ma ten świat dzieciatko - niech sobie jeszcze posiedzi w ciepłym brzuszku [emoji106]
Szok! Ja tez nie wtem jak to minęło... kiedy? [emoji33]
I szczerze to mam stresa przed dzisiejsza wizytą [emoji53] po tych wszystkich przebojach z forum ze skurczami, skracajacymi sie szyjkami, skokami ciśnienia i czym tam jeszcze to zaczynam za bardzo myślec co mój gin mi powie.... Mam nadzieję, że wizyta będzie książkowa i z synkiem wszystko w porządku..
Kto ze mną dzisiaj wizytuje?
Ewela2805
Daj znać po [emoji4] I także trzymam kciuki :-*
Sasanka14
Nie wiem czy nadrobię.... Czytam.i czytam i końca nie widać. Więc chociaż napisze co u nas bo znów zanim doczytam to tydzień minie.
Wczoraj miałam.wizytę. Mały waży już ponad 2 kg. I niespodzianka- obrócił się! Ja tak czułam że on to kombinuje, uparciuch mój mały, w tamtym tygodniu tak się wiercil że wywiercil. Oczywiście nie zmienia to w naszym przypadku faktu o cc.
Do dziewczyn które boją się Cc a dzieci posladkowo- ja z córka miałam ta sama sytuację, położna proponowała mi jakieś akupunktury, obracania, ćwiczenia... Dziś wiemy że gdybym podjęła to ryzyko to mała by tego nie przeżyła... Bogu dzięki że się nie obróciła i miałam cc i Wy też podejdzie do tego tak że po prostu ma tak być tyle.... Nie dajcie się namówić na cudawianki.
Wracając do wizyty, tak ten mój mały uparciuch wczoraj pięknie na nas patrzył jakby chciał powiedzieć "i co mamo, zaskoczona?!" [emoji28] a lekarz tak próbował zrobić foto 3 d i niestety mu się nie udało i nawet 2 d tego pięknego ujęcia nie mam...
Ogólnie wszystko ok, kolejna wizyta 17.10 i poki co nic nie wskazuje na wczesniejsza akcje.
W pokoju dzieci dalej remont....kiedy to die skonczy [emoji85]
My na sesji rodzinno brzuszkowej byliśmy dwa tyg temu ale uprzedzala że na fotki z msc poczekamy.
Wczoraj miałam.wizytę. Mały waży już ponad 2 kg. I niespodzianka- obrócił się! Ja tak czułam że on to kombinuje, uparciuch mój mały, w tamtym tygodniu tak się wiercil że wywiercil. Oczywiście nie zmienia to w naszym przypadku faktu o cc.
Do dziewczyn które boją się Cc a dzieci posladkowo- ja z córka miałam ta sama sytuację, położna proponowała mi jakieś akupunktury, obracania, ćwiczenia... Dziś wiemy że gdybym podjęła to ryzyko to mała by tego nie przeżyła... Bogu dzięki że się nie obróciła i miałam cc i Wy też podejdzie do tego tak że po prostu ma tak być tyle.... Nie dajcie się namówić na cudawianki.
Wracając do wizyty, tak ten mój mały uparciuch wczoraj pięknie na nas patrzył jakby chciał powiedzieć "i co mamo, zaskoczona?!" [emoji28] a lekarz tak próbował zrobić foto 3 d i niestety mu się nie udało i nawet 2 d tego pięknego ujęcia nie mam...
Ogólnie wszystko ok, kolejna wizyta 17.10 i poki co nic nie wskazuje na wczesniejsza akcje.
W pokoju dzieci dalej remont....kiedy to die skonczy [emoji85]
My na sesji rodzinno brzuszkowej byliśmy dwa tyg temu ale uprzedzala że na fotki z msc poczekamy.
Sasanka14
Jeszcze troszkę, oby jeszcze troszkę. Trzymamy kciuki!Ech jestem po wizycie u gina. Dobrze nie jest
Główka małego jest już przy wyjściu, bardzo nisko, aż na usg ciężko było ja zbadać.
Do tego rozwarcie się pojawiło 1-2 cm i ciagle rośnie moje wielowodzie - jest już prawie 25 ( norma 18).
Wielowodzie prawodopodobnie od cukrzycy, powoduje skurcze i prowadzi do porodu przed czasem.
Miesiąca mi nie dają, 2 tygodnie to maks, a tak naprawdę w każdej chwili mogę jechać rodzic stresuje się teraz bardzo.
(32 tydzień z om, 33 z usg)
reklama
Góraleczka89
Laski trzymam kciuki za Wasze wizyty [emoji4] będzie dobrze, dzielnie się trzymamy i nogi zaciskamy, a dzieciaczki grzecznie się obracją[emoji39]
Ja nie wiem jak ten mój się ułożył, aczkolwiek nie mam takiego uczucia napierajacej główki o którym piszecie ale za to mam wrażenie deptania po żołądku [emoji848] z tego co się macam to czuję że mam macice jeszcze sporo ponad pepkiem
Ja nie wiem jak ten mój się ułożył, aczkolwiek nie mam takiego uczucia napierajacej główki o którym piszecie ale za to mam wrażenie deptania po żołądku [emoji848] z tego co się macam to czuję że mam macice jeszcze sporo ponad pepkiem