reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

A co swędzi przy cholestazie? Mnie ostatnio tak swędzi, że najchętniej chodziłabym goła wysmarowana oliwką. Tyle, że głównie brzuch i piersi, więc raczej od rozciągniętej skóry. Wcześniej też swędziało, ale dużo łagodniej. Smaruję się kilka razy dziennie, ale ulga jest na chwilę. Denerwuje mnie to. Obyś miała dobre wyniki :)

Jak byłam w szpitalu to ordynator powiedział mi na wyjściu coś takiego "pani jest szczupła, więc u pani może się macica bardziej napinać". Może więc budowa ciała ma z tym coś wspólnego...
@Tyna_88 no ja właśnie bardziej z tych szczupłych.

reklama
Myślę, że to błąd pomiaru.. i cały czas miałaś taką.. Będzie dobrze i musisz w to wierzyć! [emoji5] naprawdę jest sporo historii kobiet, co miały skrócone szyjki, oszczędzały sie, miały założone ten pessar, a jak go w końcu ściągały to były pewne, że zaraz zaczną rodzic... i nic [emoji28] chodziły tak do terminu albo i pare dni po[emoji106] także trzymam kciuki xs twoja szyjkę!!!

Hmm... szczupła to już nie jestem [emoji23] ale przed ciążą byłam... i fakt faktem te napinanie mam często i od dawna. Tylko u mnie niby nic sie nie dzieje z szyjką, a skurcze mam już dłuższe i czasami bolesne trochę... To moja druga ciąża i szczerze w pierwszej nie kojarzę tych twardnien, to znaczy pewnie miałam, ale dużo mniej i nawet nie zawracałam sobie nimi głowy, teraz są bardziej odczuwalne i jest ich więcej, a niby druga ciąża, wiec macica już była rozciągnięta [emoji58] normalnie zagadki panny Fisher[emoji23][emoji85]

Ja tez znam taką historie, ale tylko jedna. I byłam zdziwiona, bo właśnie ją w ogóle stopy i dłonie nie swędziały, ale niestety...[emoji853] ale nie pocieszylam cię co??[emoji85] jednak uważam, że u ciebie to nie to[emoji106][emoji16] jednak lepiej sprawdzić. Kiedy wyniki?

U nas tez dzisiaj pada od rana, czy raczej nocy. Ale to dobrze, bo taki suchy był wrzesień, że szok. Babie lato [emoji5]fajnie, ale susze są niedobre i niebezpieczne. Także niech pada nawet cały dzień i noc![emoji28]
Ja dzisiaj w planach odkurzanie w ślimaczym tempie Haha, podłogi i kurze. No i wejście do jaskini lwa, czyli syna- przejrzenie zabawek i oporządzenie póki go nie ma[emoji85]czego oczy nie widzą...[emoji51][emoji23]

A tak poza tym to nie tęsknie za pracą. I jestem w szoku. Ale może dlatego, że jeszcze nie zdążyłam się znudzić, bo jeszcze nie skończyłam przeorganizować domu Hahaha [emoji23] powoli, nikt mnie nie goni- to jest fajne [emoji106] No i czekam na te łóżeczko... tam mam mieć pod spodem organizery i tez różne rzeczy, których nie mogę rozplanować, bo go nie ma!!!!![emoji33] niby w tym tygodniu mieli już wysłać, moze przyjdzie dzisiaj [emoji16]

czemu Masz tesnknic jak dopiero co zaczelas zwolnienie :-D:-D:-D

co do macicy ..słyszalam tez taka teorie ze im czesciej rozciagana tym predzej bedzie sie mialo te napinania twardniebia i moze byc ich wiecej ze wzgledu na to ze ciezej jej jest podjac swoja prace:ohahaha :rofl2:

ja wstalam dzis z dobrym samopoczuciem...jakbym brzuszka nie miala...ale juz mlody bombarduje .przeciaga sie dobre Pol h i juz czuje napiecie lekkie:sorry2: zwazylam sie i wyciaz to samo choc cm wskazuje 105cm :huh:

AAA I jak jak oddaje mocz rano to w nocy normalnie czesto siusiam... nie dalabym rady wstrzymywać !! nie ma sie to gdzie pomiescic

i decyzja padla u Nas na Orb z mathercare ..gondola plus siedzisko (ma fajny duzY spiwor cieplusi i nie yrzeba wyjmowac siedziska by zmuenic kierunek jazdy dziecka..robi sie to raczka)) a fotelik z maxi cosi i bazie musze dokupic...
...fotelik mi pozmienial plany ale w gruncie ten Wózek tez mi sie podoba...mozE 1.5 roku i wymianka na mniejsza bryke aby cos Miec bo i tak jestem zmotoryzowana

Załączniki

• orb_review_in_text-294x399.jpg
    orb_review_in_text-294x399.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 130
czemu Masz tesnknic jak dopiero co zaczelas zwolnienie :-D:-D:-D

co do macicy ..słyszalam tez taka teorie ze im czesciej rozciagana tym predzej bedzie sie mialo te napinania twardniebia i moze byc ich wiecej ze wzgledu na to ze ciezej jej jest podjac swoja prace:ohahaha :rofl2:

ja wstalam dzis z dobrym samopoczuciem...jakbym brzuszka nie miala...ale juz mlody bombarduje .przeciaga sie dobre Pol h i juz czuje napiecie lekkie:sorry2: zwazylam sie i wyciaz to samo choc cm wskazuje 105cm :huh:

AAA I jak jak oddaje mocz rano to w nocy normalnie czesto siusiam... nie dalabym rady wstrzymywać !! nie ma sie to gdzie pomiescic

i decyzja padla u Nas na Orb z mathercare ..gondola plus siedzisko (ma fajny duzY spiwor cieplusi i nie yrzeba wyjmowac siedziska by zmuenic kierunek jazdy dziecka..robi sie to raczka)) a fotelik z maxi cosi i bazie musze dokupic...
...fotelik mi pozmienial plany ale w gruncie ten Wózek tez mi sie podoba...mozE 1.5 roku i wymianka na mniejsza bryke aby cos Miec bo i tak jestem zmotoryzowana

Ale ładny wózek też bym chciala takie nowe cacko ale niestety finansowo bym tego nie ogarnęła

@Kacprysiowo leżę ze względu na skracającą się szyjkę od 25 tc, luteina i te sprawy ;)

@Naan34 właśnie mam wrażenie, że na wszystko już się rzuciłam w sierpniu i przeczytałam wszystko, co mogłam, zdjęcia posegregowane, kołysanki też ogarnięte ;) chciałam namalować Zosi jakieś obrazki do pokoiku, ale jak już usiądę do malowania to mnie nie ma 3 h a na leżąco wygodnie się tego nie robi. Zaczęłam jeden ale nie mogłam wysiedzieć i czeka na dokończenie, wrzucę jak się uda ;)

@Dita_333, @majacyr myślę, że to hormony, dziś jest już lepiej ;) wreszcie mam wenę na spakowanie torby do szpitala na tip top. No i chyba naprawdę nie mam w tej ciąży na co narzekać, że mi się takie bzdury lęgną co jakiś czas ;P
A Ciebie Maja podziwiam, że leżysz od początku prawie ;) i też mi brakuje tego aptecznego sajgonu, kto by pomyślał :szok:

@pollyyoanna mi dziś leciała krew w nocy i nad ranem, mało, kilka kropel, ale często mi się to zdarza, przynajmniej raz na tydzień

@Mama Zuzi i Antosia u nas też spadł deszcz. Tak fajnie szumiało, że spałam do 10ej.
O 7ej mnie córcia obudziła bo czy pranie z balkonu trzeba zdjąć.
Zdjęła, młody trochę pokopał a ja zasnełam o 8ej jeszcze.

@Igorowelove tak jak pisałam mocz wystarczy do badania sprzed 2 godzin a kilku ginekologów mówiło, że do większości badań w labo nie trzeba być na czczo.
Ale tak jak piszesz nic się nie stało. Jutro pójdziesz.

Ja choć się położyłam jak na mnie wcześnie 23cia to do 1ej w nocy nie mogłam zasnąć.
Już miałam ochotę komuś przypie...ć
No tak mnie swedziała skóra, że myślałam że oszaleje.
Położyłam się na plecy to plecy swędzą, na bok to boki i ręka i drapie i guzik z tego.
Coraz gorzej swędzi.
W końcu brzuch mnie zaczął swędzieć jak zaczęłam drapać to młodego obudziłam i mi się wypinał wkurzony chyba.
Już mi się płakać chciało.
Idę zaraz się wykąpać bo znów mnie zaczyna swędzieć.
Jejku niech już będzie wtorek i ta wizyta u dermatologa, bo ani puder w płynie nie daje rady, ani natłuszczanie lipikarem.
Może się wykapię w emolium?
Laski ile trzeba na wannę tej mąki ziemniaczanej? Może w tym bym poleżała.
Już sama nie wiem

@Mama Zuzi i Antosia u nas też spadł deszcz. Tak fajnie szumiało, że spałam do 10ej.

@Igorowelove tak jak pisałam mocz wystarczy do badania sprzed 2 godzin a kilku ginekologów mówiło, że do większości badań w labo nie trzeba być na czczo.

Ja choć się położyłam jak na mnie wcześnie 23cia to do 1ej w nocy nie mogłam zasnąć.
Położyłam się na plecy to plecy swędzą, na bok to boki i ręka i drapie i guzik z tego.
Coraz gorzej swędzi.
W końcu brzuch mnie zaczął swędzieć jak zaczęłam drapać to młodego obudziłam i mi się wypinał wkurzony chyba.
Jejku niech już będzie wtorek i ta wizyta u dermatologa, bo ani puder w płynie nie daje rady, ani natłuszczanie lipikarem.
Już sama nie wiem
A próbowałaś może się wysmarować bepanthenem? Ostatnio też mnie swedzialo wszystko i nie wiem ale posmarowałam bepanthenem, przemeczylam się i nie drapalam i jak rano wstałam to jak ręką odjął.. [emoji4] Może spróbuj, nie mówię że pomoże na 100% bo nie wiem czy to to samo u Ciebie ale spróbuj [emoji4]

reklama

Coraz gorzej swędzi.
Już sama nie wiem
a te tabletki na alergię nic a nic nie pomagają? brałaś w końcu hydroksyzynę? Kąpiel w mące na pewno nie zaszkodzi a może pomóc ;) może masz jakiś mocny środek do mycia ciała i jak się często kąpiesz to jest gorzej?

Do góry