reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Ja kupilam używany wózek za 50 zł potem kupie ładna spacerówke. Dziś dostałam jeszcze jeden wózek całkiem spoko ale trzeba go wyszorować. Ten co kupilam cały szorowalam szczotą. Oto i onZobacz załącznik 898038

Jest super, ja mam swój i teraz będzie w nim trzecie dziecko, oj jego stan jest ciezki

Majacyr jasne ze tak, ja tylko mówię że tak zrobilam ;p bylabym prosiem gdybym sie nie podzieliła swoim "testowaniem" ;) To czekamy na wizyte :)

Dziś byłam w ciuchbudzie, za 60 zł przywiozlam worek perelek aż mi żal że tyle kasy wydaje na ciuchy chłopcow w sklepach. Muszę chyba wprowadzić co tygodniowy rytual odwiedzania ciuchbud ;)

No i moje starsze dziecko zagilane po przedszkoku.... A młodszy juz siorpie. Palne sobie w lepetyne!

już się tak cieszyłam, że po luteinie jest super. Dziś byłam na małych zakupach z synem i mamą, nie przeciążyłam się zbytnio, ale brzuch boli i stawia się dość mocno - po prostu boli. Pozostaje leżenie do końca dnia i tak też robię. Przyszły ostatnie (no pewnie przedostatnie :-D) Paczki z allegro. Jestem niemalże gotowa :) Aczkolwiek nie wydaje mi się, żebym miała urodzić wcześniej. Mam nadzieję, że będzie to listopad :D

już się tak cieszyłam, że po luteinie jest super. Dziś byłam na małych zakupach z synem i mamą, nie przeciążyłam się zbytnio, ale brzuch boli i stawia się dość mocno - po prostu boli. Pozostaje leżenie do końca dnia i tak też robię. Przyszły ostatnie (no pewnie przedostatnie :-D) Paczki z allegro. Jestem niemalże gotowa :) Aczkolwiek nie wydaje mi się, żebym miała urodzić wcześniej. Mam nadzieję, że będzie to listopad :D

A ja nie mam nic ale u mnie dopiero 27 tc mam czas ;) gratuluję , teraz tylko czekać :)
Moze taki urok tej ciąży, ja w pierwszej tez mialam twardy jak kamień cała ciążę.

Dziewczyny ja też dzisiaj przesadziłem z pracami w domu:(
Jak synek był w przedszkolu chciałam jak najwięcej zrobić i pojawiły się bóle miesiączkowe i oczywiście brzuch jak kamień.
A muszę jeszcze umyć podłogę w pokoju Małej, jutro montuja mebelki ;)

@Mama Zuzi i Antosia u nas też spadł deszcz. Tak fajnie szumiało, że spałam do 10ej.
O 7ej mnie córcia obudziła bo czy pranie z balkonu trzeba zdjąć.
Zdjęła, młody trochę pokopał a ja zasnełam o 8ej jeszcze.

@Igorowelove tak jak pisałam mocz wystarczy do badania sprzed 2 godzin a kilku ginekologów mówiło, że do większości badań w labo nie trzeba być na czczo.
Ale tak jak piszesz nic się nie stało. Jutro pójdziesz.

Ja choć się położyłam jak na mnie wcześnie 23cia to do 1ej w nocy nie mogłam zasnąć.
Już miałam ochotę komuś przypie...ć
No tak mnie swedziała skóra, że myślałam że oszaleje.
Położyłam się na plecy to plecy swędzą, na bok to boki i ręka i drapie i guzik z tego.
Coraz gorzej swędzi.
W końcu brzuch mnie zaczął swędzieć jak zaczęłam drapać to młodego obudziłam i mi się wypinał wkurzony chyba.
Już mi się płakać chciało.
Idę zaraz się wykąpać bo znów mnie zaczyna swędzieć.
Jejku niech już będzie wtorek i ta wizyta u dermatologa, bo ani puder w płynie nie daje rady, ani natłuszczanie lipikarem.
Może się wykapię w emolium?
Laski ile trzeba na wannę tej mąki ziemniaczanej? Może w tym bym poleżała.
Już sama nie wiem

Maju, ugotuj sobie krochmalu. W wielkim garnku zagotuj wode, w misce wymieszaj kilka lyzek maki ziemniaczanej, tak 5-8, wlej do gotujacej sie wody w garnku. Tak jak kisiel sie to robi. Do wanny dolej i wymieszaj z sama woda i w tym polez. Bez dodatkow zadnych. Tylko wlosow w tym nie zamocz. Na skorze powinna zostac taka jakby delikatna warstwa mazi, ona stworzy taka bariere ochronna. Im wiecej maki ziemniaczanej tym bardziej gesty bedzie krochmal. Nasz syn tez tak sie drapal przez sen i tylko to dzialalo.

@majacyr zostało nam 2 miesiące. Jest jeszcze jedna mamusia co ma termin na 13 listopada, ale nie pamiętam...a może nie jedna a więcej :) 2 miesiące, jak ten czas leci....AAAA...już niedługo będzie nas w rodzinie o jedną osóbkę więcej :)

Jak urodziłam Antosia, to wracając ze szpitala do domu mieliśmy mały upominek od Antosia dla Zuzi, takie "wkupne" :) Teraz też planuję kupić dla starszych dzieci jakieś drobiazgi od młodszego brata. Zastanawiałyście się nad takim rozwiązaniem dla swoich starszych pociech?

Ja mam termin z OM na 13... ;)

reklama
Właśnie skończyłam prasowanie, dziś poszły na pierwszy ogień rzeczy do szpitala. Jak pakujecie ciuszki dziecka? Bo ja pomyślałam, że może spakuję sobie oddzielnie każdy komplet (body, pajac, skarpetki, czapeczka) w te kuchenne woreczki z ikei, a potem z powrotem też w nie włożę i w domku od razu do pralki ;) pakujecie oddzielnie torbę dla siebie i dziecka? Bo u nas położna mówiła, żeby brać jak najmniejsze torby, bo w szpitalu jest mało miejsca i chyba włożę do jednej torby rzeczy moje i dziecka na pierwszy dzień, a w drugą torbę na kolejne i mąż mi ją doniesie, sama nie wiem jak lepiej, w sumie malucha rzeczami całej torby nie zapakuję :p

Do góry