Mam taki puls juz jakis czas. Moj lekarz nic nie mowi na niego. Po prostu nasze serducha pracują za dwoje teraz i sa bardziej obciazoneMa któraś z Was wysoki puls? Ciśnienie w porządku, ale było mi trochę tak jakby słabo, zmierzyłam ciśnienie i puls miałam 104, potem 103, 96, 97. To ostatnie to już po tym jak leżałam. Niby nie dużo, ale czy nie jest to niepokojący wynik?
reklama
Ma któraś z Was wysoki puls? Ciśnienie w porządku, ale było mi trochę tak jakby słabo, zmierzyłam ciśnienie i puls miałam 104, potem 103, 96, 97. To ostatnie to już po tym jak leżałam. Niby nie dużo, ale czy nie jest to niepokojący wynik?
Wysoki puls w ciąży jest normalny - wyniki w granicy 100 nie są powodem do niepokoju, tak mi powiedział lekarz; fizjologicznie zwiększa się przepływ krwi. Natomiast trzeba zwrócić uwagę na wysokie ciśnienie, bo to może być groźne. Gdyby puls powyżej 100 utrzymywał się przez kilka dni, również należy skontaktować się z lekarzem.
Ja mimo zwykle niskiego ciśnienia (ok. 100/80), teraz w ciąży puls mam zawsze ok. 90 i nierzadko powyżej 100
Tyna_88
Fanka BB :)
Moja dzidzia też nadgoniła wg dzisiejszego usg 1600g, a gin obstawiał 1300/1400. Tylko, że jej mamie też się teraz pokaźnie przybrało- 3,5kg przez 4 tygodnie mówił, że będę miała już tylko 1 wizytę za 4 tyg, a potem już szpital na cc. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i nie będę się musiała stresować, że nie mam tych wizyt częściej
Ja dzisiaj byłam słaba i mierzyłam ciśnienie - 100/60, a puls 100, 101, 96, czyli podobnyMa któraś z Was wysoki puls? Ciśnienie w porządku, ale było mi trochę tak jakby słabo, zmierzyłam ciśnienie i puls miałam 104, potem 103, 96, 97. To ostatnie to już po tym jak leżałam. Niby nie dużo, ale czy nie jest to niepokojący wynik?
Mirakulum
super..rośnie kluseczkaMoja dzidzia też nadgoniła wg dzisiejszego usg 1600g, a gin obstawiał 1300/1400. Tylko, że jej mamie też się teraz pokaźnie przybrało- 3,5kg przez 4 tygodnie mówił, że będę miała już tylko 1 wizytę za 4 tyg, a potem już szpital na cc. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i nie będę się musiała stresować, że nie mam tych wizyt częściej
Ja dzisiaj byłam słaba i mierzyłam ciśnienie - 100/60, a puls 100, 101, 96, czyli podobny
ja przez to większe pompowanie krwi to jestem cała w widocznych zylach oO
jutro sprawdzę puls i zobaczE jaki mam
Weronika00
No ja niby wiedziałam, że mamy więcej krwi do przepompowania, ale wcześniej aż takiego pulsu nie miałam, więc się wystraszyłam troszkę
No, ale skoro to normalne to się nie denerwuję
No, ale skoro to normalne to się nie denerwuję
Mama Zuzi i Antosia
Ewela to ty jesteś bardzo szczuplutka. Kalkulatorem się nie przejmuj, jeżeli racjonalnie się odzywiasz, nie głodzisz się, lekarz potwierdza zdrowe dziecko, więc wszystko jest ok[emoji6]Wpisalam tylko wagę sprzed ciąży 54kg i wzrost aktualny 180cm i który tydzień i to mi wyskoczyło..
Teraz 57 wazylam ponad 3 tygodnie temu, idę na wizytę w sobotę, ale zawsze mówił że wszystko prawidłowo, a to że chuda jestem to zawsze byłam i tyje w ciąży, nie chudne, a malutka rozwija się prawidłowo więc chyba nie ma problemu ale dla pewności i spokoju się go spytam czy napewno.. przy ostatnej wizycie miała 1.100kg i 34cm [emoji4] Teraz zobaczymy w sobotę [emoji4]
Jedne tyja mniej drugie więcej, tak już jest. Ważne żeby dieta była zbilansowana.
Kolejna ciężka noc za mną. Niby spałam, ale tak czuwając. No i oczywiście się rozpuszczałam, bo tak mi gorąco było. Okno całą noc otwarte, praktycznie bez kołdry i gorąco. Gdzie ja zawsze byłam cała w kołdrę owinięte...ohhh te hormony
reklama
FiLi88
Dzień Dobry wszystkim i miłego dnia :-* Ja jestem padnieta po tej nocce.. i lecę się szykować bo na 9ą mam badanie glukozy [emoji4] Mam nadzieje ze wysiedze..
Powodzenia na drineczku. Jesli nie masz wygodnych krzesel w labie to podusie pod dupecze sobie wez i jakies czytadlo
Ewela to ty jesteś bardzo szczuplutka. Kalkulatorem się nie przejmuj, jeżeli racjonalnie się odzywiasz, nie głodzisz się, lekarz potwierdza zdrowe dziecko, więc wszystko jest ok[emoji6]
Jedne tyja mniej drugie więcej, tak już jest. Ważne żeby dieta była zbilansowana.
Kolejna ciężka noc za mną. Niby spałam, ale tak czuwając. No i oczywiście się rozpuszczałam, bo tak mi gorąco było. Okno całą noc otwarte, praktycznie bez kołdry i gorąco. Gdzie ja zawsze byłam cała w kołdrę owinięte...ohhh te hormony
U mnie tez nocka na czuwaniu. Gleboki sen moze przez 3h. Jakas taka jestem niespokojna i mlody mi sie wczoraj przekrecil. Lezy teraz w wzdluz brzucha, a nie glowa w dol, wiec jak leze na lewym boki to mam wrazenie ze go zgniatam. Ty z goraca spac nie mozesz, a u nas mimo ze deszcz od wczoraj i chlodno jest, to jakos takos ciezko sie oddychalo i wrocil syndrom rozbieganuch nog, a taaaaaaak strasznie tego nie lubie.
No nic, jeszcze troszke wytrzymamy, ale pomarudzic mozna.
Milego dzionka, Mamusie.
Zbieram sie do pracki