reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

A próbowałaś może się wysmarować bepanthenem? Ostatnio też mnie swedzialo wszystko i nie wiem ale posmarowałam bepanthenem, przemeczylam się i nie drapalam i jak rano wstałam to jak ręką odjął.. [emoji4] Może spróbuj, nie mówię że pomoże na 100% bo nie wiem czy to to samo u Ciebie ale spróbuj [emoji4]
Nie próbowałam bepanthenu.
Mąż to mnie ochrzania żebym już nie kombinowała, bo mogę sobie pogorszyć.
Tylko, że jakby jego tak swędziało to byłby obłożnie chory.
Może spróbuję na razie w 1 miejscu, bo u mnie to obie ręce, uda, plecy i trochę brzucha.
Od drapania porobiły się krosty i strupy.
Wygląda to jak rumień, pokrzywka.
A i na twarzy mam pół policzka.
Na twarzy smaruje fenistilem i lekka ulga jest, ale muszę się pilnować, żeby nie drapać.
Sorki, że dziś tak marudzę ale nawet zyrtec nie przynosi ulgi.

@mayfly nie brałam hydroxyzyny, bo już po zyrtecu śpię i śpię.
Nie chce się zamulać.
Do mycia baby dream albo bambino mydło używam.
Zrezygnowałam z olejowania ciała, bo myślałam, że to od tego.

reklama
Może spróbuję na razie w 1 miejscu, bo u mnie to obie ręce, uda, plecy i trochę brzucha.
Na twarzy smaruje fenistilem i lekka ulga jest, ale muszę się pilnować, żeby nie drapać.

Nie chce się zamulać.
Nie używaj oliwy, bo to ma się zagoic (wysuszyc jak masz te strupy) i ukoić.. Spróbuj Bepanthenem w jednym miejscu właśnie, może akurat pomoże jak u mnie, mam taką nadzieję bo to przerąbane jest [emoji17] Daj znać czy pomogło :-*

Witajcie dziewczyny, u nas od rana pada deszcz, więc siedzę z córką w domu, jutro rano wpada teść a potem mąż pojedzie z córką do teściowej i zostanie tam na noc. Trochę się stresuje, bo córka w samochodzie jest nieznośna, a jeszcze ma chorobę lokomocyjną, coś oczywiście jej podam, ale obawiam się, to jednak godzinna podróż. Dziś chyba czeka mnie sprzątanie mieszkania, nie mogę się już doczekać wizyty we wtorek.
Powiem szczerze podziwiam dziewczyny, które leżą całą ciążę. U nas to byłoby po prostu niewykonalne, jak wiosną byliśmy wszyscy chorzy to córka siedziała cały czas w łóżeczku, bo nie miał nam kto pomóc. To samo z przeprowadzką było. Co było, to nieważne.

W końcu brzuch mnie zaczął swędzieć jak zaczęłam drapać to młodego obudziłam i mi się wypinał wkurzony chyba.
Już mi się płakać chciało.
Idę zaraz się wykąpać bo znów mnie zaczyna swędzieć.
Jejku niech już będzie wtorek i ta wizyta u dermatologa, bo ani puder w płynie nie daje rady, ani natłuszczanie lipikarem.
Może się wykapię w emolium?
Laski ile trzeba na wannę tej mąki ziemniaczanej? Może w tym bym poleżała.
Już sama nie wiem
Moja znajoma tez bardzo sie drapala w ciazy. Ktos polecil jej by smarowala sie olejem kokosowym i ponoc jej pomoglo. Ja tez 2 razy dziennie sie nim smaruje i nic mnie nie swedzi. Nie wiem czy jest to dzieki temu olejowi..

Melduje ze nie Poszłam do laboratorium bo zapomnialam i zrobilam siku [emoji23] pozatym obudzilam sie z takim ssaniem w żolądku, ze chyba bym tam zeszla z glodu [emoji85] pojde jutro ;p

Udana jesteś [emoji23][emoji85] ja na szczęście mam tak, że mnie głód nie łapie jak wstaję, tylko do godziny- nawet dwóch po[emoji106] także u mnie nie ma problemu... No ale rozumiem, jak głód ściska to wszystko inne schodzi na dalszy plan [emoji502][emoji507][emoji514][emoji493] [emoji16]

Hejko
Właśnie pije kawe syna juz odstawilam do przedszkola. Wstawilam pralke i zmywarke zaraz ogarne sobie domek. Potem przychodzi kolega na strzyżenie [emoji4] to poplotkujemy.
U nas tez w nocy padalo bardzo teraz jest szaro buro i ponuro. Moje dziecie bardzo aktywne od 3 dni mam wrażenie że non stop jest w ruchu i w nocy też już druga noc kiedy sie budze regularnie miedzy 1 a 2 i miedzy 5 a 6 tak mialam w pierwszej ciazy i potem po porodzie synek o tych godzinach budzil sie na karmienie. Czuje presje czasu że to już naprawde niedługo
Ale beda jaja jak urodze po terminie haha
Haha też zaczynam tak myślec... czekam na ten skończony 37 tydzień a tu będzie cisza... i minie 38, i 39, a ja już podminowana Haha [emoji23][emoji23][emoji23] No nic, na to nie mamy wpływu [emoji16] najważniejsze tylko, żeby dzieciątka zdrowe były i my szybko te porody przeszły [emoji106]

czemu Masz tesnknic jak dopiero co zaczelas zwolnienie :-D:-D:-D

co do macicy ..słyszalam tez taka teorie ze im czesciej rozciagana tym predzej bedzie sie mialo te napinania twardniebia i moze byc ich wiecej ze wzgledu na to ze ciezej jej jest podjac swoja prace:ohahaha :rofl2:

ja wstalam dzis z dobrym samopoczuciem...jakbym brzuszka nie miala...ale juz mlody bombarduje .przeciaga sie dobre Pol h i juz czuje napiecie lekkie:sorry2: zwazylam sie i wyciaz to samo choc cm wskazuje 105cm :huh:

AAA I jak jak oddaje mocz rano to w nocy normalnie czesto siusiam... nie dalabym rady wstrzymywać !! nie ma sie to gdzie pomiescic

i decyzja padla u Nas na Orb z mathercare ..gondola plus siedzisko (ma fajny duzY spiwor cieplusi i nie yrzeba wyjmowac siedziska by zmuenic kierunek jazdy dziecka..robi sie to raczka)) a fotelik z maxi cosi i bazie musze dokupic...
...fotelik mi pozmienial plany ale w gruncie ten Wózek tez mi sie podoba...mozE 1.5 roku i wymianka na mniejsza bryke aby cos Miec bo i tak jestem zmotoryzowana

No jak... już ponad tydzień jestem na l4[emoji23][emoji23]
A wózek cool [emoji106] ważne, zebys była zadowolona i szczęśliwa [emoji16] jak już się decyzję podejmie to ulga jest, w końcu to ważna decyzja [emoji3]

@majacyr
Naprawdę ci współczuję, ale nie wiem jak pomóc.. nigdy nie miałam takiego problemu. Spróbuj jak dziewczyny radzą tego bephantenu może... [emoji53]

Nie chce się zamulać.
@majacyr kochana, marudź do woli i nie przepraszaj. Najważniejsze, żeby w końcu coś przyniosło Ci ulgę... trzymaj się :-*

Majacyr kurcze, pogubilam się a Ty robilas już alat i aspat ?? Mi mówili ze w badaniu wątroby sa najważniejsze kwasy żółciowe, sorki, bilirubina. Pokickalam.
Robiłam mam podwyższone i biorę 3x2 essentiale forte.
Kwasy też robiłam i te są w normie.
Czekam na wizytę u dermatologa jak na zbawienie.
Nie ma różnicy tam gdzie posmarowałam bepanthenem, nadal swędzi.
Zakrecilam się i zamiast 1 wapna wypiłam 2 pod rząd, bo nie byłam pewna czy wypiłam.
Kurde jaka ze mnie skleroza.
Maż mnie uświadomił że już jedno piłam jak wypiłam pół drugiego.

@Mama Zuzi i Antosia u nas też spadł deszcz. Tak fajnie szumiało, że spałam do 10ej.
O 7ej mnie córcia obudziła bo czy pranie z balkonu trzeba zdjąć.
Zdjęła, młody trochę pokopał a ja zasnełam o 8ej jeszcze.

@Igorowelove tak jak pisałam mocz wystarczy do badania sprzed 2 godzin a kilku ginekologów mówiło, że do większości badań w labo nie trzeba być na czczo.
Ale tak jak piszesz nic się nie stało. Jutro pójdziesz.

Ja choć się położyłam jak na mnie wcześnie 23cia to do 1ej w nocy nie mogłam zasnąć.
Już miałam ochotę komuś przypie...ć
No tak mnie swedziała skóra, że myślałam że oszaleje.
Położyłam się na plecy to plecy swędzą, na bok to boki i ręka i drapie i guzik z tego.
Coraz gorzej swędzi.
W końcu brzuch mnie zaczął swędzieć jak zaczęłam drapać to młodego obudziłam i mi się wypinał wkurzony chyba.
Już mi się płakać chciało.
Idę zaraz się wykąpać bo znów mnie zaczyna swędzieć.
Jejku niech już będzie wtorek i ta wizyta u dermatologa, bo ani puder w płynie nie daje rady, ani natłuszczanie lipikarem.
Może się wykapię w emolium?
Laski ile trzeba na wannę tej mąki ziemniaczanej? Może w tym bym poleżała.
Już sama nie wiem
Do tych prób wątrobowych chyba trzeba na czczo... Na morfologię idę po śniadaniu [emoji14] siusiam do kubeczka i idę na krew :)

reklama
Ale ładny wózek też bym chciala takie nowe cacko ale niestety finansowo bym tego nie ogarnęła

a co kochana kupujesz??
ja Cię naprawdę rozumiem ...z synkiem odkładaliśmy kaZdy grosz więc kupowało się aby taniej i się wychował cały i Zdrow..najważniejsze Kochana że pieniążki są a czas Ci pokaże że wszystko się ułoży i przychodzi czas że wszystko sobie człowiek odbija ..tym bardziej że jesteś poukładana osoba . zdrówko najważniejsze

Moja znajoma tez bardzo sie drapala w ciazy. Ktos polecil jej by smarowala sie olejem kokosowym i ponoc jej pomoglo. Ja tez 2 razy dziennie sie nim smaruje i nic mnie nie swedzi. Nie wiem czy jest to dzieki temu olejowi..
też.czasem używam tego kokosowego :)
Udana jesteś [emoji23][emoji85] ja na szczęście mam tak, że mnie głód nie łapie jak wstaję, tylko do godziny- nawet dwóch po[emoji106] także u mnie nie ma problemu... No ale rozumiem, jak głód ściska to wszystko inne schodzi na dalszy plan [emoji502][emoji507][emoji514][emoji493] [emoji16]

Haha też zaczynam tak myślec... czekam na ten skończony 37 tydzień a tu będzie cisza... i minie 38, i 39, a ja już podminowana Haha [emoji23][emoji23][emoji23] No nic, na to nie mamy wpływu [emoji16] najważniejsze tylko, żeby dzieciątka zdrowe były i my szybko te porody przeszły [emoji106]

No jak... już ponad tydzień jestem na l4[emoji23][emoji23]
A wózek cool [emoji106] ważne, zebys była zadowolona i szczęśliwa [emoji16] jak już się decyzję podejmie to ulga jest, w końcu to ważna decyzja [emoji3]

właśnie...mam już z głowy...i lżej bo ja byłam bardzo się zdecydowana a to męczy na dluzSza metę haha

Majacyr współczuję:( .. w końcu po wyprobowaniu wszystkiego...dobrych wynikow badan okaze się tak ze trzeba będzie to po prostu przetrwać .... jakos:o :sad:
ciekawe co dermatolog powie?

ja się dziś napracowałam w domu..zakupki i przegielam :baffled:..teraZ leżę i nawet nie mam siły wziasc się za obiad.....dobrze że jest coś z wczoraj... Mąż zje i jak wróci z siłowni to pomoże bo ja wymiekam:frown: ah wystarczy się dobrze poczuć by to zniweczyć zapominając się wrrrr

Do góry