reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

haha to u mnie na odwrót...wszyscy myślą że poród tuż tuż oO tuuuuuuzzz tuzz hehehe :p I jak mi ma być lekko haha

a czemu młody miał jakieś kropelki?? co się stało ??

Atropiną mu kropilam, żeby sprawdzić czy nie ma wady wzroku. Paskudztwo to jest [emoji53]ale jak trzeba to trzeba, lepiej wykryć takie rzeczy za młodu niż pózniej bujać się z wiekszą wadą...
Mi tak komentowali, że mam duży brzuch tak w 6miesiacu, chyba szybciej wyskoczył, teraz w 8 twierdzą, że jednak mały [emoji33]tak mi powiedziała, we wtorek pani od ćwiczeń młodego i kolega siostry, który mnie widział w kinie. Wszyscy myśleli, że rodzę pózniej... A może byli mili[emoji16][emoji848][emoji4]
A ty zgrabna laska jesteś, tylko brzuszek masz! Jakbym teraz 3kg nosiła pod sercem to chyba jak hipcio bym wyglądała [emoji85][emoji33][emoji23] ja mam małe dzieciatko w porównaniu do ciebie [emoji5] zobaczę ile wazy we wtorek [emoji106]ale pewnie gora 2kg coś Haha [emoji23]

reklama
Teksty "ty jeszcze nie urodziłaś" "jeszcze się toczysz" "boże jaki ty masz wielki brzuch" itd już mi bokiem wychodzą, serio!

Twój Leoś przecież tez duży jest w brzuszku! [emoji5] gonisz naszą Karolinę[emoji28][emoji16] teraz nie miałaś usg?
A takie teksty to chamówa.. gdyby to jeszcze było współczucie i zrozumienie dla tego co musisz przechodzić i czuć to ok.. a większość to pewnie złośliwość? [emoji53]

Twój Leoś przecież tez duży jest w brzuszku! [emoji5] gonisz naszą Karolinę[emoji28][emoji16] teraz nie miałaś usg?
A takie teksty to chamówa.. gdyby to jeszcze było współczucie i zrozumienie dla tego co musisz przechodzić i czuć to ok.. a większość to pewnie złośliwość? [emoji53]
Wiesz co, nie wyczuwam złośliwości w ustach tych osob, które tak mówią ale nie mniej jednak do miłych to nie należy :/
Nie miałam USG i nie wiem nawet czy jeszcze przed porodem będę miała [emoji14]

Dzień dobry [emoji16]
Ewelina, powodzenia na glukozie [emoji4]
Dita po Tobie nie widać żebyś była tsk wysoko w ciąży to nie ma co się ludziom dziwić [emoji16]
Co do przejazdów kolejowych, oznaczone są pytanie czy ludzie zwracają uwagę na oznaczenia [emoji15] ale tragedia straszna [emoji17]
Maju jak swędzenie ustępuje?

A ja znowu mam napady gorąca...no normalnie menopauza jak nic hehehe
Najpierw złapał mnie skurcz (brzuch twardy i bolesny) a za chwilę czułam jak mnie zalewa gorąco, ohhh jakie to było nieprzyjemne.

Jeżeli chodzi o komentarze ludzi odnośnie naszego wyglądu, to oni po prostu klepią co im ślina na język przyniesie. Nie wiedzą/nie pamiętają, że mamy inne podejście do naszego wyglądu i stanu, szczególnie przez hormony w nas buzujące. Wydaje mi się, że trzeba to po prostu olać :)

@Dita to fajnie sobie u okulisty pogadałaś.
Ja się ledwo tocze, chyba znów mi 3kg wpadło a ludzie do mnie, ale Ty masz mały brzuch i ryczeć mi się chce, bo i gin mówi, że mały jest drobny i mały i spadł z 50 centyla.
Ale jak mi słabo w sklepie i idę bliżej kasy to: gdzie się pchasz grubasie?!
Albo lekarka: Pani się spasła!
Wiesz z jednej strony to się cieszę, że nie wychodzę z domu i nie słucham.
Bo i bez tego w stresie żyje.

@Paulianna89 dzięki, że pytasz. Chyba idzie ku dobremu, bo w nocy się nie drapałam przez sen, strupki mi odpadły w 3/4 i nie jest wszystko tak czerwone.
Powoli blednie i troszkę mniej swędzi.
Za to mam schiza bo młodego mniej czuję tzn ja od środka czuję ale brzuch nie skacze przy tym i przez skórę nie czuję.
Młody plecami jest ułożony więc może to ma wpływ, że czuję go od środka.
Ciągle mam z tyłu głowy, że smaruję ten steryd i jak to na młodego wpływa, choć i dermatolog starała się dobrać bezpieczny lek i gin pozwolił.

Wczoraj mąż przyniósł ciuszki po dzieciach i mam problem, bo kilka na zgięciu lub na kołnierzyku tak żółto brązowo zabarwione(leżały 12 lat w pudle) i czym to wywabić?
Da radę to odprać?

Mąż mnie pogania z przygotowaniami, a ja nie mogę się zmobilizować.
Fakt, że już w pokoju 5 siat ciuszków i 2 pudła.
Wczoraj posegregowałam i te 74-80 odłożyłam do pudła, bo teraz w komodzie do 68 będę układać.
Ten mi mówi, żebym te siaty do komody wsadziła, bo go wkurza.
Tyle, że komoda wyszorowana przez dziewczynki i potem od nowa bym musiała myć.
Mówię mu, że trzeba ciuszki uprać i uprasować.
To upierz!

Ech...
On mnie nie rozumie.
Sorki, że tak długo ale musiałam się wygadać.

Wiesz co, nie wyczuwam złośliwości w ustach tych osob, które tak mówią ale nie mniej jednak do miłych to nie należy :/
Nie miałam USG i nie wiem nawet czy jeszcze przed porodem będę miała [emoji14]
Ja już na pewno nie będę miała u swojego lekarza. Chyba, że po 40tyg jeszcze nie urodze, wtedy chyba jeszcze sie robi jakies dodatkowe :D

reklama
@Dita to fajnie sobie u okulisty pogadałaś.
Ja się ledwo tocze, chyba znów mi 3kg wpadło a ludzie do mnie, ale Ty masz mały brzuch i ryczeć mi się chce, bo i gin mówi, że mały jest drobny i mały i spadł z 50 centyla.
Ale jak mi słabo w sklepie i idę bliżej kasy to: gdzie się pchasz grubasie?!
Albo lekarka: Pani się spasła!
Wiesz z jednej strony to się cieszę, że nie wychodzę z domu i nie słucham.
Bo i bez tego w stresie żyje.

@Paulianna89 dzięki, że pytasz. Chyba idzie ku dobremu, bo w nocy się nie drapałam przez sen, strupki mi odpadły w 3/4 i nie jest wszystko tak czerwone.
Powoli blednie i troszkę mniej swędzi.
Za to mam schiza bo młodego mniej czuję tzn ja od środka czuję ale brzuch nie skacze przy tym i przez skórę nie czuję.
Młody plecami jest ułożony więc może to ma wpływ, że czuję go od środka.
Ciągle mam z tyłu głowy, że smaruję ten steryd i jak to na młodego wpływa, choć i dermatolog starała się dobrać bezpieczny lek i gin pozwolił.

Wczoraj mąż przyniósł ciuszki po dzieciach i mam problem, bo kilka na zgięciu lub na kołnierzyku tak żółto brązowo zabarwione(leżały 12 lat w pudle) i czym to wywabić?
Da radę to odprać?

Mąż mnie pogania z przygotowaniami, a ja nie mogę się zmobilizować.
Fakt, że już w pokoju 5 siat ciuszków i 2 pudła.
Wczoraj posegregowałam i te 74-80 odłożyłam do pudła, bo teraz w komodzie do 68 będę układać.
Ten mi mówi, żebym te siaty do komody wsadziła, bo go wkurza.
Tyle, że komoda wyszorowana przez dziewczynki i potem od nowa bym musiała myć.
Mówię mu, że trzeba ciuszki uprać i uprasować.
To upierz!

Ech...
On mnie nie rozumie.
Sorki, że tak długo ale musiałam się wygadać.

Dobrze, ze przechodzi ci to swędzenie, czyli leki dobrze dobrane. A mąż nie może uprac i uprasowac? To nie jest jakieś mega wymagające zadanie, a jak mu się gdzieś nie doprasuje to też żadna tragedia przeciez:) korona mu z głowy nie spadnie.
Kciuki za krzywa:)
Dzięki za info w sprawie podkładów.

Do góry