Weronika00
Fanka BB :)
Nie będę bankowaćMamusie A co myślicie o bankach krwi pepowinowej? Będziecie deponowac?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie będę bankowaćMamusie A co myślicie o bankach krwi pepowinowej? Będziecie deponowac?
Jak panikujesz to idź do lekarza stres szkodzili Tobie i dziecku.Dzień dobry. Nie pisałam, bo nie chciałam panikować, ale dłużej nie mogę. Moja Lenka od początku tygodnia bardzo mało się rusza.... wcześniej była bardziej aktywna. Teraz są to pojedyńcze kopnięcia. Jeszcze w weekend potrafiła szaleć i mocno kopać. Jutro przyjmuje moja pani ginekolog. Dziewczyny, panikuje? Czy lepiej iść sprawdzić....
Witam dziewczyny Ja zaliczylam wczoraj szpital skurcze przez 3 godziny co 3 minuty przebadali mnie od stóp do głów byłam tam 5 godziny
I mnie wypuścili bo szyjka 4 cm i się nie skraca a skurcze wkoncu się wyciszyly za w sobotę jadę na ktg
Zrobili mi 3 razy usg dopochwowe 1 normalnie badanie szyjki i 2 razy ktg
Mała warzy 1650 g
Ja zbieram sie na zakupy, pózniej obiad i na basen z młodymmiłego dnia i kciuki za dzisiejsze wizyty
@majacyr zostało nam 2 miesiące. Jest jeszcze jedna mamusia co ma termin na 13 listopada, ale nie pamiętam...a może nie jedna a więcej 2 miesiące, jak ten czas leci....AAAA...już niedługo będzie nas w rodzinie o jedną osóbkę więcej
Jak urodziłam Antosia, to wracając ze szpitala do domu mieliśmy mały upominek od Antosia dla Zuzi, takie "wkupne" Teraz też planuję kupić dla starszych dzieci jakieś drobiazgi od młodszego brata. Zastanawiałyście się nad takim rozwiązaniem dla swoich starszych pociech?
Jak panikujesz to idź do lekarza stres szkodzili Tobie i dziecku.
Trzymaj się ciepło, tez to przechodziłam i wiem ze to stresujące. Najważniejsze ze szyjka trzyma. Ja się śmieje ze macica się wścieka bo rośnie i przemawiam do niej żeby już się uspokoiła.
Weronika, ja w pierwszej ciąży wylądowałam na patologii z tego samego powodu, nigdy się to juz nie powtórzyło, u Ciebie bedzie tak samo
Ewelina sprawdzic, napewno maluch ma gorsze dni.
Co do tankowania krwi, ja się nie zdecyduje, dwa porody mnie zaskoczyly i miałam wyrzuty sumienia... Ale przyszła pani dr i powiedziałam o swoich rozterkach i ona powiedziała mi ze to daleko w lesie jeszcze jest i ze nikt ze srodowiska medycznego w jej otoczeniu się na to nie decyduje a przecież są najblizej takich cudowności proponowanych przez medycynę. Analizowalam to w wzdluz i wszerz będąc w ciąży i jest wiecej argumentów na nie, ale ten strach zasilany przez ulotki odbierał mi racjonalne myślenie.
Ja juz przedszkolaka mam w domu dziś bylo już dobrze, on chyba naprawdę próbuje mnie sterroryzowac.
No i po wizycie wsio ok, maluch ma już okolo 1100 g na moje bakterie dostałam jakis srodek wyplukujacy, mam zrobić w poniedzialek badanie moczu, jak będą bakterie zrobić posiew. Ale próbujemy uniknąć antybiotyku. Oby się udało
Biore sie za obiad i moja brygade
Edit:
Ewela to nawilżacz powietrza?
Zawsze lepiej sprawdzić o jeden raz za dużo niż za malo!Dzień dobry. Nie pisałam, bo nie chciałam panikować, ale dłużej nie mogę. Moja Lenka od początku tygodnia bardzo mało się rusza.... wcześniej była bardziej aktywna. Teraz są to pojedyńcze kopnięcia. Jeszcze w weekend potrafiła szaleć i mocno kopać. Jutro przyjmuje moja pani ginekolog. Dziewczyny, panikuje? Czy lepiej iść sprawdzić....
Ja jedną paczkę dostałam, a już koszyk znowu zapełniony xD Ale tym razem zamówię jakoś w połowie października, bo to już takie nieszpitalne rzeczyDziewczyny to ja też mam termin na 13 [emoji14]
Przyszła mi paczka z Gemini...tak siedzę porządkuje co jest czego Jeszcze brakuje. Chcę to ogarnąć w tym miesiącu żeby być spokojna
Wzięłam się za sprzątanie ale coś nie mam siły... Wstanę podleje kwiatki i zaraz nie mam siły muszę się kłaść.
Już czuć że blisko [emoji16][emoji23]Zobacz załącznik 897515
My też w czwartki jeździmy na basen
My planujemy jakiś prezencik dla starszaka nie mamy jeszcze pomysłu, a też chciałabym wcześniej to przygotować.